mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Khloe Kardashian ogrce preganja z ogljem

Mateja Bevk, Zvezde, 07.11.2018 12:01:29

Ko je govora o negi kože, ima starleta Khloe Kardashian povsem enake težave kot navadni smrtniki – občasno ji pore zamašijo ogrci, ki jim nekateri pravijo kar »črni hudički«. Njena rešitev pa je nepričakovano preprosta.

Delite na:
Khloe Kardashian ogrce preganja z ogljem
Khloe Kardashian Dreamstime

Khloe Kardashian uporabi oglje, ki iz njene kože potegne vse nečistoče ter za seboj pušča le svilnato gladkost in sijaj.

Ko Khloe Kardashian opazi, da ima na nosu ogrce, začne takoj ukrepati. Kupi si masko na osnovi oglja Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask, ki po njenem mnenju najbolje opravi delo. »Preizkusila sem že vrsto mask, a ta je resnično zmagovalna. Ne samo da stopi in posrka vso umazanijo iz por, kože tudi ne izsuši, kot se rado zgodi pri večini preostalih mask,« je zapisala na svojem profilu na Instagram in zatrdila, da je oglje magnet za nečistoče, olja in celo toksine.

Preberite tudi: To so najboljši topilci maščob!

Kako še nad ogrce?

Sicer pa se Khloe proti ogrcem občasno bori še s kopico drugih (domačih) sredstev, ne samo z ogljem. Zanesljivo naj bi po večkratni uporabi pomagali naslednji recepti.

Slana voda: Zelo učinkovita in poceni nega proti ogrcem je slana voda. Ta na ogrce deluje na dva načina: najprej raztaplja odmrle kožne celice, ki so zamašile pore, po drugi strani pa deluje tudi rahlo razkuževalno. Za obrazno vodo zmešajte dve jedilni žlici soli z dvema decilitroma tople vode. Mešajte toliko časa, da se sol raztopi. Pomočite v tekočino kosem vate in z njo potegnite čez prizadete predele kože. Že po nekaj dneh boste opazili izboljšanje.

Olje čajevca: Odlično sredstvo proti ogrcem in mozoljem je tudi olje čajevca. Z vato ga malo nanesite neposredno na ogrce. Pri tem pa bodite previdni: olje čajevca razkužuje, a tudi izsušuje. Če imate že v osnovi bolj suho kožo, se negi z oljem čajevca raje izognite.

Jedilna soda: Soda ni primerna le za kuhanje in peko, pač pa je tudi odličen izdelek za kožo. Kožo globinsko očisti, jo naredi mehko in gladko, nevtralizira njen pH ter jo spodbuja, da zmanjša proizvodnjo loja v koži. Takole gre: v kozarcu ali keramični posodi zmešajte žlico jedilne sode in malo vode, da dobite pasto. To nanesite na ogrce in počakajte, da se posuši (približno deset minut).

Izperite z mlačno vodo. Postopek ponavljajte dvakrat tedensko.

khloe 1.jpg
Posrka vso umazanijo iz por.
Revija Zvezde

Cimet: Cimet je antibakterijska začimba, ki koži ponuja veliko koristi, vključno z odstranjevanjem ogrcev. Zmešajte en del cimeta in dva dela meda v pasto. V tankem sloju nanesite na ogrce in pustite učinkovati petnajst minut. Umijte obraz kot po navadi, nato nanj nanesite vlažilno kremo.

Zeleni čaj: Vitamini in antioksidanti v zelenem čaju pomagajo z obraza odstraniti odvečno maščobo, zdravijo vnetja in varujejo pred poškodbami kože. Zavrite skodelico vode ter vanjo namočite dve filter vrečki zelenega čaja za eno uro. Prelijte tekočino v kozarec ter jo z vato nanesite na ogrce, kjer naj se suši deset minut. Izperite z vodo.

Kurkuma: Kurkuma je ena najboljših medicinskih začimb s protivnetnim in protibakterijskim delovanjem. Zmešajte majhno količino kurkume s kokosovim oljem v gosto pasto. Nanesite jo na ogrce za petnajst minut. Izperite z mlačno vodo.

khloe 2.jpg
Kože tudi ne izsuši, kot se rado zgodi pri večini preostalih mask.
Revija Zvezde

Beljak: Beljak ponuja koži številne blagodejne koristi. Bogat je s proteini in albuminom, ki učvrsti kožo, oži pore in deluje proti gubam. Zlasti primeren je za nego mastne kože, iz katere potegne tudi najbolj trdovratne ogrce. Na obraz nanesite tanko plast beljaka in nato čezenj položite plast toaletnega papirja. Počakajte, da se posuši. Na papir nanesite drugo plast beljaka, najenostavneje boste to naredili s prsti, ki jih pomočite v beljak. Še enkrat počakajte, da se posuši. Previdno primite rob papirja in ga počasi odluščite od kože, skupaj z ogrci. Izperite ostanke z obraza in negujte kožo z vlažilno kremo.

Jabolčni kis: Kis vsebuje acetilno kislino, ki razkraja umazanijo v porah, uravnava kožni pH in preprečuje nadaljnji nastanek ogrcev. Kis nanesite na obraz kot tonik. Lahko pripravite tudi tonik iz treh zdrobljenih metinih listov in treh žlic kisa. Ta ponuja hladilni učinek, učvrsti kožo in blaži vnetja v njej.

Piling iz sladkorja in limonovega soka: Ne nazadnje pa lahko nad ogrce pošljete tudi domače luščilno sredstvo iz limonovega soka in sladkorja. Štiri kapljice limonovega soka zmešajte z jedilno žlico sladkorja in vtrite v prizadeta mesta. Limonov sok deluje razkuževalno, medtem ko kristalčki sladkorja odstranijo poroženelo kožo in globinsko očistijo pore.