tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kako do brezhibno naličenih obrvi?

M. B., Zvezde, 10.08.2018 12:01:00

Češete jih, pulite, rišete. Z njimi se veliko ukvarjate, da so na koncu res takšne, kot si želite. Obrvi so pač zelo pomembne, definirajo vaš obraz bolj kot kar koli drugega. Poglejte, kaj lahko storite, kadar so nepravilno oblikovane, preveč populjene ali premalo izrazite.

Delite na:
Kako do brezhibno naličenih obrvi?
Narišite ali nalepite jih. Revija Zvezde

Risanje

Risanje brezhibnih obrvi ni težko opravilo. Potrebujete samo dober svinčnik, ki ga je enostavno uporabljati in je dolgo obstojen.

Najboljši je tak, ki ga ni treba šiliti in ima na drugem koncu krtačko, s katero lahko obrvi naredite bolj košate.

1. korak: Preden uporabite svinčnik, očistite kožo. Če imate mastno kožo, uporabite čistilo, ki vsebuje alkohol.

2. korak: Narišite navidezni lok, ki sega od notranjega do zunanjega kotička očesa, najvišjo točko pa doseže približno na 2/3 poti proti zunanjemu robu.

3. korak: Zdaj ko imate začrtano obliko obrvi, začnite risati kratke in tanke črtice, ki spominjajo na prave obrvi. Na notranji starani debelejše, proti zunanjemu robu oči pa vse tanjše.

4. korak: Potem ko so obrvi narisane, uporabite krtačko, s katero ustvarite učinek kratkih dlačic ter zelo realistični videz.

Preberite tudi: Zdravnica, ki zdravi z zgodbami. Kliknite TUKAJ!

Šablona

Če se vam pri ličenju rade tresejo roke in težko zadenete simetričnost, potem boste obrvi najlažje narisali s šablono. Šablono prislonite na želeno mesto (nekatere omogočajo, da jih enostavno prilepite in so za večkratno uporabo), označite meje, kamor je treba narisati obrvi, in se nato lotite dela. Tako boste najbolj zanesljivo nad obema očesoma narisali usklajena loka. 

obrvi.jpg
Risanje brezhibnih obrvi ni težko.
Revija Zvezde

Tatu

Pravite, da obrvi ne želite risati? Potem so morda za vas idealni tatuji. Iz papirja jih prenesete na kožo v borih šestdesetih sekundah, pri čemer uporabite samo mokro krpo. So vodoodporni in zdržijo od dva do tri dni. Odstranite jih z gelom za odstranjevanje ličil.

Prednosti takšnih tatujev so ekonomičnost, enostavno nanašanje, izbor različnih oblik in barv, pa tudi to, da so iz stoodstotno naravnih barvil in zato netoksični. Slabost pa, da je njihova obstojnost v večji meri odvisna od človeka do človeka. Nanje vpliva gibanje telesne temperature, hormoni v koži, izločanje sebuma … Ko je ženska v menopavzi, običajno opazi, da se tatu obrvi ne prime več tako dobro kože kot nekoč, kar pa sčasoma izzveni. V tem primeru lahko uporabite tudi nalepke iz pravih človeških dlačic.

Nasvet: Tatu včasih oddaja svetleč učinek, kar pa lahko izničite z uporabo pudra za obrvi. Enostavno ga s čopičem malce nanesite na tatu. S tem boste dodali obrvem tudi globino.

Obrvi kot lasulja

Nalepka (kot nekakšna lasulja) iz človeških dlačic je še ena od možnosti za brezhibne obrvi. Videti je povsem naravno, saj so v tanko gelirano podlago ročno pritrjene prave človeške dlačice. Na spodnjo stran te podlage se nato nanese lepilo, ki se močno oprime kože za do dva dni in zagotavlja 3D-učinek, kot bi imeli svoje obrvi. Ob pravilni negi lahko isti par obrvi uporabljate celo do štiri mesece. Edina slabost, ki jo lahko očitate takšnim nalepkam, pa je, da so nekoliko dražje od drugih možnosti.