Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ko se združita znanost in narava

Sonja Javornik, 19.08.2020 14:22:00

★★★ REVIJA NOVA ★★★

Delite na:
Ko se združita znanost in narava
- Pr

Ste že slišali za DALÚ, novo slovensko naravno kozmetiko, ki vsebuje le naravne sestavine iz kontrolirane ekološke pridelave ter naravne biotehnološke komplekse, zaradi katerih ima kozmetika vidne pomlajevalne učinke, zagotavlja optimalno zaščito celic ter dolgotrajno hidracijo vaše kože? To izvrstno kozmetiko si je zamislila Lucija Kračun.

»Še pred tremi leti sploh nisem razmišljala o svoji blagovni znamki. Nastala je naključno iz prijateljstva. S prijateljico farmacevtko sva združili znanje in že na začetku so nastali dobri produkti. Izdelke sem izpopolnila do potankosti in se odločila, da lansiram blagovno znamko, ki bo naravna in učinkovita, kot sem vajena produktov iz medicinske estetike. V dveh letih sem preštudirala ogromno sestavin, posegala po kliničnih dermatoloških in drugih študijah uveljavljenih medicinskih revij in iskala dokaze o učinkovitosti naravnih surovin. Izsledki so me navdušili. Spoznala sem, kako slabo poznamo naravo in kaj nam ponuja,« pripoveduje Lucija, ki se je zato odločila, da ustvari 100-odstotno naravno kozmetiko, ki bo imela klinično dokazane rezultate in bo dermatološko testirana.

»Žalosti me, kako kupci kupujejo naravno kozmetiko – v bistvu jim v izdelku ponudijo eno ali dve surovini, kot je arganovo olje, in to prodajajo kot kozmetiko. Zame je to surovina! Vsak moj proizvod ima okoli 20 sestavin, ki so naštudirane glede na potrebe kože in namen. Vsebujejo biotehnološke proizvode, kot je antipolucijski kompleks, ectoin, hiperkinetične C02 ekstrakte, ki naredijo produkt učinkovit. Hkrati pa podaljšajo rok trajanja in ga podražijo. Poleg učinkovin mi je bila pomembna tudi embalaža. Produkta nisem želela pakirati v plastiko, ker se ne sklada z mojo filozofijo naravne kozmetike. Narava in plastika preprosto ne gresta skupaj …«

Kozmetika DALÚ je klinično dokazano učinkovita naravna kozmetika, na kar je Lucija, ki je sicer lastnica kozmetičnega salona v Ločah, še posebej ponosna. »Formule so moje in so zaščitene. So plod mojega znanja in izkušenj o medicini, koži ter estetski medicini ter rezultat večletnega raziskovanja. S kemijskim znanjem mi je na začetku pomagala tudi prijateljica.«

Za zdaj kozmetika DALÚ ponuja štiri izdelke: Hyaluronic acid youth elixir, Pampering deep moisturising cream, Precios facial oil serum in Immortelle timless cream.

»Produkti se odlično dopolnjujejo in kombinirajo. Pokrili smo vse tipe kož, razen zelo mastne in aknaste. Pa še za to kožo je hialuronski serum izjemno primeren, ker jo navlaži, hkrati pa zaradi 100-odstotne vodne faze ne maši por,« pravi Lucija, ki ima pred sabo že nove izzive.

»Pripravljene imam že tri izdelke za telo, ki jih bomo postopno vključevali jeseni. Pripravljam tudi še tri ekskluzivne serume, ki bodo smiselno dopolnili naše izdelke in sledijo razvoju sodobne anti-age kozmetike, ki kožo neguje, varuje in zdravi,« dodaja Lucija, ki priznava, da je bil ta podvig ogromen finančni zalogaj, zato upamo, da se bo glas o tej zanimivi in učinkoviti kozmetiki hitro razširil tudi zunaj naših meja.

★★★ REVIJA NOVA ★★★