900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kdo v regiji najbolj izstopa na področju medicine in farmacije?

PR, 05.11.2019 15:56:00

Med dvajsetimi finalisti je letos kar sedem strokovnjakov iz Slovenije, po trije iz Madžarske in Bosne in Hercegovine, po dva iz Hrvaške, Avstrije in Srbije ter eden iz Severne Makedonije.

Delite na:
Kdo v regiji najbolj izstopa na področju medicine in farmacije?
Zdravniki dobitniki International Medis Awards leta 2018 Medis

Strokovna komisija mednarodnega natečaja International Medis Awards, ki nagrajuje najboljša klinična dognanja zdravnikov in farmacevtov srednje in jugovzhodne Evrope, je med 207 prijavljenimi deli izbral dvajset finalistov in dodatno nagrado za najboljšo multicentrično študijo.

Kot je povedal predsednik komisije, prof. dr. Matija Tomšič, dr. med., je imelo osem mednarodnih strokovnjakov s področja medicine in farmacije, ki so prijave ocenjevali, zelo zahtevno in obsežno delo: »Letos smo prejeli rekordno število izjemno dobrih prijav, kar nedvomno odraža kredibilnost in pomembnost nagrade v regiji. Hkrati tako veliko število prijavljenih del pomeni tudi veliko odgovornost in kaže na pozitiven trend razvoja. Predstavlja iskanje novih terapevtskih rešitev, katerih cilj je aplikativnost v vsakdanjo prakso za dobro bolnikov.«

Prijave na že šesti International Medis Awards, katerega pobudnik in vsakoletni partner je podjetje Medis, so prispele celotne regije, in sicer iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Madžarske, Severne Makedonije, Slovenije in Srbije ter letos tudi iz Bolgarije. Razpisane tekmovalne kategorije pa so bile že tradicionalno sledeče: farmacija, gastroenterologija, ginekologija, intenzivna terapija in anesteziologija, nevrologija, oftalmologija, pediatrija, pulmologija in alergologija ter revmatologija.
Med dvajsetimi finalisti je letos kar sedem strokovnjakov iz Slovenije, po trije iz Madžarske in Bosne in Hercegovine, po dva iz Hrvaške, Avstrije in Srbije ter eden iz Severne Makedonije. Kdo so končni zmagovalci, bo znano na zaključni prireditvi, ki bo danes potekala v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Zmagovalci bodo poleg finančnih nagrad prejeli kipec »Bodočnost« priznanega kiparja Jakova Brdarja.

Seznam vseh finalistov v devetih tekmovalnih kategorijah je na vpogled na International Medis Awards spletni strani.