GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Iščete vadbo zase?

Petra Arula, Bodi zdrava, 16.10.2018 14:01:30

Skočili smo v jesen, in če še niste skočili v telovadnico, smo za vas poiskali nove vadbe – dva programa sta popolnoma nova, preostale pa so nekatere že preizkusile v prejšnjih sezonah in so nad njimi navdušene.

Delite na:
Iščete vadbo zase?
Če bi radi prisluhnili sebi so spodnje vadbe kot nalašč za vas. Thinkstock Photos

Vsi programi imajo skupno nit – ženstvenost, žensko telo, močno jedro in lepa oblika telesa ter poslušanje sebe, brez pretiravanj v katero koli smer. Če bi torej res radi prisluhnili sebi ter hkrati okrepili in oblikovali telo, so spodnje vadbe kot nalašč za vas.

Prebujanje ženstvenosti ob baletnem drogu

Martina Razinger je združila pilates, osnove baleta in nežno, senzualno glasbo. Ustvarila je ženstveni balet ob baletnem drogu.
Kaj boste dobili s to kombinacijo? Globoko moč mišic, nadzor giba ob baletnem drogu, umirjen um z glasbo, prebujanje ženstvenih gibov bokov in trupa, sprostitev vseh obraznih mišic. Počasi boste z enostavnimi gibi odkrivali svojo gibljivost, stabilizacijo in globoko moč, vse v prijetnem, ne presvetlem in lepo dišečem okolju, da se boste lažje sprostili in povezali s seboj. Telo bo hvaležno vračalo napredek z boljšim počutjem, čutenjem globokih mišic, elegantno lahkotnostjo gibanja nog in rok ter z odpravljanjem bolečin v hrbtenici in kolkih.

Preberite tudi: Lahko preprečimo raka? Kliknite TUKAJ!

Komu je vadba namenjena? Na uro pilatesa ob baletnem drogu so vabljene vse ženske, ki želijo sebi podariti drugačno telo s pomočjo pilatesa, osnov baleta in ženstvenega plesa.

Vse o vadbi najdete na: FB-strani Meblissyou

Tanergija® morePilates

Tanja Želj je skupaj s svojo ekipo razvila program, ki je več kot samo pilates – gre za edinstveno kombinacijo pilatesa, joge in groundzone vadbe.

Kaj boste dobili s to kombinacijo? Prvine pilatesa in joge ter groundzone vadbe, ki temelji na gibanju telesa v različnih smereh, ravninah in načinih. Z združitvijo elementov vseh treh vadb dobite vadbo, ki poskrbi za več gibalnih sposobnosti: moči, gibljivosti, ravnotežja in koordinacije. Razvija se tudi vzdržljivost v moči. Vadbo si lahko naredite izredno zahtevno (in s tem tudi dvignete srčni utrip in pomagate telesu pri vzdrževanju telesne teže ali hujšanju), lahko pa jo prilagodite svojim sposobnostim, če imate manj moči ali če ne vadite redno.

Komu je vadba namenjena? Sodobnemu človeku, ki v povprečju preveč sedi in se premalo giba, ter vsem, ki bi radi svojo pilates in joga vadbo nadgradili v zahtevnejšo različico, ki terja več gibanja v vse smeri.

Vse o vadbi najdete nawww.tanergija.si

Barre vadba

Nives Orešnik se je nad barre vadbo, ki združuje elemente fitnesa, baleta, pilatesa in joge, navdušila pred nekaj leti in jo takoj vzela za svojo, saj prepleta vse segmente, ki se vaditeljici zdijo pomembni pri dolgoročni, zdravi in varni vadbi.

Kaj boste dobili s to kombinacijo? Barre je varna vadba, ki povečuje moč globokih mišic in stabilizatorjev, izboljšuje gibljivost hrbtenice in drugih sklepov, izboljšuje koordinacijo in zavedanje telesa. Z elementi baleta poskrbi za izboljšano telesno držo, s fitnes vajami krepi mišice in vaše telo oblikuje skladno, pilates vaje dajejo poudarek na krepitvi globoke trebušne mišice, stabilizatorjev sklepov in gibljivosti hrbtenice, elementi joge pa poskrbijo, da mišice ostanejo prožne. Je popolna kombinacija oblikovanja telesa, zabave in ozaveščanja sebe skozi skupinsko vadbo ob glasbi.

Komu je vadba namenjena? Vsem, ki želijo prisluhniti svojemu telesu ob varni, srednjeintenzivni vadbi, izboljšati svoje počutje in oblikovati telo.

Vse o vadbi najdete nawww.fitbarre.si

Aerial akrobatika

Mina Morgan s svojo ekipo pripravlja različne tečaje aerial vadbe – vadbe v zračni tkanini hamaki. Mikavna je akrobatika v zračni tkanini, kaj mislite?

Kaj boste dobili s to vadbo? Že z osnovno aerial vadbo oblikujete telo, izboljšate ravnotežje, povečate raztegljivost in okrepite mišice. Pri aerial akrobatiki pa se boste naučili osnov cirkuške akrobatike. Gibanje je usklajeno, prehodi med položaji so počasni, nadzorovani in tekoči. Celotna vadba poteka na pravi cirkuški tkanini, ki ponuja varnost in pa tudi neskončno možnosti za izvedbo raznih elementov in sekvenc. Ustvarjali boste čudovite sekvence in okusili, kaj pomeni biti zračni akrobat v malem. Telo bo postalo močno in gibčno ter neverjetno spretno.

Komu je namenjena? Aerial akrobatika je primerna predvsem za tiste, ki imajo z uporabo hamake že izkušnje (lahko jih naberete tudi na osnovnih tečajih), sicer pa potrebujete veliko volje, saj je vadba fizično zahtevna.

Vse o vadbi najdete nawww.nostresscenter.com

Umetniški ples ob drogu Mademoiselle

Mademoiselle je ples ob drogu nadgradila v preplet umetnosti in športne aktivnosti.

Kaj boste dobili s to kombinacijo? Vadba plesa ob drogu spodbudno vpliva na samozavest, saj deluje kot pravi samozavestni ojačevalec. V plesnem studiu Mademoiselle se tečajnice naučijo predvsem sprejemanja same sebe in svojega telesa, ples ob drogu namreč ponuja odlično možnost izražanja in sprejemanja tako svojih šibkih kot močnih plati, pa tudi spoznavanje lastne seksualnosti, obenem telo krepi in ga oblikuje.

Komu je vadba namenjena? Dekletom oziroma damam, ki jih motivira predvsem pridobitev samozavesti, moči in vztrajnosti, ki rade plešejo in bi rade okrepile ženstvenost, zapeljivost in eleganco.

Vse o vadbi najdete na: www.mademoiselle.si