favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Energijsko čiščenje doma

Mira Ćirović, Bodi zdrava, 24.05.2018 13:01:19

Zakaj prostor energijsko očistiti?

Delite na:
Energijsko čiščenje doma
Revija Bodi zdrava

Ljudje to počnejo že od pamtiveka. Že naše babice so pred večjimi prazniki »generalno« očistile stanovanja, ljudje so blagoslovili prostore, zakurili žajbelj, kadilo ali izvajali kakšne druge obrede, ki so »odganjali zle duhove« in varovali dom pred slabimi stvarmi, pravi Leonida Derganc, mentorica za osebni in poslovni uspeh, bioterapevtka in DNK-aktivatorka.

Zakaj prostor energijsko očistiti?

Pregnati slabe, nizke energije (zle duhove, temne sile …, kakor koli kdo imenuje in verjame takim in drugačnim neprijetnim energijam) in narediti prostor za svetlobo. Za novo, sveže, za tisto, kar nas podpira, navdihuje. Vse stvari, ki se dogajajo v nekem prostoru, za seboj puščajo energijo, ki se vtisne v prostor, stene. Te energije potem vplivajo na nas, naša življenja. Ravno tako se energija lepi na predmete, na nas. Tako je treba očistiti tudi posamezne predmete. Predvsem to, kar nosimo na sebi – nakit, obleka –, se navzame naše energije in energije okolice.

alter--880471394.jpg

Odstranimo staro in dajmo prostor novemu

Po prostoru zaokroži nova energija, ki običajno nosi s seboj tudi novosti v naše življenje. Ko očistimo prostor, odstranimo odvečno kramo, pripravimo tudi našo podzavest na sprejem novega v življenje. Povečamo pritok vitalne energije. Torej z očiščenjem prostora vnesemo vanj več življenjske sile, več energije, ki poraja in privlači novo, sveže. Energijsko čiščenje se priporoča, če ste se vselili v novo domovanje. Še bolj pa, če ste se selili v domovanje, kjer so že bivali predhodniki. Za njimi je ostala njihova energija, zato je treba prostor primerno očistiti. Če se vam zdi, da je ujeta kakšna entiteta, kakšna »duša« (tako imenovane duše so v bistvu neke vrste ujete, zgoščene energije, in ljudje, ki bivajo v takih prostorih, lahko začutijo »prisotnost nekoga«).

Leonido Derganc poiščite na www.notranjamodrost.si, 041/372 404 oziroma prek e-pošte: info@notranjamodrost.si.

Prostor je smiselno očistiti tudi, kadar se vam zdi, da se je nabralo vsega, da je energija prav zgoščena. Ali po kakšni bolezni, težavnih stanjih, dogodkih. Energija in stanje človeka vplivajo na energijo v bivalnem okolju in ta se potem odbija nazaj do nas. 

Kaj se bo zgodilo, ko boste prostor energijsko (o)čistili?

Fizično boste največkrat začutili lahkotnost v prostoru, svežino, ne bo vas več »dušilo«, izgine občutek, da je nekdo v prostoru ali da je nekdo že bival tam. Sprosti se energija, ki daje prostor novemu in svežemu, zato tudi na drugih področjih začnejo pritekati v vaše življenje lepe, boljše stvari in dogodki. Sami se boste tudi fizično počutili boljše, lažje boste »zadihali«. Kotički, ki vam niso bili ljubi zaradi … sami ne veste, zakaj, vam bodo postali prijetni in radi se boste zadrževali v tem prostoru. 

alter-520947196.jpg

Naj prostor očistimo sami ali naj to naredi nekdo drug?

»Ko sem se sama za svoje potrebe lotevala energijskega čiščenja prostorov, sem o tem sicer že nekaj vedela, tudi s seminarjev, delavnic, knjig … Vendar se takrat nisem počutila dovolj podkovane, da bi se tega lotila na svojo pest. Ker pa me je tematika zanimala, sem se odločila za tečaj energijskega čiščenja prostorov. Tam sem prejela ogromno znanja, 'drobnih malenkosti', ki pomagajo, da postopek resnično učinkovito speljemo. Če se tega lotevate prvič, brez izkušenj, vam toplo priporočam, da povabite nekoga, ki ima znanje o tem,« razloži Dergančeva. 

Pred energijskim čiščenjem bi bilo idealno očistiti še »staro kramo«, vendar če ne uspe, obstaja rešitev.
Bistvo je, da se vi odločite, da želite spremembo energije v prostoru, zato je dobro, da prostor očistite tudi fizično, podrobno (po predalih, omarah, kleteh, podstrešjih …). Tega se lahko lotite načrtno in to morate narediti sami (kdo drug vam ne more iz predala vreči v smeti neke zastarele predmete), od stvari se morate posloviti sami (spominki, ki jih morda podarite, drobnarije, ki jih vržete v koš). Najbolje, da kategorizirate in spravite v škatle, vreče: kaj je še uporabno za vsak dan, kaj morda periodično (na primer enkrat letno novoletni okraski), česa ne uporabljate že več let in lahko ali podarite ali vržete v smeti, morda reciklirate … 
Že ko se boste tako lotili samo ene omare z oblekami ali nekega predalnika, kamor odlagate vse mogoče malenkosti, boste videli, da se vam bo v vsakdanjem življenju že pripeljala naproti novost, nova priložnost, nekaj svežega, kar vam bo odprlo pot naprej. Zagotovo!

Ko boste uspeli odstraniti vso ali vsaj večino krame iz hiše oziroma stanovanja, boste že lažje dihali. Šele nato je smiselno, za kar najboljši učinek, da se lotite energijskega čiščenja. 
Včasih pa tudi ne gre tako in je treba narediti energijsko čiščenje prostorov takoj, pa ni časa več dni ali tednov, da počistite omare, podstrešja, kotičke …

Čiščenje na hitro

Voda
Steklenico, polno vode, pustite za nekaj ur na soncu in potem s takšno energizirano vodo popršite prostor.

Sol
Posujte jo po tleh, pred­vsem po vseh kotih. Energija se namreč giblje krožno in po navadi se izogne kotu. Tako kot se bo v kotih znašlo največ prahu, bo tudi postana energija prebivala prav tam. Pustite sol, naj stoji 24 ur, potem pa jo posesajte in odvrzite vrečko sesalca. Sol vpija negativno energijo in ni dobro, da stoji preveč časa v prostoru, ker bo po nekem času to isto energijo sprostila navzven.

Zvončki
Uporabljajte zvončke, katerih zvok dolgo časa odmeva. Zvonite med obhajanjem celotne hiše. Namesto zvona lahko uporabljate tibetansko skledo in celo kakšno duhovno glasbo z zgoščenke, lahko pa po prostoru tudi le ploskate.

Preberite tudi: Kaj nas pomlajuje in kaj postara? Kliknite TUKAJ!