Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kakšna oblika nohtov vam najbolj pristaja?

M. B., Zvezde, 19.09.2018 12:01:27

Nohti imajo najrazličnejše sposobnosti. Široke prste lahko vizualno podaljšajo, dajo individualen videz vsaki manikiri ter poudarijo ženstvenost in eleganco. Oblika nohtov zelo vpliva na videz roke, zato je prav, da ji posvetite pozornost. A kakšna oblika vam najbolj pristaja?

Delite na:
Kakšna oblika nohtov vam najbolj pristaja?
Vsako leto je modna druga oblika. Shutterstock

Naravna oblika

Za katero koli obliko nohtov velja upoštevati le eno glavno pravilo: ravnati se je treba po osnovni, genetski obliki, torej prilagoditi manikiro nohtni posteljici. Če boste to imeli v mislih, bo noht videti lepo in elegantno tudi brez laka. Za samo dolžino nohta pa velja: lepše so videti tisti nohti, ki so nekoliko daljši kot širši in ki rastejo malce čez zgornji rob prsta.

Modne smernice

Seveda pa upoštevanje zgornjega pravila ne pomeni, da nohte pilite le po enem kopitu. Vsako leto je modna druga oblika, lahko pa ste tudi ustvarjalni in najdete čisto svojo. Pomagate si lahko z naslednjimi predlogi.

Preberite tudi: Z meditacijo nad raka dojke. Kliknite TUKAJ!

Oglati nohti

Za športni videz poskrbijo oglato popiljeni nohti. Izvrstno so videti tako s pisanimi barvnimi laki kot običajno francosko manikiro.
Za koga: Takšna oblika je nezahtevna in primerna za vsakogar, pristaja nohtom vseh dolžin. Konico nohta popilite naravnost, kar najlažje storite tako, da noht položite na rob mize. V zraku človek pogosto pili preveč okroglo.

Ovalni nohti

Ovalna oblika je videti negovano, ženstveno in nevsiljivo. Primerna je za vsakdan, pa tudi za posebne priložnosti in večerne izhode.
Za koga: Ker ovalna oblika optično podaljša roke, je idealna za ženske z debelejšimi prsti. Tudi bolj okorne prste naredi mehkejše in elegantnejše. Pri kratkih in širokih nohtih se tej obliki izogibajte, saj s tem vizualno odebelite prste.

Mandljeva oblika

V osnovi so mandljevo oblikovani nohti ovalni, vendar z nekoliko jasneje vidno špico. Tako deluje noht finejši in bolj ženstven.
Za koga: Za to obliko se odločite, če imate ozke prste, saj z njimi še poudarite njihovo prefinjenost. Kdor ima širše prste in kratke nohte, pa naj si raje izbere drugo obliko piljenja, saj bi mandljeva delovala nesorazmerno.

Zašiljeni nohti

Rihanna je tista zvezdnica, ki je zašiljenim nohtom prinesla svetovno veljavo. Špice so za dive, saj delujejo seksi in drzno.
Za koga: Ta oblika ni toliko odvisna od oblike prstov kot od dolžine nohtov. Ti morajo biti namreč veliko daljši, da »stiletto« nohti res pridejo do izraza. Kdor ima bolj lomljive nohte, jih lahko pred oblikovanjem utrdi s plastjo gela pri manikerki.

Baletni slog

Nohti v slogu baletke so podobni mandljevim, le da imajo zravnan vrh. Ta oblika je zelo ženstvena in fina.
Za koga: Pri kratkih nohtih boste težko dosegli takšno baletno obliko. Sicer pa je ta primerna za normalne do široke prste, ki so zaradi baletnih nohtov optično videti daljši in ožji.

Na kaj je treba paziti pri piljenju:
- Pilite vedno v eni smeri, najbolje od zunanje strani proti notranji.
- Pri tem ne pritiskajte preveč, da se zavarujete pred lomljenjem nohtov.
- Pilico držite s palcem in kazalcem.
- Nohte boste lažje pilili, če bodo popolnoma suhi. Vlažni nohti se med piljenjem hitro plastijo.
- Najlepše se nohti pilijo s pilico, ki ima na površini drobna zrnca peska. Z grobo pilico noht skrajšate, s fino pa oblikujete.