Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Kaj lahko zdaj naredimo za svoje zdravje?

Helena Primic, Bodi zdrava, 26.06.2018 14:01:06

Preverite, kako svoje telo in zdravje na naravni način pripraviti na vroče mesece.

Delite na:
Kaj lahko zdaj naredimo za svoje zdravje?
Revija Bodi zdrava

Zamudniška čistilna akcija

Če vam v prvih spomladanskih mesecih ni uspelo speljati očiščevalne in razstrupljevalne kure, še vedno ni prepozno, da telo očistite strupov, ki so se uskladiščili v tkivih čez zimo. Sledite naravi, ki se bohoti v živo zeleni barvi, in izbirajte zelene rastline, polne klorofila, ki vas bodo ne le očistile, temveč tudi okrepile z antioksidanti in življenjsko pomembnimi snovmi. Ne pozabite niti na moč savne, knajpanja in kopeli za noge, ki si jih privoščite po bosonogem sprehodu.

Okrepite imunski sistem

Tako kot živahno cveti narava, poskrbite, da bo zacvetelo tudi vaše zdravje s pomočjo sadno-zelenjavnih smutijev, nežnih zeliščnih čajev in prehranskih dodatkov, ki naj bodo namenjeni predvsem krepitvi imunskega sistema. Vse, kar krepi vaše zdravje, je v tem času dobrodošlo – od ekoloških začimb in kratkega posta do gibanja v naravi in veliko smeha.

Napojite se z vodo in soncem

Da bo vaše telo med vročimi poletnimi meseci dobro hidrirano, poskrbite že danes – tako, da ste še bolj pozorni na pravo količino zaužite čiste vode. S težavo popijete dovolj vode? Privoščite si novo steklenico za vodo, ki vas bo dodatno motivirala pri pitju tekočine, nujno potrebne za zdravje in življenje. Telesu privoščite tudi dovolj sončne energije, ki bo vaše celice napolnila z valovanjem zdravja. Poslušajte svoje telo in bodite na soncu tako dolgo, kot čutite, da vam prija. 

zdravje.jpg

Vsakodnevno se ustavite

Ne glede na dan, teden ali mesec v letu nam je zdravje vedno hvaležno, če se znamo ustaviti in notranje pomiriti. Zato izkoristite čudovito vreme in se vsak dan odpravite na sprehod čuječnosti, na katerem poskušajte z vsemi čuti začutiti tako dogajanje v okolici kot znotraj sebe. Pustite, da zaznave, občutki in misli pridejo ter sami od sebe odidejo. Ne odganjajte jih in ne poskušajte jih spremeniti v bolj prijetne, če vas bodo zajele skrbi in neprijetni občutki. Sprejmite jih in počakajte, da izzvenijo.

Odločite se za zdravje

Čeprav se sliši nenavadno, se za bolezen in zdravje v resnici odločimo oziroma si eno ali drugo prikličemo. Pa ne le z nezdravo prehrano in premalo gibanja, temveč predvsem s čustvi, ki si jih ne dovolimo (za)čutiti oziroma nimamo časa, da bi se z njimi spoprijeli. Zato prisluhnite telesu, srcu in duši, kaj vam sporočajo in kaj zares potrebujejo. Ko bo vaša notranjost povsem uglašena s telesom, bo zdravje logična posledica. Zato se vprašajte: kaj mi več pomeni – služba ali zdravje, lagodno življenje ali zdravje, nesrečni odnosi ali zdravje? Odločite se za zdravje!

Strah pred boleznijo 

Včasih nas je bolezni tako zelo strah, da se ujamemo v začaran krog nenehnega iskanja simptomov in diagnoz, ki se nam tako prej ali slej tudi zares uresničijo. Strah je namreč eden od najmočnejših strupov, ki povzročajo bolezen, zato mu ne dopustite, da prevzame nadzor nad vašim življenjem. Urite se v zaupanju naravi in življenju, ki vam bo na pot prineslo natančno to, kar potrebujete, da zrastete in da uresničite svojo dušno pot. Ko boste sprejeli tako bolečino kot bolezen in lekcijo, ki vas je prišla nekaj naučit, bo strah vse manjši. In ne pozabite na najmočnejšo zdravilno silo – hvaležnost. Zato bodite hvaležni za vsak dan, ki vam je podarjen, in ga cenite, kot bi bil zadnji.

Preberite tudi: Zabuhle oči - kaj se skriva za njimi? Kliknite TUKAJ!