hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kako ponovno zapeljati partnerja?

B. P., Bodi zdrava, 16.12.2018 12:01:00

Popolnoma normalno je, da seks po več letih skupnega življenja postane rutinski in vse bolj predvidljiv.

Delite na:
Kako ponovno zapeljati partnerja?
. Profimedia

Intenzivnost čustev in kemija, ki je bila prisotna na začetku, se običajno po nekaj letih spremenita v rutino. Ko se dodobra spoznata, začneta uživati v udobju skupnega življenja in postaneta bolj prijatelja kot ljubimca. Žal ne moreta potovati nazaj v čas in podoživeti tistega, kar sta imela, ko sta se šele spoznavala, lahko pa v svoje zrelo razmerje spet vneseta nekaj strasti. Pred vami je šest popolnoma preprostih in izvedljivih idej, kako lahko (ponovno) zapeljete svojega partnerja in spet prižgete tisto iskrico, za katero se zdi, da že dolgo ne gori več. Videli boste, da zapeljevanje ni prav nič zapleteno in da zahteva zgolj nekaj truda, ustvarjalnosti in element presenečenja. Za kar koli od predlaganega se odločite, pa ne pozabite, da se morate zraven tudi zabavati.

1. Ljubite se zjutraj

Po več letih skupnega življenja se večina parov v postelji sploh ne trudi več. Seks postane dolgočasna rutina ali pa še to ne. Nazadnje sta o seksu verjetno govorila, ko sta se že oba izčrpana odpravljala spat in na koncu ugotovila, da se vama v resnici ne da. Naslednjič se zato poskusita ljubiti zjutraj. Bodite vi tisti, ki to predlagate. Partner vam bo zagotovo ustregel.

seks profimedia-0327905439-jpg.jpeg
Zapeljivo perilo je v odnosu zelo pomembno.
Profimedia

2. Uporabite »umazane« besede

Kanček igrivega prikrivanja je lahko neverjetno seksi. Poskusite na primer govoriti »umazano« na krajih, kjer si ne moreta privoščiti seksa, na primer v kinu ali na večerji v restavraciji. Ali pa ga pokličite po telefonu in mu povejte, da ne morete dočakati, da pride domov. Natančno mu opišite, kaj želite z njim početi, ko bosta končno skupaj. To lahko počnete tudi med samim seksom. Veliko parov, ki so skupaj že več let, poskuša s seksom opraviti na hitro. Zato si vzemite čas in poskusite podaljšati užitek. Partnerja spravite na rob orgazma, nato pa odnehajte in počakajte nekaj minut, preden nadaljujete.

3. Presenetite partnerja

Element presenečenja je tisto, kar bo vajino dolgotrajno zvezo gotovo naredilo bolj zabavno in zanimivo. Kakšen dan pridite domov iz službe pred njim in ga pričakajte v najbolj seksi perilu. Takoj ko stopi skozi vrata, ga odpeljite v spalnico. Ali še bolje: pozdravite ga popolnoma goli.

4. Načrtujte romantični pobeg za konec tedna

V turistični agenciji ali na spletu poiščite vikend aranžma, ki ponuja največ za malo denarja. Rezervirajte spa ali wellness vikend z razvajanjem, potem pa presenetite partnerja z novico. Resda takšen izlet zahteva nekaj več priprav in časa, a sprememba okolja in dejstvo, da bosta en ali dva dni posvetila zgolj drug drugemu, bo razsvetljujoč. Pričakujta, da bo iskrica ponovno zažarela in da bo vajino spolno življenje dobilo nov zagon.

seks profimedia-0263051212-jpg.jpeg
Rezervirajte spa ali wellness vikend z razvajanjem.
Profimedia

5. Ne pozabite na seksi perilo

Zapeljivo perilo je v odnosu zelo pomembno. Ko smo že nekaj časa v zvezi, se znajdemo v nekakšnem območju udobja in nam ni več pomembno, kako smo videti. Razvlečene majice in puloverji, trenirke in copati pa gotovo ne pripomorejo k temu, da bi si vas partner želel. Zato si vsaj občasno nadenite zapeljivo perilo, se v njem sprehodite po stanovanju ali se kot običajno usedite na kavč in glejte televizijo. Partner bo to zagotovo opazil in v trenutku bosta pristala v postelji. Prav tako erotično in seksi je, če partnerja peljete v trgovino s perilom in ga prosite, naj vam izbere nekaj po svojem okusu. V zapeljivem perilu se boste tudi sami počutili bolj seksi, kar bo partnerja še bolj ogrelo.

6. Pretvarjajta se, da se ne poznata

Če imata kanček humorja in nekaj igralskih sposobnosti, si omislita igrico, v kateri podoživita vajino prvo srečanje. Dobita se na primer v lokalu, kjer sta se prvič spoznala, in se pretvarjata, da se ne poznata. Osvajajta se, potem pa skupaj odidita domov. Skok v posteljo je zagotovljen!

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 11. 12. 11. 2018.