Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Super triki: naravno do popolnih ustnic

U. B. Z., Bodi zdrava, 25.07.2018 12:01:14

Če so lepo negovane, privabljajo poglede, če so hrapave in brez leska, pa lahko delujejo celo odbijajoče. Ženske menda na leto porabimo in kupimo kar 36 milijonov šmink.

Delite na:
Super triki: naravno do popolnih ustnic
Thinkstock Photos

Masažni trik

Vsako jutro si ustnice zmasirajte z mehko zobno ščetko. To spodbudi prekrvitev nežne kožice in z ustnic odstrani odmrle celice. Temu naj sledi maziljenje z mastno kremo.

Nasvet: Namesto zobne ščetke lahko uporabite tudi piling iz sladkornih zrn ali lanenega semena.

Dnevna nega

Ustnice nimajo zaščitnega filma iz vlage in olja, tako kot ga ima koža. Zato jim moramo vlago dovajati od zunaj. Balzami so najpreprostejši način nege ustnic, vsak kozmetični proizvajalec pa ima v svoji ponudbi tudi posebne kreme z lanolinom za ustnice.

Preberite tudi: Tega nutricionisti nikoli ne jedo. Kliknite TUKAJ!

Zaščita

Za sladkosnede je najboljši pripomoček za zaščito ustnic med. Nakapajte ga malo na razpokano kožico in ga pustite učinkovati nekaj minut, nato ga preprosto obliznite. Med bo ustnice negoval z beljakovinami in vitamini.

Nasvet: Hujšate? Potem medu nikar na uživajte, ustnicam raje pomagajte tako, da zmočite kosem vate in ga stisnete med obe ustnici. Takoj zatem nanesite balzam.

Nočna maska

Razpokane ustnice potrebujejo pozimi dodatno zaščito. Enkrat na teden jih pred spanjem takole razvajajte: nanje po kupčkih nanesite dobro nočno kremo in pustite, da se v razpoke postopoma vpije kar sama.

lepota_ThinkstockPhotos-499286710.jpg

Erotične in mamljive

Puder utrjuje

Kot osnovo za ličenje ustnic lahko uporabite puder v prahu. Ta bo zgladil vse razpoke in poskrbel, da se bo ličilo dobro prijelo.

Za večji volumen

Prisegate le na rdečo barvo? Uporabite za spremembo rožnato bleščilo, saj to deluje izjemno seksi, hkrati pa optično poveča ustnice, da delujejo bolj polne in sijoče. Večji volumen ustnic boste dosegli tudi tako, da jih le obrobite z ujemajočim se svinčnikom in nato z nanosom brezbarvnega bleščila.

Brezhibno naličene

Da ustnice po ličenju ne bodo videti preveč umetne in izstopajoče, jih rahlo popivnajte s kozmetičnim robčkom. Ta bo nase prevzel odvečno barvo in ustnice bodo delovale bolj naravno.

Joga za ustnice 

- Utrjuje konture. Kazalca položite nad zgornjo ustnico in z njima kožo počasi potiskajte navzdol in navzgor. Vajo ponovite desetkrat, za dober rezultat najbolje vsak dan.

- Brez gubic. Kazalca položite v kotiček ustnic, ki jih nato čim bolj razširite. Sočasno se z ustnicami temu upirajte tako, da jih skušate oblikovati v poljub. Ponovite desetkrat.

- A, E, I, O, U. Če se zanesljivo želite izogniti gubicam okoli ust, boste zagotovo brez težav trikrat na dan izvajali naslednjo gimnastiko z malo izrazitejšim izgovarjanjem naslednjih samoglasnikov: A, E in O. Vsakega imejte na ustnicah približno deset sekund, to bo učvrstilo mišice okoli ust in sočasno sprostilo področje okoli oči.