favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Obrvi hollywodskih zvezd

Karmen Klinc, 17.09.2019 20:00:00

Katera zvezdnica naj vam bo za vzor pri oblikovanju obrvi?

Delite na:
Obrvi hollywodskih zvezd
Oblike obraza Profimedia

Obrvi so za naš obraz pomembnejše, kot bi si lahko mislili. Lepotni strokovnjaki trdijo celo, da so pomembnejše od oči, saj uokvirjajo obraz.

To pomeni, da pritegnejo veliko mero pozornosti na vaše oči, nos, ustnice, brado, lica in čelo. Če imate obrvi, ki so popoln okvir vašemu obraznemu profilu in strukturi obraza, lahko to bistveno izboljša vaš celotni videz. Zato moramo biti pri oblikovanju zelo previdni, saj smo lahko zaradi obrvi videti veliko bolje ali pa veliko slabše kot sicer.

Kako vedeti, kakšne obrvi so prave za vas? Kako si oblikujete obrvi, je ponavadi odvisno od dveh stvari: naravne oblike obrvi in oblike vašega obraza.

Podolgovat obraz

dreamstime_xxl_24306171.jpg
Gisele Bundchen
Dreamstime

Oblika je precej podobna kvadratnemu obrazu. Čelo, ličnice in spodnja čeljust so v približno isti liniji, le da je obraz vidno bolj podolgovat. Z obrvmi na tem tipu obraza želimo dodati nekoliko širine, zato naj bodo narisane čim bolj vodoravno, saj boste tako dosegli želeno ravnotežje. Obrvi naj bodo le rahlo ukrivljene navzdol na zunanjih kotičkih.

Zvezdnice s podolgovato obliko: Gisele Bundchen, Lucy Liu, Kelly Rowland  

Ovalen obraz

dreamstime_xxl_30076476.jpg
Beyonce
Dreamstime

Pri tej obliki obraza je čelo nekoliko širše od brade, ličnice pa visoko. Naloga obrvi pri tej obliki obraza je, da pomagajo uravnati obrazne poteze. Najbolje se vam bodo podale nekoliko močnejše obrvi, ki imajo dolg lok, ki se razteza čez zunanji kotiček, saj tako razbijemo podolgovat videz obraza. Ovalna oblika obraza sicer velja za najbolj pravilno, z debelejšimi obrvmi boste svoje poteze še polepšali, poudarili oči ter ustnice.

Zvezdnice z ovalno obliko obraza: Jessica Alba, Beyonce, Kerry Washington

Okrogel obraz

dreamstime_xxl_25258837.jpg
Mila Kunis
Dreamstime

Če sta dolžina in širina vašega obraza približno enaki, potem je vaš obraz okrogel. Pri tej obliki pa okrogel lok obrvi nikakor ne pride v poštev, saj je cilj, da z obliko obrvi optično podaljšamo obraz. Vaše obrvi naj imajo visok, nekoliko koničast lok oziroma naj spominjajo na črko V, obrnjeno navzdol. Vrh obrvi naj bo nad zunanjim robom šarenice. Če so vaše obrvi naravno ravne, si lahko pomagate z ličenjem. Razdelite obrv na tri dele. Prvi dve tretjini počešite navzgor, zadnjo proti sencem. Če je to za vas prezahtevno in si želite trajnejši učinek, je morda bolje, da oblikovanje obrvi prepustite strokovnjakom.

Zvezdnice z okroglo obliko obraza:  Emma Stone, Mila Kunis, Cameron Diaz

Srčast obraz

dreamstime_xxl_103228107.jpg
Naomi Campbell
Dreamstime

Če imate čelo širše od drugih delov obraza, brado pa ostre oblike, spadate v skupino s srčastim obrazom. Vse lepotice s to obliko si poskusite obrvi oblikovati v nežen okrogel lok. Tako boste omehčale ostrejše obrazne poteze. Izogibajte se visokega loka, razen če je vaš obraz kratek. V tem primeru boste z višjim lokom pridobile nekaj globine. Vaše obrvi naj bodo vedno negovane, saj boste tako lažje dosegli harmonijo na obrazu.

Zvezdnice s srčasto obliko obraza: Scarlett Johansson, Naomi Campbell, Halle Berry

Kvadraten obraz

dreamstime_xxl_23751524.jpg
Angelina Jolie
dreamstime

Kadar so čelo, ličnice in spodnja čeljust v isti liniji, je obraz kvadratne oblike. Vaša glavna naloga je, da preusmerite fokus s čeljusti na obrvi. Lok obrvi naj bo nekoliko poudarjen. Močnejša barva in oblika obrvi ter kotni lok bodo uravnotežili močno spodnjo čeljust in kvadratno obliko. Tudi razdalja od oči je ključ do popolnih obrvi. Bodite previdni, ko se odločate, kje naj se obrv začne in kje zaključi.   

Zvezdnice s kvadratnim obrazom: Keira Knightley, Olivia Wilde, Angelina Jolie

Diamanten obraz

dreamstime_xxl_22662531.jpg
Shakira
Dreamstime

Če so lica bolj poudarjena od čela in brade, je vaš obraz diamantne oblike, zato v tem primeru z obrvmi želimo omehčati obrazne linije in skrajšati obraz. Najbolje to dosežemo z ukrivljenimi obrvmi, ki bodo navidezno dvignile pogled in ustvarile bolj okroglo obliko. Še bolje boste storile, če si obrvi nekoliko podaljšate.

Zvezdnice z diamantno obliko: Mallika Sherawat, Shakira, Serena Williams

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 37, 6. 9. 2019