900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

To so popolne poletne pričeske

Lara Jelen, Zarja, 01.07.2019 14:01:36

Poletje je obdobje sproščenih pričesk. Las, ki se posušijo v lahnem poletnem vetriču in so posvetljeni od sonca. Kaj je letos še posebej v trendu (in kaj ni), smo vprašali Matica Šlogarja, lastnika frizerskega salona Čupačups.

Delite na:
To so popolne poletne pričeske
Sicer so trenutno modne zlate barve s pridihom bakrene in oranžne. Revija Zarja

S prihodom poletja so tudi lasje in pričeske dobili novo podobo, je povedal sogovornik. »Več je svetlejših odtenkov, pramenov, zdaj je perfekten čas, da se odločite za tehniko balayage in toplejše barve,« je svetoval in omenil, da je zadnje čase velik trend svetlenje in toniranje z zelo živahnimi odtenki, pastelno roza, violo in zlatoroza.

Od posameznice, njenega sloga in karakterja pa je odvisno, ali bo ta trend pristajal tudi njej. Pričeska, za katero se odločite, vam mora biti všeč, to je jasno. Če ste radi subtilnejši, se odločajte za manjše spremembe in barvne odtenke, ki ne odstopajo preveč od vaše trenutne barve na laseh. Če ste drzne in samozavestne, pa le pogumno poskusite z nekoliko bolj kričečimi barvami. Sicer so trenutno modne zlate barve s pridihom bakrene in oranžne. Hladnih sivih tonov je vse manj. 

lepota viola.jpg
Viola odtenki na laseh so rezervirani za drzne in samozavestne. Hladni sivi toni letos niso več tako moderni.
dk

Stanjšani lasje zmehčajo obrazne poteze

»Striženje in oblikovanje las gre bolj v smer sproščenih stanjšanih tehnik, ki zmehčajo obrazne poteze. Ta hip boste navduševali s skodranimi in rahlo valovitimi lasmi, ki delujejo rahlo neurejeno. Tako striženje in oblikovanje tudi zelo lepo poudari barvo las,« je izpostavil Matic. Če nimate naravnih kodrov, raje ne uporabljajte pretirano kodralnika, da si ne uničite las. K temu trenutno že tako ali tako prispevata vroče sonce in klor v bazenih. Kodre si raje naredite s kakovostnimi kozmetičnimi izdelki za ta namen, na morju pa vam jih bo ustvarila kar slana voda. 

lepota kodri in topli odteniki.jpg
Nova pričeska – zadetek v polno!
.arhiv

Kitke, fige in čopi

Zaradi vročine in praktičnosti bodo dolgolaske vsekakor modne tudi s figo na vrhu glave in čopom. »Vse to je videti lepše in bolj v trendu, če je rahlo skodrano. Pri urejanju pričeske si pomagajte s popularnimi pudri za volumen in obstojnost. Nanesejo se po lasišču in celotni dolžini las ter jih lahko uporabljajo tako moški kot ženske,« smo še izvedeli.

lepota curly.jpg
Saj veste, da si čop lahko naredite na sto in en način, kajne? Če sprednji šop las pustite, da prosto padajo ob obrazu, je videti res simpatično.
Revija Zarja

Seveda pa ne pozabite, da so temelj vsake pričeske lepi, nahranjeni in negovani lasje. Frizerji priporočajo, da se pobarvajo in postrižejo po dopustu, ko jih voda, sonce in sol naravno posvetlijo ter izsušijo. Vsak frizer je vesel, če narava za kak odtenek posvetli lase, saj jih je tako lažje barvati in oblikovati. Najprej na morje, torej, in potem k frizerju. Dotlej pa čim bolj valovito in skuštrano, »za piko na i pa si spletite kakšno kitko ob strani in boste zagotovo videti dobro«.

lepota balayage2.jpg
Balayage
Revija Zarja

Balayage (na fotografiji zgoraj) je tehnika barvanja, ki je zelo primerna tudi za tiste, ki morda že dlje razmišljate o tem, da bi se pobarvali, a za to kar ne zberete poguma. S to tehniko vam frizer ne bo pobarval las v celoti, temveč bo nežno posvetlil samo pramene, kar deluje zelo naravno. Pri tehniki balayage se izbirajo barve, ki se med seboj lepo prelivajo, tako da je videti, kot bi imeli lase dejansko posvetljene od sonca. Dodatna prednost takšnega barvanja pa je, da se barva ne nanaša neposredno na lasišče, zato je ni treba tako pogosto obnavljati. Kot nalašč za tople dni brez nepotrebnih skrbi!

lepota figa.jpg
Urejeni lasje.
Revija Zarja

Objavljeno v reviji Zarja št. 26, 24. 6. 2019.