Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kako s tantro oživeti odnos?

Petra Arula, Bodi zdrava, 17.08.2018 14:01:43

Poletje in čas dopustov sta idealen čas za spremembe … na bolje.

Delite na:
Kako s tantro oživeti odnos?
Pri povezanosti, zaupanju, razumevanju in sočustvovanju, ki ga ustvarita tantrična partnerja, tudi 'skoki čez plot' postanejo povsem nezanimivi. Revija Bodi zdrava

Morda vama je malo postalo že dolgčas. Nič takšnega. Zgodi se vsem parom, in na njih je, da poskrbijo, da ljubezen ne zamre. Če si res želita zavibrirati na višji frekvenci, poskusita tantro!

Opozorilo: tantra ni nekaj instantnega, za poglobljen odnos in orgazme celega telesa, ki vaju bodo zbližali tudi na drugih področjih življenja, ne le v postelji, se bo treba potruditi, celo vaditi bosta morala, opozarja energetski terapevt in tantrični učitelj dr. Denis Forte. Torej bodo počitnice delovne, polne vaj in poskusov. Če ste za in vam več pomeni, da osvojite vrh Triglava sami, čeprav ste se na poti prepotili, kot pa da vas do Kredarice pripelje helikopter, smo skupaj. Odvrzimo gojzarje in se ovijmo v tančico starodavnih modrosti!

Preberite tudi: Miti o dehidraciji. Kliknite TUKAJ!

Ko sta bila še zaljubljena …

… sta najverjetneje veliko časa preživela drug ob drugem, na drugem … v veliki radosti in veselju. Verjetno vama je še vedno vsake toliko skupaj zelo lepo, ko se spet zbližata in najdeta nekje med rjuhami. In najverjetneje si želita, da bi bilo takšnih trenutkov več, da bi bili tako polni veselja, kot so bili na začetku. Veste, kaj? Naš sogovornik, tantrični učitelj z žarom v očeh, pravi, da se da. Ne le tako kot takrat, ko smo bili zaljubljeni, temveč da je lahko še lepše: »S tantričnim pristopom partnerja ohranjata odnos in zaljubljenost. In ne samo to. Izkušnja postaja vse lepša in globlja, povežeta se na vseh ravneh, tako telesni, čustveni, intelektualni kot duhovni. Vsaka tantrična izkušnja je nekaj novega, edinstvenega. Spolni odnosi ne postanejo dolgočasi in monotoni, temveč vse močnejši in bolj orgazmični, saj skupaj rasteta, si dvigujeta vibracijo in energijo ter neizmerno napredujeta na vseh ravneh v življenju. Tantrična transformacija dveh sorodnih duš je lahko zelo močna izkušnja, ki je sami nikoli ne dosežemo. Pri taki povezanosti, zaupanju, razumevanju in sočustvovanju, ki ga ustvarita tantrična partnerja, tudi 'skoki čez plot' postanejo povsem nezanimivi, saj z nikomer v tako kratkem času ne zgradiš tako močne povezave in sočne izkušnje kot z nekom, s komer si tako globoko intimno povezan

Vsi si želimo biti slišani

In ob tantrični izkušnji to tudi doživimo. Na vseh ravneh: ob tej intimni izkušnji, pri kateri še zdaleč ne gre le za spolnost, temveč tudi za dajanje možnosti partnerju, da nas popolnoma spozna, da se mu lahko odpremo in zaupamo tudi svoje najgloblje skrivnosti in želje, da lahko spozna našo perspektivo, našo resnico … »Le tako se lahko z nekom povežemo tako globoko tudi na čustveni, miselni in duševni ravni, kar neizmerno poglobi izkušnjo ljubljenja, saj ni več tako površinska in črno-bela, temveč čarobna in mavrična. Ob tem, ko se odpremo, dovolimo tudi partnerju, da v polnosti izrazi svojo resnico, svoje želje, in le tako ga imamo lahko radi pristnega, takšnega, kot je, in ne le njegove iluzije oziroma takšnega, kot si želimo, da bi bil. Prek tantrične prakse lahko partnerja povsem obudita zvezo, ki morda že ugaša, spet prižgeta iskro zaljubljenosti in ponovno podoživita vse čarobne občutke tega čudovitega stanja. Je pa res, da morata biti oba pripravljena napredovati v tej smeri in se predati transformaciji, saj brez negovanja in vlaganja pozornosti ter energije v ohranjanje zveze pač ne gre,« dodaja dr. Denis Forte.

Tantrična spolnost

»Običajna spolnost, kot jo zahodnjaki po večini prakticiramo, nas poveže le na fizični ravni, tantrična spolnost pa na vseh ravneh: mentalni, emocionalni, fizični in duhovni. Tantra je spolnost za dušo. Uči nas, kako smo lahko pristni v spolnosti, in nas opolnomoči, da si dovolimo povedati, kaj si res želimo, kot tudi da si dovolimo biti dovolj ranljivi, da se lahko povežemo na globoki ravni. Spolnosti se približamo s čaščenjem in ritualom, da se lažje povežemo drug z drugim in z nečim višjim od nas samih. Tantra je spolnost s pozornostjo – je pot, na kateri ves čas odkrivamo sebe in partnerja ter širimo potencial, kar ohranja stvari v spalnici zanimive in s tem tudi uspešna dolgoletna razmerja, kot tudi prijeten odnos z nami samimi. Spolna energija ni namenjena samo spolnosti – je naša temeljna življenjska in ustvarjalna energija, je naše življenjsko gorivo. Izvajanje tantre nam omogoča, da izkusimo naš celoten potencial čutenja in orgazme celega telesa,« pravi tantrični učitelj.

Največji spolni organ so možgani

»Naši možgani so naš največji spolni organ, zato moramo najprej pretopiti mentalne blokade, da lahko doživljamo globljo intimnost,« razlaga dr. Denis Forte, ki dodaja: »Orgazmični centri v možganih lahko, ob vzdraženju erogenih con, utripajo na vse pretege, a če si užitka ne dovolimo čutiti, bomo čutenje blokirali. Tukaj se lahko razumemo, zakaj je stanje tako. Morda smo živeli v družini z zelo konservativnimi načeli glede spolnosti ali pa smo izkusili zlorabo. Vsekakor si zdaj lahko priznamo, da smo odrasli, da je zdaj okolje varno in da si lahko damo dovoljenje, da odpremo srce in si dovolimo čutiti prav vse.« Zakaj se še vedno bojimo uživati, nas zanima. Dr. Forte razlaga, da zato, ker so vse travme shranjene v našem telesu kot blokade v spodnjih čakrah in nas ovirajo pred spolnim doživljanjem nas samih. Kako si pri tem lahko pomagamo s tantro? »Ko s prakticiranjem tantre ta potlačena čustva pretopimo, lahko aktiviramo svoj ustvarjalni potencial spolne energije in s tem privlačimo k sebi tako pravega partnerja kot tudi vse drugo oblije, zelo pozitivno vplivamo na druge in vzpostavimo harmonijo v sebi. Ko odpravimo tabuje in se prepustimo toku te pristne in primarne življenjske energije, se vse začne postavljati na svoje mesto in življenje dobi višji smisel. Začnemo uživati v svojem telesu in ob vsem, kar čutimo. Tantra nam omogoča, da prebujamo sebe prek vseh čutil, si dovolimo biti čutni, spoznavamo sebe in si dovolimo biti pristni.« Tantra torej obljublja še veliko več kot le obuditev vajine zveze. Obljublja obuditev potencialov, četudi ste trenutno samski. Če si želite pokukati v ta skrivnostni svet, ki so ga napredna ljudstva živela že davno, kliknite na fortehealing.si in začnite počasi, nikamor se vama ne mudi. Navsezadnje si nihče ne želi, da bi orgazem doživel le z enim pritiskom na en gumb, kajne? Orgazem je lep, in pot do njega šteje. Naj bodo vaše poti do občutkov, ki pretresejo celotno telo, čim lepše, čim bolj povezujoče, četudi se še nista odločila za tantro. Pomembno je, da se imata rada in želita svojo ljubezen gojiti naprej. Ko bo čas, pa v vajino življenje morda vstopi tudi starodavno znanje, ki vaju bo ohranilo zaljubljena in mladostna, kot obljublja mistični svet tantre.

Tantra ni »le« eksotična spolnost

»Tantra zajema področja znanosti, umetnosti, zdravljenja, energije, joge … Le deset odstotkov tantre so spolni nauki, je pa res, da mi zahodnjaki to znanje nujno potrebujemo, da se končno izobrazimo in zrastemo tudi na področju zdrave in spoštljive spolnosti, ki mu kot družba s precej konservativnim ozadjem dolgo časa nismo posvečali pozornosti,« razkriva dr. Denis Forte.

Orgazem in izliv

»Orgazem in moški izliv sta dve različni stvari. Tudi centra za izliv in orgazem sta v možganih različna. Moški lahko doživijo orgazem, pa ne doživijo izliva in pri tem ne izgubijo energije, temveč se napolnijo z močno energijo orgazma celega telesa, katerega blagodejni občutki lahko trajajo ure, kar je precej bolj zadovoljujoča izkušnja kot skokoviti in kratkotrajni lokalni orgazem z izlivom. Do tega je sicer potrebno kar nekaj vaje, predanosti in nekaj malega discipline, a se vsekakor splača,« poudarja dr. Denis Forte.

Manj (in manj bolečih) menstruacij

Tantrični učitelj opominja, da ženske v zahodnem svetu izgubimo preveč energije z bolečimi in vsakomesečnimi menstruacijami, kakršnih na primer ženske v Indiji sploh ne poznajo: »S primernimi vajami se lahko ciklus precej uravna, menstruacije postanejo neboleče, krvavitev se zmanjša in traja manj časa, po želji pa se lahko ciklus tudi podaljšuje, kar zelo ugodno vpliva na ohranjanje energije in mladosti. V Indiji je podaljševanje ciklusa z enega meseca na dva, tri, pol leta itd. precej normalna praksa in ženske se lahko tako dobro izurite, da na svojo željo sprožite ovulacijo. Takšno stanje je precej bolj zdravo in naravno, več je varnih dni in mladost ženske se v Indiji šteje prav po tem, koliko jajčec ima še na voljo.« Dodatni plus: taiste vaje nam pomagajo doživljati drugače tudi svojo spolno naravo in v njej (še) bolj uživati.