jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 18. januarja

duhovna ženska Petisvet.si

Če veste to, vidite v človeka skozi barve!

sneg, novo mesto1 Svet24.si

FOTO: Ponekod po Sloveniji močno sneži. ...

Amanda Mlakar in Vid Valič Svet24.si

Komik spregovoril o materinem raku

Kesha Najstnica.si

Znana pevka delila pomembno sporočilo

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

Dobro počutje

Grahovec in juhica v boju s prehladom

Tea Dečman, 11.01.2019 14:01:30

Boj proti prehladu ostaja bolj blaženje njegovih simptomov in preprečevanje vdora virusov, pa še takrat ne učinkuje kar vsevprek. Kaj se izplača imeti v domači lekarni?

Delite na:
Grahovec in juhica v boju s prehladom
Piščančja juha pomaga tudi pri zamašenem nosu. Dreamstime

Že tisočletja ga za preprečevanje prehlada priporočajo Kitajci. Astragalus, kakor se glasi njegovo izvorno ime, je v veliko pomoč ljudem, ki se nikakor ne morejo otresti prehlada, obenem pa privede dovolj energije či, da si telo popolnoma opomore in se okrepi. V študijah, v katerih so primerjali učinke grahovca na ljudeh z učinki izvlečkov ameriškega slamnika in sladiča, je grahovec še najbolj pomagal, saj je kar za polovico zmanjšal število prehladov. Tudi prehranski dodatki grahovca so na voljo v spletnih trgovinah.

Piščančja juha

Dobra stara piščančja juha za 75 odstotkov zmanjša gibanje levkocitov, ki so odgovorni za zamašitev nosu. Če nimate časa za domačo pripravo, vedite, da je učinkovita tudi konzervirana juhica.

grahovec
Tudi prehranski dodatki grahovca so na voljo v spletnih trgovinah.
dreamstime

Vitamin C

Odmerek vitamina C na začetku prehlada lahko skrajša okrevanje za desetino, ker pa potrebujemo za boljše okrevanje tudi obilo mineralov in rastlinske maščobe, ki pospešijo absorpcijo vitaminov in vsebujejo veliko antioksidantov, priporočamo tole domače zdravilo: zmešajte tri ali štiri žlice limoninega soka, lonček medu in pol lončka olivnega olja. Vse sestavine dajte v lonec in jih pustite pet minut nad vodno paro. Ob prehladu vsaki dve uri pojejte eno jedilno žlico.

Objavljeno v časniku Novice Svet24 št. 7, 10. 1. 2019.