meglic tomi 4_5pot_v160 Odkrito.si

Tomiju Megliču srce ukradla znana slovenska ...

Polona Sepe Svet24.si

Poslovila se je ena prvih slovenskih režiserk

girls-602168 Petisvet.si

Bolečine in znaki za nekaj drugega: odpadanje las...

zalog, železniška postaja, policija, sumljiv predmet1 Svet24.si

FOTO: Potrjeno! V ljubljanskem Zalogu je bilo pod ...

Romeo Beckham, David Beckham Svet24.si

Victoria dala zeleno luč: Beckhamov 16-letni sin ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

manca spik Njena.si

Kdo predstavlja smisel življenja Mance Špik?

Dobro počutje

Maribor – objem mesta s Pohorjem

Oglasno sporočilo, 05.11.2018 09:06:17

Turizem velja za eno najhitreje rastočih gospodarskih panog, ki dosega rekordno rast z vzponom novih destinacij. Na območju naše destinacije se nahajajo številna naravna bogastva.

Delite na:
Maribor – objem mesta s Pohorjem
Slovenija v zadnjih letih doživlja turistični bum, z njo pa tudi Maribor. Žal ugotavljamo, da so nekatere turistične destinacije v državi dale temu segmentu velik poudarek, ne pa tudi Maribor. Dobršen del tega problema predstavlja nesodelovanje med ključnimi akterji na področju turizma in med občinami. Zato je potrebno vzpostaviti učinkovite modele partnerstev, ki bodo ključna oblika združevanja in organiziranosti v turizmu.
Spremeniti je potrebno nevzdržni model kombiniranega tržnega in subvencioniranega pristopa k turizmu, ter obogatiti infrastrukturo na področju bazičnih dejavnosti (letni in zimski bazen, pokrita atletska steza, proga za smučarski tek…). Dodelali bomo blagovno znamko turistične destinacije in jo naredili širše prepoznavno. Izdelali bomo cenovno dostopne programe in ponudbo paketov športno-rekreacijske infrastrukture za prebivalce in turiste. Turistični in rekreacijski model bomo prilagodili prostorskim, okoljskim in klimatskim razmeram.

MAribor-objemMestaSpohorjem01.jpg

Z vsemi akterji v turizmu bomo oblikovati skupno vizijo, cilje in strategijo trajnostnega razvoja turizma ter pripravili regionalni program trajnostnega razvoja turizma s prednostnimi projekti. Pripravili bomo prioritetne integralne turistične produkte, ki bodo določali identiteto turistične destinacije. Spodbujali bomo aktivnosti za razvoj in upravljanje tržne znamke turistične destinacije Maribor – Pohorje.
Mariborsko Pohorje je osrednja in turistično razvita zelena ponudba v destinaciji, ki razpolaga z izredno kulturno dediščino, vrhunskimi kulturnimi in mednarodno prepoznavnimi ustanovami in dogodki. Območje, ki ga razumemo pod imenom Mariborsko Pohorje pa obsega dele petih občin, poleg mariborske še občin Hoče – Slivnica, Rače – Fram, Ruše in Slovenska Bistrica. Zato mora mariborska občina, kot največja, prevzeti pobudo in povezati vse občine s ciljem uspešnega pristopa k urejanju te problematike. Ob nadaljnjem vzpodbujanju zimskega turizma bomo večji poudarek dali letni turistični sezoni.
Bodimo spet Maribor.