wabra nina-mjp Odkrito.si

Šok! Znana Slovenka spet v boj s hudo boleznijo

kate middleton, elizabeta II., camilla, princ william, princ charles, princ harry, meghan markle Svet24.si

Kraljica Meghan Harryju pristrigla krila

sun-aries-inr Petisvet.si

Horoskop: od 18.3. do 24.3.2019

radeljski prelaz, 18.3.2019 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Meja sneženja se je spustila: ...

Felicite Tomlinson Svet24.si

Družinska tragedija: najprej ostal brez mame, ...

Prijateljici bff vichy Njena.si

Moč, ki jo potrebuješ vsak dan

Franko in Svetlana Njena.si

Zvezde plešejo: Kaj se v resnici dogaja med ...

Dobro počutje

Na kaj je dobro biti pozoren pri koloidnem srebru?

Helena Primic, Bodi zdrava, 13.10.2018 12:00:10

Uničuje bakterije, glivice, plesni in viruse. Podpira in razbremenjuje imunski sistem ter zelo dobro zavira vnetne procese v telesu. Spodbuja nastajanje novega epitelnega tkiva in s tem pospešuje celjenje ran.

Delite na:
Na kaj je dobro biti pozoren pri koloidnem srebru?
Koloidno srebro Dreamstime

Kaj je koloidno srebro?

Če vsi vemo, kaj je srebro, nas večina nima pojma, kaj zares pomeni besedna zveza koloidno srebro. Kot je pojasnil svetovalec, energijski alkimist in raziskovalec Sergej Mijatović, imajo koloidi v naravi zelo pomembno vlogo: »Brez njih ne bi bilo življenja, saj v celicah - gradnikih živih bitij vsi življenjski procesi temeljijo na koloidnih stanjih. Koloidni delci so namreč najmanjši delci, na katere lahko razpade materija, ne da bi pri tem izgubila individualne lastnosti.«

Preberite tudi: Manjši ljudje res težje shujšajo? Kliknite TUKAJ!

Koloidno srebro so torej majhni srebrovi delci v destilirani vodi, v kateri večinoma lebdijo. Njihova posebnost in univerzalna učinkovitost je v njihovi izjemni majhnosti – delček koloidnega srebra je v primerjavi z najmanjšimi bakterijami skoraj dvatisočkrat manjši.

Primerjava velikosti

srebro pravo.png
koloidno
Bodi zdrava

Uničuje škodljive mikroorganizme

»Natančen mehanizem delovanja koloidnega srebra, ki uspešno uničuje škodljive mikroorganizme, še ni popolnoma pojasnjen, domneva pa se, da za njegov univerzalen spekter delovanja niso zaslužni srebrovi atomi, temveč srebrovi ioni, ki delujejo prek interakcije z dedno zasnovo, aminokislinami, proteini, encimi in celično membrano ter zavirajo pridobivanje energije škodljivih celic v telesu, zato imajo nanj odlične regenerativne učinke,« je pojasnil Mijatović.

Toda zakaj srebrovi ioni »napadejo« samo škodljive celice, in ne tudi zdravih? »Eden od razlogov je ta, da so zdrave celice običajno veliko večje od celic enoceličarjev. Poleg tega vsebujejo večje količine enakih funkcijskih enot, zato so za primerljiv učinek zastrupitve potrebne veliko večje koncentracije koloidnega srebra, čemur se s pravilno uporabo lahko izognemo,« odgovarja sogovornik, ki ima z uporabo koloidnega srebra tako na sebi in svojih otrocih kot strankah in znancih več kot dvajsetletne izkušnje.
Koloidno srebro je univerzalno sredstvo za zdravljenje mnogih bolezni skoraj brez stranskih učinkov. Uničuje namreč bakterije, glivice, plesni in viruse. Lahko ga uporabljamo za zdravljenje številnih bolezni, pa tudi preventivno, saj podpira in razbremenjuje imunski sistem. Koloidno srebro zelo dobro zavira vnetne procese v telesu, poleg tega pa srebrovi ioni tudi spodbujajo nastajanje novega epitelnega tkiva in s tem pospešujejo celjenje ran. Zato je koloidno srebro odličen nadomestek razkužilom, ki so izdelana na alkoholni bazi, saj koloidno srebro v stiku z rano ne peče. Ta razlika je zelo dobrodošla pri oskrbi otroških ran.

Bolezni, ki jih lahko zdravimo s koloidnim srebrom

- Očesna obolenja: očesno vnetje (oftalmija), vnetje veke (blefaritis), vnetje veznice (konjunktivitis), vnetje roženice (keratitis), roženični ulkus, vnetje solzne vrečice.

- Kožna obolenja: mozolji, smrdeče izločanje potu (bromidroza), dermatitis, tur, kožni rak, glivična obolenja kože, kožna tuberkuloza (lupus), herpes simpleks, herpes zoster (pasovec), gnojne kožne infekcije (impetigo), gnojni mehurčki na glavi, luskavica (psoriaza), rozacea, povečano izločanje loja (seboreja), sončne opekline, koprivnica (urtikarija), bradavice.

- Obolenja prebavnega trakta: driska (diareja), vnetje želodčne sluznice (gastritis), hemoroidi, srbenje zadnjika (pruritus ani), griža, okužba s salmonelo.

- Obolenja dihalnih poti: gripa (influenca), oslovski kašelj, legionarska bolezen, pljučnica, vnetje mandljev, vnetje nosne sluznice (rinitis), vnetje poprsnice, tuberkuloza.

- Obolenja živčnega sistema: vnetje možganske ovojnice (meningitis), Menierjeva bolezen, stanje izčrpanosti (nevrastenija).

- Obolenja urogenitalnega sistema: vnetje mehurja (kronično), gonoreja (triper), beli tok, vnetja obmodka, težave s prostato.

- Obolenja mišično skeletnega aparata: vnetje sklepov (artritis), revma.

- Druga obolenja: zastrupitev krvi, sladkorna bolezen, vnetje sluhovoda, tur, razjede, poporodni prisad, gobavost, malarija, paratifus, parodontitis (gnojni), otroška paraliza (poliomielitis), škrlatinka, celiakija, sifilis, otrpni krč (tetanus), tifus, opekline.

Kako ga uporabljati?

Kot nam je zaupal Mijatović, lahko koloidno srebro uporabljamo zunanje ali ga uživamo. Pri kožnih obolenjih, glivičnih okužbah nohtov, odprtih ranah, opeklinah, odrgninah, pikih, mozoljih, bradavicah, turih, luskavici in dermatitisu prizadeto mesto natiramo z gazo, natopljeno v koloidno srebro, ali takšno gazo enostavno prelepimo čez prizadeto mesto.

Za načrtno uporabo – pri napadu zajedavcev in gliv kvasovk (kandida), kronični utrujenosti, tremorjih, bakterijskih in virusnih okužbah – pa koloidno srebro uživamo oralno, pri čemer je priporočljivo, da tekočino (ki je skoraj brez okusa) zaradi boljše absorpcije minuto do dve zadržimo pod jezikom, poleg tega pa tako preprečimo, da bi koloidno srebro v črevesju uničilo dobre bakterije. Pri obolenjih dihalnih poti je najprimerneje uporabiti inhalator in vdihavati meglico koloidnega srebra, pri ustnih okužbah in parodontozi pa ga samo žvrkljamo v ustih in nato izpljunemo.

srebro 1 alternativa_IMG_20180701_175853_x.jpg
Alkimist in raziskovalec Sergej Mijatović
Revija Bodi zdrava

Ne mešajte ga s fiziološko raztopino!

Koloidnega srebra ne smemo mešati z ničimer, saj vsebuje soli, ki so prisotne tudi v fiziološki raztopini. Pitje nečistega koloidnega srebra ali srebrovih soli v večjih količinah lahko namreč v nekem času sproži pojav tako imenovane argirije – modrikastega obarvanja kože, saj se srebrove soli nalagajo tudi v podkožnem maščevju. Sicer je omenjeni pojav le lepotnega značaja, a kljub temu zelo neprijeten. Če boste za uporabo koloidnega srebra uporabljali inhalator, kjer po navadi uporabljamo fiziološko raztopino, difuzor pred uporabo koloidnega srebra dobro očistite z destilirano vodo. Med varnostna opozorila spada tudi test preobčutljivosti za srebro, ki ga je dobro opraviti pred uporabo koloidnega srebra.

V Evropi prodaja ni dovoljena!

Ker koloidno srebro vsebuje nanodelce, po odredbi Evropske komisije spada med nova živila, ki še nimajo dovoljenja za promet. Po trenutni zakonodaji se torej koloidno srebro ne sme uporabljati ne kot živilo, ne kot prehransko dopolnilo, ne kot zdravilo. Če pa vendarle ne želite čakati na državo, da se bo spomnila, da bi opravila postopek presoje primernosti novega živila za promet na območju države, ga lahko kupite v zasebnih lekarnah, specializiranih prodajalnah z zdravo prehrano in prehranskimi dodatki ali naročite na spletu. Na kaj pa je dobro biti pozoren pri nakupu?

»Dober prodajalec ima dolgoletne izkušnje z uporabo koloidnega srebra in vam bo zagotovil podporo v obliki nasvetov pri načinu uporabe. Vsekakor je obvezna tudi laboratorijska analiza izdelka (velikost in razpršenost delcev ter koncentracija), ki ga dobavlja, in zagotovljena čistost izdelka. V proizvodnji se morajo obvezno uporabljati demineralizirana voda (Aqua Purificata) in srebrne elektrode čistosti (99,99 %), metoda izdelave pa mora biti standardizirana,« svetuje Mijatović, ki kot merila dobre kakovosti koloidnega srebra našteva naslednje: 1) čista in prozorna tekočina, 2) primerna velikost in porazdeljenost delcev ter 3) primerna koncentracija.
Kot nam je zaupal sogovornik, koloidno srebro, ki mora biti obvezno v stekleni embalaži, hranimo na sobni temperaturi, na temnem mestu stran od neposredne sončne svetlobe in vsaj pol metra stran od večjih električnih naprav (televizor in računalnik). Priporočljivo je, če stekleničko s koloidnim srebrom zavijemo v aluminijasto folijo, saj jo tako dodatno zaščitimo pred sončno svetlobo in elektromagnetnim sevanjem, kar nekoliko podaljša učinkoviti potencial srebrovih ionov. Kakovost koloidnega srebra se namreč ohranja do tri mesece, medtem ko po tem obdobju potencial srebrovih ionov začne padati.