dejan-vunjak Dobra karma

9 let po Brendijevi smrti njegov sin še vedno ...

horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za petek, 7. avgusta

ales-primc_bobo Reporter.si

Zakaj "minister za otroke in družine v senci" ...

kombi, spanec, vročina Svet24.si

Kaj nas čaka? Primorci bodo morda ponoči težje ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

rtvs, radiotelevizija slovenija Odkrito.si

Počasen razpad RTV SLO

Nataša Gavranić Njena.si

POP TV-jevi voditeljici raste nosečniški ...

Prvo donacijo akcije dm drogerie markt Slovenija - Združimo korake prejela OŠ Ledina

Oglasno sporočilo, 21.10.2019 12:59:47

Alenka Košir z osnovnošolci pripravila veganske mafine

Delite na:
Prvo donacijo akcije dm drogerie markt Slovenija - Združimo korake prejela OŠ Ledina
Podpornica akcije Združimo korake Alenka Košir in predstavnica dm drogerie markt Slovenija Anja Lesar sta predali prvo donacijo pomočnici ravnateljice OŠ Ledina Katarini Rigler Šilc in učiteljici gospodinjstva Karin Starc. Jani Ugrin

Alenka Košir je že od začetka podpornica iniciative Združimo korake, s katero dm drogerie markt Slovenija v sodelovanju s partnerji in podporniki ozavešča o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok in jih spodbuja k zdravim življenjskim navadam. Prvo donacijo v obliki ekoloških prehranskih izdelkov je prejela Osnovna šola Ledina iz Ljubljane, z njimi pa so učenci pri uri gospodinjstva s pomočjo kuharskih nasvetov Alenke Košir pripravili veganske mafine.

Video z dogodka si lahko ogledate TUKAJ.

Vseslovensko gibanje Združimo korake je zaživelo maja letos na 14. dm teku za ženske, kjer je več kot 6 tisoč udeleženk prispevalo svoje korake za dober namen. Akciji so se tekom mesecev pridružili tudi znani Slovenci, ki so z različnimi aktivnostmi spodbujali k zbiranju korakov, ki jih je dm pretvoril v otroške nasmehe in jih bo v obliki donacije namenil izbranim osnovnim šolam po Sloveniji. Osnovna šola Ledina je prva, ki je svojo kuhinjo obogatila s prehranskimi izdelki ekološke pridelave dmBio. Ob tej priložnosti se je dogodka udeležila tudi Alenka Košir, ki kot profesorica športne vzgoje, razume pomembnost uravnotežene prehrane, kot tudi športne aktivnosti med otroci. “Akcijo sem podprla zato, ker se z njo lahko osredotočimo na dve izredno pomembni področji. Gibanje in zdrava prehrana sta ključnega pomena za zdrav telesni in duševni razvoj otrok. Tovrstni projekti se mi zdijo pomembni, saj z njimi mladim poskušamo oblikovati prioritete, na podlagi katerih bodo sprejemali preudarne odločitve, ki bodo tudi v odraslih letih vplivale na njihovo kakovost življenja.”

2.jpg
Zadovoljni obrazi po uspešno opravljenem kulinaričnem izzivu.
Jani Ugrin

Iz igrišča za štedilnik

Alenka je z učenci 7. in 8. razreda na šolskem igrišču najprej izvedla nekaj vaj, pri katerih so združili prijetno s koristnim, saj so v skupen sklad prispevali še dodatnih 700 korakov. Po krajši športni aktivnosti so v učilnici za gospodinjstvo pod budnim očesom učiteljice Karin Starc in Alenke Košir preizkusili še svoje kuharske sposobnosti in spekli okusne, a zdrave ‘veganske mafine za čokoholike’ po receptu iz priročnika 10 korakov do nasmeha, ki so ga na dm pripravili v sodelovanju s prehransko svetovalko Brigito Žinko. Alenka, ki tudi s svojo družino rada pripravlja okusne recepte iz zdravih sestavin, je bila nad končnim izdelkom navdušena. Tišina med degustacijo mafinov, ki so odlična rešitev tudi za vse tiste, ki so morda alergični na sestavine, kot sta mleko in jajca, pa je dobršen pokazatelj, da so bili tudi mladi kuharji zadovoljni s svojim kulinaričnim podvigom. S skupnimi močmi so dokazali, da lahko pri ustvarjanju novih receptov s kakovostnimi sestavinami znatno vplivajo na svoje znanje.

3.jpg
Učenci so za pripravo veganskih mafinov za čokoholike uporabili sestavine iz ekološke pridelave.
Jani Ugrin

Prijave do konca oktobra

Zbiranje korakov se zaključi s koncem oktobra, do takrat pa imajo osnovne šole čas, da se na elektronskem naslovu dm@zdruzimokorake.si prijavijo in svojim učencem omogočijo še bolj zabavne urice gospodinjstva. Med vsemi prispelimi prijavnicami bomo izžrebali do 100 osnovnih šol, ki bodo prejele donacijo.