benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Prekmursko zdravilno »črno zlato«

Sonja Javornik, 23.08.2019 09:00:00

Med reko Muro, z vinogradi prekritimi hribčki Goričkega in panonsko ravnico leži pokrajina, od koder prihajajo najlepše ljubezenske pesmi, štorklje, gibanica in edinstvena zdravilna črna termo-mineralna voda.

Delite na:
Prekmursko zdravilno »črno zlato«
/ Promocijsko gradivo

Prekmurje bi še najlažje opisali kot košček zemlje, kjer čas teče počasneje, ljudje se smejejo glasneje, to ni le svet onkraj Mure, pač pa tudi onkraj hitenja in drvenja, onkraj slabe volje in skrbi, celo onkraj bolezni, saj se je sloves o zdravilnih vodah tukajšnjih vrelcev že davno razširil med ljudi.

Črna termo-mineralna voda iz Term 3000 – Moravske Toplice, ki je bila že leta 1964 razglašena za naravno zdravilno sredstvo, izvira iz vrelcev v globinah od 967 do 1467 metrov v Mursko-Zalskem bazenu. Izvir termo-mineralne vode so naključno odkrili pred več kot šestdesetimi leti, ko je družba Nafta Lendava na tem območju iskala nafto, iz vrtine pa je pritekla motna, slana in izjemno zdravilna voda. To je bil tudi razlog, da je ta voda dobila ime črna termo-mineralna voda. Zaradi velike koncentracije zdravilnih učinkovin, ki pozitivno vplivajo na zdravje, ji upravičeno pravijo tudi črno zlato.

Hotel Livada Prestige_outdoorpool_blackwater_seniors_T3_DD2016.jpeg
/
Promocijsko gradivo

Moravska voda edinstvena v svetovnem merilu

Črna termo-mineralna voda je največje bogastvo Term 3000 – Moravske Toplice, kjer jo že več kot šestdeset let uporabljajo predvsem za zdravljenje težav lokomotornega sistema in revmatičnih obolenj. Zaradi dokazanih blagodejnih učinkov in visokih temperatur pri izviru je moravska voda edinstvena ne le v Evropi, temveč tudi v svetovnem merilu. 

Hotel Livada Prestige_outdoorpool_black_water_woman_T3_DD2016.jpeg
/
Promocijsko gradivo

»Kopanje v črni termo-mineralni vodi priporočamo pri rehabilitaciji po poškodbah in operacijah gibalnega sistema, pri revmatičnih obolenjih, zdravi pa tudi nekatera kožna obolenja. Še posebno učinkovita je pri težavah s sklepi. Skupaj z zdravilnim blatom blaži bolečine in izboljša gibljivost, otekline sklepov se zmanjšajo, učinki pa se še povečajo v kombinaciji s fizioterapijo. Njeni blagodejni učinki pa se kažejo tudi na koži. Črna voda kožo neguje, izboljšuje imunsko odpornost, vzpostavlja primerno ravnovesje in pospešuje njeno regeneracijo,« pravi Ranko Mudrinić, dr. med., specialist fizikalne medicine in rehabilitacije iz Zdravstvenega centra 3000.

Hotel_Ajda_Model_black_water_01_indoor_pool_122018_BorDobrin_lowres.jpg
/
Promocijsko gradivo

Dobrodejni učinki kopanja v črni termo-mineralni vodi:

- tonizira in osveži organizem,

- ima protibolečinski učinek,

- izboljša prekrvitev in zato pozitivno vpliva na kronične vnetne procese,

- pomiri in zmanjša živčno napetost,

- ima fotosenzibilen učinek, zato koža na soncu hitreje porjavi,

- skupaj s peloidom, zdravilnim blatom, blaži bolečine in izboljša gibljivost, otekline sklepov se zmanjšajo, učinki pa se še povečajo v kombinaciji s fizioterapijo.

Objavljeno v reviji Bodi zrava št. 7, 8. 7. 2019