Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Navdušil je Ellen, zdaj prihaja k nam

Karmen Klinc, Vklop, 08.05.2019 12:00:00

Jay Shetty bo 19. maja predaval za Slovence!

Delite na:
Navdušil je Ellen, zdaj prihaja k nam
Jay Shetty je bil nekoč menih, danes pa je eden največjih »influencerjev« in govorcev. Profimedia

Zagotovo ste ga že zasledili na YouTubu, Instagramu ali Facebooku. Znano je, da je Jay Shetty eden navplivnejših »influencerjev« vseh časov! V otroštvu je pogosto trpel zaradi zmerjanj, saj je bil močnejše postave. Kot najstnik je izgubil svoja najboljša prijatelja: eden je umrl v prometni nesreči, drugi zaradi nasilja v tolpah … Ko je iskal smisel življenja, je pri svojih 18 letih srečal meniha, kar mu je spremenilo pogled na življenje. Tako je tudi sam postal menih, ki je deloval v Indiji in Evropi. Pogosto je zaradi načina življenja živel v skrajnih razmerah, brez vode in hrane, v mrazu in vročini. Življenje je posvetil osebni rasti in meditaciji ter pomoči drugim. Ko je izstopil iz meniškega reda, je potreboval kar devet mesecev, da se je privadil na običajno življenje, nato pa ugotovil, da lahko naredi veliko za svet in ljudi. Svoje znanje in modrost je začel deliti v podjetjih ter ju pozneje prepletati z digitalnimi vsebinami. Danes kot predavatelj sodeluje z nekaterimi največjimi podljetji na svetu, kot so Google, L'Oréal, Facebook, Coca Cola in mnoga druga. Jay je prejemnik številnih prestižnih nagrad na področju »influencinga«, govorništva in digitalnih vsebin. Pred kratkim je nastopil v oddaji Ellen DeGeneres, ki navdušuje gledalce po vsem svetu. »Jaya hočem imeti vedno na voljo. Je preprosto neverjeten,« je o njem povedala komična voditeljica, ki se tokrat ni šalila. Kot je navdušil njo, pa je navdušil tudi mnoge druge novinarje in celo hollywoodske zvezde. Razvpiti igralec Russell Brand je o njem povedal, da ima oči bengalskega tigra in razum največjih modrecev.

Končno pa je prišel čas, da Jay Shetty obišče in še bolj navduši tudi Slovenijo! V nedeljo, 19. maja, za obiskovalce pripravlja celodnevni spektakel na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Imeli smo to srečo, da smo lahko govorili s Cristy Žmahar, ki skupaj z možem Mihaelom vodi Duhovni atelje Potovanje duše, v Slovenijo pa sta v začetku leta pripeljala že Neala Donalda Walscha, govorca in avtorja številnih duhovnih knjig. Ravno Cristy in Mihael sta zaslužna za to, da Jay Shetty pride v našo malo podalpsko deželico. »Izjemno težko je. Predvsem je težko, ker je Slovenija, verjeli ali ne, resnično nepoznana država v svetu. Velikokrat se zdi, da smo 'premajhni', zato se je treba precej potruditi, da dobiš take predavatelje v Slovenijo. Procesi so dolgi, od dogovora do podpisa pogodbe ponavadi mine šest in več mesecev, ko nas ekipa predavatelja dobro preveri. Pri Jayu je bilo tako, da ga je 'prepričalo' to, da smo naredili tako lep dogodek za Neala Donalda Walscha, ki je bil januarja v Sloveniji. Posnetki so bili dovolj zgovorni sami po sebi, da nam je njegova ekipa zaupala produkcijo v Sloveniji. Pravzaprav so rekli, da le malokrat vidijo tako izjemne odre. Naša produkcija je resnično na najvišji ravni. Bili smo tudi edini izbrani, da delamo javni seminar. Jay večinoma dela le podjetniške dogodke ali pa mu dogodke organizirajo v njegovi 'lastni režiji', zato smo še toliko bolj hvaležni, da je zaupal organizacijo dogodka nam. Naša obljuba je vsekakor, da bo dogodek presegel tako njegova kot pričakovanja občinstva. Zagotovo,« je o prihajajočem spektaklu z Jayem povedala Cristy.

cristy žmahar
Cristy Žmahar
ps

Mi pa nismo mogli mimo vprašanja, zakaj sta se z Mihaelom odločila k nam pripeljati ravno Jaya. »Odločava se vedno in zgolj na podlagi lastnih čutenj. Povabiva, kogar začutiva, ga spremljava dalj časa in spoštujeva njegovo/njeno delo in sporočilo, ki ga daje svetu. To je edino pomembno. Midva nisva le organizatorja dogodka, tudi sama sva predavatelja, torej skrbna do ljudi, ki nama zaupajo. Tukaj ne gre le za neki uspeh. Gre za resnično sporočilo ljudem in za to, da dobijo resnično vredno vsebino, ki jim bo v življenju pomagala. Vse naše predavatelje spremljava že leta za svojo osebno rast. Če predavateljev ne poznava ali nama njihovo delo ni blizu, so lahko na spletu videti še tako dobro, a se za njihovo organizacijo sama ne bova odločila. Pri naših dogodkih gre za zelo osebne povezave med nami in predavateljem, predavateljem in občinstvom ter med nami in občinstvom. To je neprecenljivo darilo.«

Objavljeno v reviji Vklop št. 17, 25. 4. 2019.