stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Pecilni prašek odličen za lepotičenje

M. B., Maja, 02.07.2018 15:01:21

Nepogrešljiv v kuhinji, a vsestranski tudi za lepotne namene - vse to je pecilni prašek. Uporabite ga lahko na vsaj šest načinov, s katerimi se polepšate od glave do pet.

Delite na:
Pecilni prašek odličen za lepotičenje
Dreamstime

Pecilni prašek ali natron?

Pecilni prašek je zanesljivo najcenejši izmed vseh izdelkov za nego, najdete pa ga kar v svoji kuhinji. Gre za bel prah, ki je v večjem deležu sestavljen iz natrona (naravna zmes natrijevih spojin) in kisline v prahu (običajno citronske). Natron so poznali že v starem Egiptu ter ga uporabljali za obrede čiščenja in za mumificiranje ljudi in živali, danes pa je nenadomestljiv na številnih področjih: za beljenje zaves, preganjanje podgan in kot lepotilno sredstvo, ki učinkuje antibakterijsko, poskrbi za svežo in mehko kožo, celo porumenele nohte zaradi nanašanja barvnih lakov lahko v trenutku spet naredi sijoče bele.

Kaj je natron?

Za lepotne namene lahko uporabite pecilni prašek ali samo natron. Slednji je še bolj priporočljiv, saj je nekoliko milejši, ker ne vsebuje kislin in aluminijevih vezi, kupite pa ga lahko v vseh bolje založenih supermarketih in lekarnah.

Adijo, ogrci

Z doma izdelano masko proti ogrcem nimajo kožne nečistoče več nobene možnosti za uspevanje. Razlog? Natron zavira vnetja, nevtralizira kožo in veže odvečne maščobe. Za čudežno masko zmešajte čajno žličko čistega natrona z dvema čajnima žličkama destilirane vode. Nanesite na problematična mesta in sperite s toplo vodo po 10 minutah. Na koncu kožo namažite z blago vlažilno kremo.

pecilni dreamstime_xxl_22945999.jpg

Beljenje zob

Si želite bolj belih zob, pa ne bi radi zapravili celega premoženja za drage postopke pri zobozdravniku? Enostavno pomočite zobno ščetko v bel prah in si očistite zobe. Takoj se boste prepričali, da je ideja genialna, saj z vodo pomešan pecilni prašek deluje kot smirkov papir, z lahkoto odstranjuje zobne obloge od kave in čaja. Žal pa je ta metoda beljenja zob tudi tvegana in jo izvajajte le občasno. Kajti na dolgi rok lahko pecilni prašek načne sklenino ter naredi zobe bolj občutljive za vročino in mraz.

pecilni dreamstime_xxl_17282226.jpg

Lepa stopala

Privoščite si kopel za noge z natronom. Ta uničuje bakterije, ki so krive za neprijeten vonj, ter preprečuje infekcije. Poleg tega poskrbi za mehko kožo na petah in stopalih ter kot naravni piling odstranjuje odmrle in poroženele kožne celice.

Majin nasvet: Potopite noge v čeber s toplo vodo in tremi jedilnimi žlicami natrona. Po 10 minutah noge popivnajte in zdrgnite trdo kožo s pilo.

Pecilni prašek namesto suhega šampona

Pecilni prašek prav neverjetno deluje na lase; že v sekundi so videti kot sveže umiti. Kot suhi šampon posrka odvečen loj, zaradi česar izgine z lasišča masten sijaj. Preprosto s prsti vmasirajte v lasišče za nekaj noževih konic pecilnega praška. Za konec lase temeljito razčešite.

pecilni dreamstime_xxl_86040536.jpg

Ustna vodica

Odlična alternativa klasični ustni vodi je naslednja: malo pecilnega praška in dve kapljici eteričnega olja poprove mete zmešajte z nekaj vode. Žvrkljajte tekočino v ustni votlini 30 sekund in izpljunite. Uničuje bakterije in poskrbi za svež zadah.

pecilni dreamstime_xxl_31367518.jpg

Nadomestek dezodoranta

Belo sredstvo za vzhajanje je ne nazadnje tudi odličen nadomestek dezodoranta. Razlog so njegove bazične lastnosti, ki uravnavajo pH kože posebej na tistih predelih, kjer se veliko znojite. Prav tako posrka vonjave in znoj ter ublaži od britja razdraženo kožo. Po prhanju si pod pazduho enostavno natrite malo pecilnega praška - to je vse, kar morate storiti, da boste ostali suhi in dišeči.

Preberite tudi: Hujšajmo vsak dan - brez diete. Kliknite TUKAJ!