klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Kako do obstojne podlage?

V. M., 09.08.2019 11:00:00

Vroči sončni žarki nam v poletnih mesecih narekujejo nekoliko drugačen nanos ličil, saj lahko ta ob običajnih tehnikah ličenja ustvarijo videz topeče se maske.

Delite na:
Kako do obstojne podlage?
Pozabite na težke pudre, ki so še spomladi poskrbeli za brezhibno polt. Shutterstock

Bi si želeli, da bi bila podlaga za ličenje obstojna ves dan? Pa veste, da to ni odvisno le od kvalitete pudra, ampak tudi od pravilne tehnike nanašanja? Dame, sledite korakom, s katerimi boste pričarale popoln videz polti in poskrbele, da bo tako ostalo vse do večera.

1. Umijte si obraz in na očiščeno kožo nanesite vlažilno kremo, nato počakajte 5 do 10 minut, da se dobro vpije v kožo. Poleti je pomembno, da jo zaščitite s kremo za zaščito pred soncem. Zatem počakajte nekaj minut, da se krema dobro vpije v kožo, sicer nadaljnji nanos ličil ne bo tako obstojen, kot bi si želele. Ne hitite, posvetite se drugim opravkom, nato pa se vrnite pred ogledalo. Če boste podlago nanesli na še vlažen sloj, bo puder veliko manj obstojen, pravzaprav se bo že po kratkem času podlaga raztopila. 

2. Izbira primernega pudra za vaš tip kože je ključnega pomena. Tekoče podlage, ki vsebujejo olja, bodo mnogo prej zdrsnile z vašega obraza. Te se odsvetujejo zlasti, če imate masten tip kože, ki resnično ne potrebuje dodatnih maščob. Izberite podlago, ki vam bo kožo ščitila in vlažila. Poleti pozabite na težke pudre, ki so še spomladi poskrbeli za brezhibno polt. Zaradi vročine se boste namreč pričeli močno svetiti, puder po pričel polzeti z obraza, nastali bodo grdi madeži. Lahka BB ali CC obarvana krema bo mnogo primernejša izbira. Če s tem ne boste mogli prekriti želenih napak, uporabite tanek sloj korektorja.

NASVET: Želite uporabiti bronzer? Nanesite ga zelo malo in zgolj na predele, ki so tudi naravno posvetljeni s soncem (čelo, lica, brada, nos). Če se želite izogniti potnemu in mokremu videzu, pa je zelo pomembno, da preskočite nanos osvetljevalca. Čeprav ta pričara svež in lahkoten videz, pa vas bo v vročih dneh razočaral s pretirano svetlečim videzom.

sivka, sol.jpg


3. Pri nanosu pudra uporabljajte gobico. Izjemno učinkovita je zlasti silikonska gobica, ki ne vsrkava kremne teksture. Pritiski naj bodo enakomerni in nežni, da vas v zrcalu ne bo presenetila podoba maske. 

4. Po nanosu pudra fiksirajte podlago tako, da si na obraz nežno položite mokre dlani. To je trik, s katerim priznani vizažisti poskrbijo, da podlaga ostane na obrazu ves dan.

5. Obstojnost podlage boste še dodatno podaljšali s pudrom v prahu, zlasti če imate masten tip kože. Utrjevanje zaključite tako, da z velikim čopičem nežno in lahkotno potegnete po obrazu. Vendar ne pretiravajte, da ne boste videti, kot bi obraz potisnili v moko. Takšen učinek je videti zlasti pri ženskah, ki imajo kožo vidneje prekrito z drobnimi dlačicami.

6. Svež, sijoč in mladosten videz lahko pričarate z iluminatorji, osvetljevalci, ki vsebujejo drobne svetleče delce. Osvetljevalec z velikim čopičem nanesite na sredino čela, lica in koren nosu.

Vaša koža potrebuje piling
Tudi koža na obrazu potrebuje piling. Z rednim izvajanjem postopka bo vaša koža vlažna in mehka, nanos podlage pa bo lažji in učinkovitejši. Pilingi namreč povzročijo pospešeno delovanje celic, zdravijo kožo in jo naredijo bolj sijočo, odstranijo akne in bakterije in seveda navlažijo samo povrhnjico. V trgovinah sicer lahko kupite številne pripravke, a enako učinkovito mešanico za kakovosten piling lahko pripravite tudi doma. Uporabljate pa ga lahko po vsem telesu. 

Odličen je recimo piling iz soli in sivke. Sol omogoča učinkovit postopek, po katerem je koža poživljena. Vendar pazite, če imate na koži rane, lahko vse skupaj zelo skeli.

sivka, sol, piling.jpg
Piling
Profimedia


Sestavine: 
150 g soli (uporabljajte grobo mleto kameno ali morsko sol) 
100 g posušenih ali svežih cvetov sivke 
375 ml sladkega mandljevega olja 
25 kapljic eteričnega olja sivke (po želji)

Zmešajte suhe sestavine in jih dajte v kozarec s pokrovom. Čez zlijte olje, ki naj suho mešanico popolnoma prekrije. Pripravek nanesite na dlani in s krožnimi gibi nanesite po vsem telesu, na obrazu pa bodite še posebej nežni. Izogibajte se predelu okoli oči, najboljše je, da se posvetite čelu, nosu, ličnicam in bradi. 
Izperite s prhanjem ali z nežnim umivanjem obraza s toplo vodo in se nato nežno osušite z brisačo. Po postopku predvsem na koži obraza uporabite tonik. 

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 31, 26. 7. 2019