Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Posvetlite obrazne dlačice naravno!

A. K., Bodi zdrava, 09.12.2018 12:01:40

Imate tudi vi težave z nadležnimi dlačicami, ki vam grenijo življenje?

Delite na:
Posvetlite obrazne dlačice naravno!
Posvetlitev dlačic na obrazu. Dreamstime

Vas dlačice na obrazu motijo in ste v zadregi, kamor koli greste? Obrazne dlačice so nekaj najbolj neprijetnega, kar lahko doživi ženska, saj kazijo njen sicer urejeni videz. Kaj vam torej preostane? Obstajajo tri možnosti. Lahko jih pustite takšne, kot so, in se poskušate sprijazniti s tem, da jih imate. Lahko jih odstranite z laserjem ali depilirate, populite z voskom ali jih pobrijete. Lahko pa jih posvetlite. Ta način je najcenejši in najbolj preprost, saj ga lahko preizkusite kar doma.

Med in limona

Med je eden najbolj znanih naravnih posvetljevalcev, ki je tudi izjemno nežen do kože. Priljubljen je tudi zato, ker dobro navlaži kožo. Med je idealen za vse tipe kože, saj naravno uravnava njeno pH.
Za pripravo potrebujete:
- 2 žlici medu
- žlico limonovega soka

obraz 1 dreamstime_xxl_110576050.jpg
Limona
Dreamstime

Postopek:

V skledi zmešajte obe sestavini, nato ju nanesite na obraz, najlažje kar s prsti. Najbolje je, da prej zmočite obraz, da se bosta obe sestavini lažje vpili. Zmes pustite delovati dvajset minut, potem obraz izperite z vodo.
Ta naravna zmes odlično deluje pri posvetljevanju obraznih dlačic, saj imata tako limona kot tudi med učinke beljenja, skupaj pa sta še posebno učinkovita.

Kurkuma

Kurkuma je v indijskem svetu znana že iz davnih časov po svojih učinkih beljenja. Redno nanašanje kurkume naravno pobeli barvne pigmente na laseh, zato jo mnogi uporabljajo kot naravni osvetljevalec las.

Za pripravo potrebujete:

- 2 žlici kurkume
- žlico mleka

Postopek:

Obe sestavini dobro zmešajte v fino pasto. Nanesite jo na ves obraz in pustite učinkovati petnajst minut. Izperite z vodo z nežnimi krožnimi gibi.

Verjetno boste opazili nekoliko bolj rumenkasto kožo po obrazu takoj po izpiranju, zato vam priporočamo, da to počnete ob koncih tedna, kadar ste dalj časa doma.

Limona

Limona lahko pobeli vaše dlačice na obrazu zelo hitro, zato morate biti previdni, da ne bi povzročila draženja kože. Vedno prej preizkusite na mestu, ki je manj vidno, ali se je pojavila neprijetna reakcija.

obraz 3 dreamstime_xxl_124310270.jpg
Kurkuma
Dreamstime

Za pripravo potrebujete:

- 1,5 žlice limonovega soka
- žlico sladkorja

Postopek:

Zmešajte obe sestavini in ju nanesite na obraz z masažo. Pustite delovati na koži 5–10 minut, nato izperite.

Čičerkina moka

Moka iz čičerke pomaga pri posvetljevanju dlačic na obrazu tako, da skupaj s posvetljevanjem odstranjuje tako dlačice kot tudi odmrlo kožo. Poleg tega vašo kožo malo posvetli, prav tako pa tudi neželene dlačice.

Za pripravo potrebujete:

- 2 žlici čičerkine moke
- žlico mleka
- žlico kurkume

Čičerkina moka
Čičerkina moka
Dreamstime

Postopek:

Vse sestavine dobro zmešajte v pasto in jo nanesite na obraz, kjer naj deluje petnajst minut. Nato jo nežno zdrgnite z mehko gobico za obraz ali pa izperite z mokro krpico za obraz. Za najboljši rezultat nanesite na koncu še jogurt, da bo koža dovolj navlažena.

Papaja in mleko

Papaja odlično neguje kožo, hkrati pa tudi posvetli obrazne dlačice. Je zelo nežna, zato lahko recept s papajo uporabljajo ženske z različnimi tipi kože.

Za pripravo potrebujete:

- 2 žlici pretlačene papaje
- žlico mleka

Postopek:

Obe sestavini dobro zmešajte, nato pa ju s prsti nanesite na obraz. Zmes pustite delovati 15–20 minut, nato pa jo z masažnimi gibi odstranite z obraza.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 11., 12. 11. 2018.