julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

Lastovke Svet24.si

Po obisku inšpekcije oziroma "mestnih gospa": A ...

Nal Husič Petisvet.si

Nal Husić: karte kažejo, kako nas 'luna gunca'

Damir Topolko Svet24.si

Šarec zahteval menjavo, Alenka ga (še) ne da

meghan beyonce 1 Svet24.si

Se je Meghan kolcalo po starih igralskih časih?

Natalija Gros, Rok Kunaver Njena.si

Tako na dopustu uživa Natalija Gros

rasema in kosovar Njena.si

Konec ljubezni: 'Moj dragi se je zaljubil v ...

Ne le obraz, tudi nožnica se sčasoma postara!

T. P., Bodi zdrava, 14.04.2019 14:01:22

Z leti se vse na našem telesu spremeni. Na obrazu se pojavijo gubice, koža na vratu postane ohlapna, prsi se spuščajo in lasje se obarvajo sivo. Zato se nikar ne čudite, da leta vplivajo tudi na vašo nožnico. Poglejte, kako.

Delite na:
Ne le obraz, tudi nožnica se sčasoma postara!
Rešitev so Keglove vaje. Bodi zdrava

Pri dvajsetih se nekaj zmanjša

Puberteta se je končala in vaši organi so do konca zrasli. Vse je zraslo, le sramne ustnice se v tem obdobju začnejo manjšati. Ne ustrašite se, če opazite, da so vaše sramne ustnice videti tanjše, to je povsem normalno. Podkožno maščobno tkivo se z leti manjša, zato je to povsem naraven proces.

Pri tridesetih se pojavijo temne sence

Hormonske spremembe, ki nastanejo med nosečnostjo ali pa jih prinesejo leta, pripeljejo do tega, da postane notranja stran sramnih ustnic temnejša. Zato prav nič ne skrbite, če opazite, da so postale rjavkasto sive.
Posebno velik korak v življenju vsake ženske (in njene vagine) je nosečnost. Za samo vagino je najpomembnejši način poroda. Med nosečnostjo se maternica razširi do velikosti lubenice, v prvotno stanje pa se postavi šele šest tednov po porodu. To je velika sprememba in pogosto pušča posledice na vagini, ki jih popravijo dobre vaje in čas.

Pri štiridesetih se ciklus skrajša

Čeprav število jajčec zelo hitro upada, je menstruacija še vedno tu, a postaja sčasoma vse krajša in krajša, dokler v nekem trenutku povsem ne izgine. V tem obdobju se organizem pripravlja na menopavzo.

Z leti mišice reproduktivnih organov popuščajo, zato lahko v tem obdobju spodaj začutite nekakšno težo, lahko pa tudi nenadzorovano odvajanje seča. Rešitev so Keglove vaje.

Manjša raven estrogena vpliva na kislo-bazično ravnovesje v vagini, kar lahko pripelje do raznih vnetij. Rezultat vsega tega je občutek suhosti. Dobra novica je, da lahko reden seks to prepreči.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 3, 11. 3. 2019.