favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Najnovejše metode za svež spomladanski videz

Petra Arula, Bodi zdrava, 20.05.2018 14:01:23

Bi radi osvežili svoj videz – z naravnimi, prijetnimi metodami, ki učinkujejo?

Delite na:
Najnovejše metode za svež spomladanski videz
Revija Bodi zdrava

Izbrskali smo nekaj najnovejših, ki so primerni za ženske in moške vseh starosti in po katerih ne potrebujete nobenega okrevanja.

Japonski cosmo lifting Sorensensistem™ s hormonalno refleksno terapijo

Nataša Kuzmič, ki je združila dve zelo učinkoviti metodi, pri svojem delu rada združuje skrb za zdravje in naravne pomlajevalne metode, ki poudarijo notranjo lepoto, obrazu povrnejo svežino, učvrstijo obrazne mišice in omilijo gube. »Za najboljši učinek v celovit tretma združujem patentirano naravno metodo pomlajevanja japonski cosmo lifting Sorensensistem™ s hormonalno refleksno terapijo iste avtorice, saj ta spodbuja učinkovito delovanje posameznih hormonalnih žlez ter harmonično orkestriran celoten endokrini sistem. Hormoni imajo namreč ključen vpliv na proces staranja našega telesa, hkrati so pomemben dejavnik pri razvoju številnih bolezni in tudi težav s kožo, kot so ekcemi, luskavica, vitiligo, pigmentni madeži. Prav kombinacija obeh pristopov, torej učvrstitev obraznega mišičevja in individualno sestavljen program za hormonalno ravnovesje, se je izkazala za odlično alternativo kirurškim in drugim invazivnim posegom, saj zagotavlja primerljivo trajne in kakovostne rezultate brez stranskih učinkov, zelo ugodno pa vpliva tudi na zdravje in počutje,« pojasnjuje terapevtka.

Kako je videti in kaj lahko pričakujemo?

Japonski cosmo lifting s hormonalo refleksno terapijo je nevro-senzorični postopek, ki se ročno izvaja na obrazu, pri tem pa se uporablja le naravne ekološke izdelke. Stimulacija se izvaja ročno na posameznih refleksnih conah obraza, akupresurnih točkah, vključeni so prijemi za intenzivno spodbujanje podkožja, mišic, živčevja in limfe obraza. Poleg uravnovešenega delovanja hormonalnih žlez in pomlajenega videza terapija sproži močan očiščevalni (detoks) učinek in globoko sprostitev. Stimulacija obraznih tkiv pripomore k regeneraciji, poleg tega učvrsti obrazne mišice, zmanjša globoke gube in preprečuje nastanek drobnih, izboljša strukturo in polt kože, krepi mišičevje obraza, omili pigmentacijo zaradi sončnega sevanja ali porušenega hormonalnega ravnovesja ter ugodno vpliva na zdravje kože, usklajeno delovanje vseh vitalnih organov in hormonalnih žlez. Terapija izboljša prekrvitev, zmanjša število toksinov in oksigenacijo tkiv. Spodbuja pa tudi nastanek kolagena in elastina, ki zagotavljata kakovostno kožo, metoda pa občutno izboljša tudi stanje mišic po obrazni paralizi.

Koliko časa trajajo omenjeni učinki in na koliko časa je treba ponavljati terapijo?

Z rednim izvajanjem terapije lahko zmanjšamo gube, mlahavost, število starostnih peg in mozoljev ter izboljšamo teksturo kože. Po dvanajstih terapijah, ki jih izvedemo trikrat tedensko v štirih tednih, koža še dolgo ostane napeta in zdrava, obraz svež in sijoč, vzpostavi se hormonalno ravnovesje. Za idealen učinek po šestih mesecih postopek ponovimo in tako ohranimo mladostno svežino, odpravimo simptome hormonalnega neravnovesja (na primer v času po porodu, v menopavzi …) in hkrati celotno telo napolnimo z energijo. 

Koliko časa traja terapija in koliko stane?

Prva terapija traja dobro uro in je namenjena natančni analizi neravnovesij in stanja kože. Stranka izpolni tudi vprašalnik, s katerim ugotovijo, kateri od petnajstih najpomembnejših hormonov je v največjem neravnovesju. Terapevtski načrt je tako individualno sestavljen, stranka bo z vsako nadaljnjo terapijo dobila natančno to, kar njen organizem potrebuje. Prvi obisk stane 80 evrov, vsi nadaljnji pa 70 evrov. Več na www.obraznarefleksoterapija.si.

Intravenozno dodajanje glutationa in vitamina C

Z odlično mešanico vitamina C in glutationa hollywoodske zvezdnice skrbijo za čudovito porcelanasto polt. Po petih tretmajih je koža brez pigmentnih madežev, svetlejša, bolj polna in gladka. Le hidrirana koža je mlada koža – in tu z vsako infuzijo dobimo dovolj tekočine, ki brez preprek preide neposredno v celice.

Kako je videti in kaj lahko pričakujemo? 

Čeprav je paket namenjen lepoti, je treba opraviti posvet z zdravnico, nato se z infuzijo v telo vnese velike količine vode in glutationa ter vitamina C, rezultat pa je nevtraliziranje prostih radikalov, »radiranje« neenakomerne pigmentacije in starostnih peg, posvetlitev kože in porcelanasti sijaj, celjenje in obnova kože (tudi po mozoljih), visoka zaščita z antioksidanti, bolj mladosten videz, popolna hidracija in hranjenje s čistim vitaminom C, stranski učinek pa je odpornost organizma in detoks jeter.

Koliko časa trajajo omenjeni učinki in na koliko časa je treba ponavljati terapijo? 

Ponovitev je priporočljiva glede na poškodbe kože po sončenju, najbolje enkrat spomladi pred sončenjem in nato enkrat ali dvakrat po sončenju.

Koliko časa traja terapija in koliko stane? 

Terapija traja približno eno uro. Cena za paket petih infuzij je 490 evrov ter 60 evrov posvet z zdravnico. Več na www.futuristicsuperfoods.si.

Pomlajevanje z lastno plazmo

Pri pomlajevanju s trombocitno plazmo naše lastne celice poskrbijo za obnovo kolagenskih vlaken in elastina. Tako naravno in varno pospešimo zdravljenje, spodbudimo regeneracijo in okrevanje tkiva ter dosežemo dolgotrajni rezultat. Koža se pomladi, povešeno kožo učvrstimo in zmanjšamo gubice tudi na predelu pod očmi ter na področju celotnega obraza.

Kako je videti in kaj lahko pričakujemo?

Pomlajevanje z lastno plazmo je storitev, ki se začne z odvzemom krvi. Priporočljivo je, da je oseba, ki se odloči za storitev, dobro hidrirana, torej priporočamo večje količine popite vode pred opravljeno storitvijo. Po odvzemu krvi gre ta v napravo s centrifugo, kjer se plazma loči od eritrocitov. Ločeno plazmo, obogateno s trombociti, nato z injekcijami vbrizgajo v dele, ki potrebujejo pomladitev, torej v dekolte, vrat in obraz. Terapija traja z odvzemom krvi in vbrizgavanjem približno eno uro. Koža se obnovi, postane bolj gladka in prožna, zato ni več ohlapna in se tudi hitreje celi, gube se zaradi volumetričnega učinka biostimulacije zgladijo, brazgotine pa postanejo bistveno manj vidne.

Koliko časa trajajo omenjeni učinki in na koliko časa je treba ponavljati terapijo?

Za pomlajevanje in regeneracijo kože terapijo s PRP ponovimo trikrat v štiri- do šesttedenskih razmikih, nato vzdržujemo enkrat na leto.

Koliko časa traja terapija in koliko stane?

Terapija traja – z odvzemom krvi in vbrizgavanjem – približno eno uro, nato vzdržujemo enkrat na leto. Stane 150 evrov. Več na www.lifeclass.net.

Neinvazivni lifting z mikrofokusiranim ultrazvokom

Ultherapy je neinvazivna metoda pomlajevanja z mikrofokusiranim ultrazvokom, ki je izjemno priljubljena tudi med hollywoodskimi zvezdnicami, njen obraz je znana ameriška manekenka Christie Brinkley, ki je pri 64 letih videti izjemno. Izvedli so že več kot milijon uspešnih tretmajev, metodo pa je priznala tudi ameriška Uprava za hrano in zdravila (FDA – Food and Drug Administration).

Kako je videti in kaj lahko pričakujemo? 

Ultherapy energijo ultrazvočnih valov natančno dovaja v dermis in v globlje plasti kože, ne da bi pri tem poškodovala preostalo tkivo. Postopek omogoča natančno delovanje le na mestu, ki ga dermatolog obdeluje. Po postopku se sproži proces celjenja, s katerim se začne tvoriti nov kolagen, ki vpliva na tonus kože, in z lastnim regenerativnim odzivom podkožnih struktur se nežno in postopoma dvigne koža obraza, podbradka in vratu ter ublaži gube na dekolteju. Začetni učinek na tonus kože je viden takoj po posegu. Končni učinek se izrazi v treh mesecih, saj je to obdobje potrebno za novo tvorbo kolagena in zmanjšanje volumna maščobnega tkiva.

Koliko časa trajajo omenjeni učinki in na koliko časa je treba ponavljati terapijo?

Že z eno samo terapijo se sproži proces obnavljanja tonusa kože, glajenja gub, koža postane bolj napeta, maščobno tkivo podkožja pa se postopoma nekoliko zmanjša, kar daje popolnoma naravni učinek pomlajene kože obraza in vratu. Gre za tako imenovani učinek liftinga brez kirurškega posega. Prvi učinek je tako viden takoj po posegu, končni učinek pa se izrazi v treh do šestih mesecih – obdobje, ki je potrebno za obnavljanje kože, novo tvorbo kolagena in zmanjšanje volumna maščobnega tkiva. Učinek traja nekaj let oziroma odvisno od posameznika in stanja kože, kar se ugotovi na posvetu s specialisti estetske kirurgije in dermatologije. 

Koliko časa traja terapija in koliko stane?

Terapija traja od 30 do 60 minut, cene pa so naslednje: podbradek 590 evrov, vrat 690 evrov, dvig obrvi 290 evrov in obraz 1100 evrov. Več na www.ultherapy.com in www.estetika-medart.si.

Preberite tudi: Za bolj sijoče lase. Kliknite TUKAJ!