Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Pripravite kožo na hladnejši del leta

Tina Lucu, 10.10.2020 12:52:46

Iz revije ★★★ LIZA/MAJA ★★★

Delite na:
Pripravite kožo na hladnejši del leta
Hladnejši dnevi bodo vplivali tudi na vašo kožo Dreamstime

Po vročem poletju je koža kljub skrbni negi utrujena, zato je prav, da ji povrnete voljnost in svež videz. Ključni element sijoče in napete kože je vlaga, ki jo lahko zagotovite z raznoliko prehrano, pitjem zadostne količine vode in kakovostno vlažilno kozmetiko. 

Jesenski dnevi s seboj prinesejo vremenske spremembe in predvsem nižje temperature, na katere se lahko koža odzove z razdražljivostjo in srbečico. »Poleti je več vlage v zraku, kar pomaga tudi pri ohranjanju kožne pregrade, medtem ko jeseni postane zrak bolj suh - zunaj zaradi spremembe letnega časa, znotraj pa zaradi začetka kurilne sezone. Koža začne izgubljati vlago, njen zaščitni film je načet, zato je bolj občutljiva,« opisujejo strokovnjaki in priporočajo, da v tem prehodnem času negovalno rutino dobro prevetrite in prilagodite novim razmeram.

Zelo občutljivo kožo nahranite z elastinom, kolagenom in aloe vero

Če imate občutljivo kožo ali se soočate s težavami, kot sta luskavica in ekcem, v jesenskem času verjetno zaznavate pekoč občutek na koži, kar lahko traja tudi več tednov. Najboljše, kar lahko ukrenete, je to, da kožo nahranite s serumi, olji in kremami z elastinom, kolagenom ali aloe vero, ki pomaga pri regeneraciji kožnih celic. Kožo prekrijte z debelejšo plastjo kreme, da bo vsaj delček tega lahko prodrl globlje v pore.

lepota
Kožo nahranite
dreamstime

Presedlajte na gostejšo vlažilno kremo

Čez poletje ste uporabljali lahke vlažilne kreme na osnovi vode, zdaj je čas, da jih zamenjate s kremami z gostejšo, bogatejšo teksturo in na ta način kompenzirate izgubljeno vlago v koži. Pod kremo lahko dodatno nanesete še serum z negovalnimi sestavinami, ki prebudijo sijaj, povrnejo energijo in zaščitijo celice pred zunanjimi vplivi.

Uporabljajte balzam za ustnice in kremo za predel okoli oči

Če balzam za ustnice in krema za predel okoli oči pri vas še nista redno v uporabi, je zdaj zadnji čas, da ju vključite v negovalno rutino. Oba pomagata koži pri prehodu iz poletja v mrzlo obdobje, poskrbita za lifting in svežino. Za predel okoli oči je priporočljiv gel s hladilnim učinkom inkeramičnim aplikatorjem, ki poskrbi za nežno masažo ter odpravlja zabuhlost.

lepota
Aloe vera je za kožo ena najboljših sestavin
dreamstime

Malo manj pogosto segajte po pilingu in retinoidih

Suho kožo, ki se lušči, občasno negujte s pilingom, ki vsebuje aktivne sestavine. Takšen pilingbo izenačil ten, zmanjšal pore in videz temnih madežev, prav tako bo kožo osvežil in jo pripravil na nadaljnjo nego.

Po drugi strani pa je tudi pomembno, da pilinga ne uporabljate prepogosto, saj s tem dodatno izsušite kožo. Enako velja za topične retinoide, ki lahko povzročijo eriteme, kožne iritacije in vidno luščenje kože (deskvamacija). Če se srečujete s takimi učinki na koži, je dobro, da se uporabi za nekaj časa odrečete ali pa sežete po manj dražilnih oblikah retinoidov; koža boljše prenaša retinol od transretinoične kisline, retinaldehid ima nekoliko manjši dražilni potencial kot retinol, zelo dobro pa koža prenaša estre retinola.

Še naprej uporabljajte sončno kremo

UV sevanje je poleti močnejše, vendar je prisotno tudi v drugih letnih časih. Zato je uporaba zaščitne sončne kreme (s faktorjem vsaj 30) priporočljiva vse leto, saj vas varuje pred kožnim rakom in prezgodnjim staranjem.

lepota
V vlažilnik zraka lahko dodate eterično olje
dreamstime

Lepotni negi dodajte vitamin C

Vitamin C je v hladnejših mesecih dvakrat bolj pomemben kot sicer. Pomaga blokirati UV žarke, ki jim uspe prodreti mimo sončne kreme, izenačuje kožni ten, spodbuja nastajanje kolagena v podkožju in nasploh skrbi za zdrav, sijoč videz.

Vlažilnik zraka pomaga

Poleg vsakodnevne negovalne rutine strokovnjaški priporočajo tudi investicijo v vlažilnik zraka. Gre za napravo, ki v zrak pošilja drobne kapljice vodne pare in s tem skrbi tudi za dobro počutje kože. Če v vlažilnik dodate še malo eteričnega olja sivke, se bodo v vas prebudili tudi čudoviti spomini na poletje.