Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Maribor – objem mesta s Pohorjem

Oglasno sporočilo, 05.11.2018 09:06:17

Turizem velja za eno najhitreje rastočih gospodarskih panog, ki dosega rekordno rast z vzponom novih destinacij. Na območju naše destinacije se nahajajo številna naravna bogastva.

Delite na:
Maribor – objem mesta s Pohorjem
Slovenija v zadnjih letih doživlja turistični bum, z njo pa tudi Maribor. Žal ugotavljamo, da so nekatere turistične destinacije v državi dale temu segmentu velik poudarek, ne pa tudi Maribor. Dobršen del tega problema predstavlja nesodelovanje med ključnimi akterji na področju turizma in med občinami. Zato je potrebno vzpostaviti učinkovite modele partnerstev, ki bodo ključna oblika združevanja in organiziranosti v turizmu.
Spremeniti je potrebno nevzdržni model kombiniranega tržnega in subvencioniranega pristopa k turizmu, ter obogatiti infrastrukturo na področju bazičnih dejavnosti (letni in zimski bazen, pokrita atletska steza, proga za smučarski tek…). Dodelali bomo blagovno znamko turistične destinacije in jo naredili širše prepoznavno. Izdelali bomo cenovno dostopne programe in ponudbo paketov športno-rekreacijske infrastrukture za prebivalce in turiste. Turistični in rekreacijski model bomo prilagodili prostorskim, okoljskim in klimatskim razmeram.

MAribor-objemMestaSpohorjem01.jpg

Z vsemi akterji v turizmu bomo oblikovati skupno vizijo, cilje in strategijo trajnostnega razvoja turizma ter pripravili regionalni program trajnostnega razvoja turizma s prednostnimi projekti. Pripravili bomo prioritetne integralne turistične produkte, ki bodo določali identiteto turistične destinacije. Spodbujali bomo aktivnosti za razvoj in upravljanje tržne znamke turistične destinacije Maribor – Pohorje.
Mariborsko Pohorje je osrednja in turistično razvita zelena ponudba v destinaciji, ki razpolaga z izredno kulturno dediščino, vrhunskimi kulturnimi in mednarodno prepoznavnimi ustanovami in dogodki. Območje, ki ga razumemo pod imenom Mariborsko Pohorje pa obsega dele petih občin, poleg mariborske še občin Hoče – Slivnica, Rače – Fram, Ruše in Slovenska Bistrica. Zato mora mariborska občina, kot največja, prevzeti pobudo in povezati vse občine s ciljem uspešnega pristopa k urejanju te problematike. Ob nadaljnjem vzpodbujanju zimskega turizma bomo večji poudarek dali letni turistični sezoni.
Bodimo spet Maribor.