mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Andrej Kohn o drugačni, a učinkoviti poti zdravljenja

Andreja Paljevec, Ženska, 01.06.2018 13:01:20

Kvantna terapija naj bi bila uspešna pri zdravljenju psihosomatskih težav, čustvenih težav in travm, pa tudi že pri fizičnih težavah, kot so bolečine v sklepih, v grlu in ušesih, kronične bolečini v hrbtu, pekoč občutek v mehurju ter še mnogih drugih.

Delite na:
Andrej Kohn o drugačni, a učinkoviti poti zdravljenja
Osebni arhiv

Kvantno zdravljenje je metoda, ki jo je utemeljil Američan Frank Kinslow, zdravnik kiropraktik, avtor svetovnih uspešnic Skrivnost trenutne ozdravitve in Kvantno življenje. Odkril jo je, ko je hudo zbolel. Nekega dne nenadoma sredi teme in depresije se mu je svet zaustavil in doživel je nepomičnost čiste zavesti, najgloblji možen počitek, ki mu je ozdravil dušo, ga osvobodil trpljenja in ga kmalu privedel nazaj do harmonije in zdravja.

V Sloveniji se s kvantnim zdravljenjem ukvarja Andrej Kohn iz Vuzenice, učitelj či gonga, ki ga je pri 26 letih do odkrivanja sveta zdravilnih vitalnih energij pripeljala alpinistična nezgoda. Bil je hudo poškodovan in v komi ter samo mlademu organizmu in svoji vztrajnosti pri samozdravljenju in izvajanju či gonga, se ima zahvaliti za povrnitev zdravja in dobrega počutja. Vrsto let se je izobraževal pri najboljših mojstrih, med drugim tudi pri mednarodno priznanem či gong mojstru Jumin Chenu in svetovno znani mojstrici Kabale Izraelki Avigail Mor, ki ga je naučila zdravilnega dotika, svoje bogato znanje pa je nadgradil tudi s kvantnim zdravljenjem.

Andreja Kohna so že kot majhnega dečka pritegnila vprašanja in zgodbe bolj subtilne in notranje narave. Kot otrok je rad preživljal čas s svojimi dedom, ki je bil prava zakladnica raznih starih nenavadnih zgodb, tudi o skrivnostnih energijah in duhovih, ki vplivajo na življenja na ljudi. Ded je bil rojen na Dunaju, njegov vnuk pa se je leta pozneje prav tam udeležil šolanja kvantnega zdravljenja, ki ga zdaj vključuje v svoj či trening. Njegova ideja za či trening je nastala ob prakticiranju tradicionalnih kitajskih veščin Chi Gong in Nei Gong. »Besedo Chi Gong pogosto zasledimo kot delo z vitalno energijo či. Gre za sklop vaj, bodisi takšnih ali drugačnih, ki prihajajo iz različnih tradicij in praks (taoistične, tradicionalne kitajske medicine, notranje borilne veščine …). Med procesom, ki bi mu lahko rekli notranja alkimija, prihajamo od zunaj (Chi Gong) navznoter (Nei Gong). Sprva se učimo zunanjega dela na fizičnem telesu: pravilna drža, gibanje, dihanje … Med tem procesom postopoma prihajamo v transformacijo svojega notranjega bistva. Temu bi lahko rekli Nei Gong. Pri tem je zelo pomembno, da bolj kot samo vadbo razumemo, da gre pri tem za proces, kjer razvijamo vse tri vidike našega bivanja – fizičnega, energijskega in duhovnega. Ko si resnično najdeš čas zase in iskreno vadiš in delaš na sebi, začneš počasi odkrivati življenje in skrivnosti znotraj sebe. Vedno bolj in bolj začneš razumevati igro med duhom in telesom. Na ta način pripomoremo h krepitvi in ohranjanju zdravja. Bistvo treninga je iz zunanjega sveta preiti v notranji svet in preko notranjega kultiviranja dvigniti svojo zavest,« pojasnjuje Andrej Kohn.

Zdravljenje v globokem počitku

Notranja alkimija in dvig zavesti se dogajata tudi pri metodi kvantne sinhronizacije, ki jo je Frank Kinslow razvil konec osemdesetih let prejšnjega stoletja. Gre za metodo hitrega zdravljenja, ki omogoča globok počitek brez katerega telesno, duševno in duhovno ozdravljenje ni možno. Na videz se pri metodi nič ne dogaja, hkrati pa zelo veliko, saj čista zavest ustvari alternativno različico originala, v kateri sta telo in um ubrana ter zdrava. Izvajalec kvantne sinhronizacije sproži ozdravitev s tem, da pozorno opazuje čisto zavest in v pravem trenutku potisne ustvarjanje v smer ozdravitve.

»S pristopom kvantnega zdravljenja dovolimo, da se s pretokom svojih misli ponovno potopimo v globoko tišino, mir, veselje in brezpogojno ljubezen. Ko se dotaknemo tega stanja popolnosti, bo ta popolnost postopoma vstopala v vaše življenje in življenje drugih,« pojasnjuje Andrej Kohn, ki za boljše razumevanje delovanja metode uporablja prispodobo projektorja in filmskega platna. »Čustva in misli so različno obarvana, temu kar priteče iz žarnice – lahko rečemo tudi električni tok, pa je čista zavest. V niču je skrito vse. Nič je v resnici najbolj poln. Iz niča izvirajo valovanje, energija, subatomski delci, atomski delci, molekule, stol, midva, kar koli … Če želiš razumeti, se moraš vrniti nazaj k izvoru, a da prideš v to stanje zavesti, moraš odklopiti um.«

kvantno zdravljenje.JPG
Andrej med vadbo medicinskega či treninga
Osebni arhiv

Čisto zavest že imamo

Revolucionarnost metode je v spoznanju, da čiste zavesti ne moremo doseči, ker jo že imamo. Za to, da jo dosežemo, ne potrebujemo nobenih tehnik in napora, samo ozavestiti, jo je treba. Ker je neomejen izvor celotnega stvarstva, je modrejša od individualnega uma. Iz nje izvira tudi globoka, prodirajoča univerzalna ljubezen, ki jo potrebujemo za svojo srečo in bivanje. Čista zavest je torej tista, ki zdravi in je izvor vsega stvarstva. »Vse je v svojem izvoru čista zavest, popolnost, bog, nirvana ali implicitni red, kot ga poimenujemo v kvantni fiziki. Vse, kar je izhaja iz tega pravzroka, pratemelja vse biti, in zato je tudi vse z vsem povezano. Ta čista zavest je brez oblike, brez meja in je daleč onkraj našega razumevanja. Naš um razlikuje, ocenjuje, etiketira, kategorizira in hrani ter obdrži v spominu in jo ponovno prikliče, ko to potrebuje. Deluje znotraj ozkih mej, pozna le preteklost in prihodnost, presoja o življenju na podlagi preteklih izkušenj in živi od misli in čustev. Čista zavest pa je nasprotje, je široka in svobodna, ne pozna oblike, ne razlikuje in je čista. Je eno brez dvojnosti, ker je brez oblike in je naš razum ne more prepoznati. Zavest ne nadzira ali manipulira, vedno obstaja in se nikoli ne spremeni, nikoli ne umre. Je polje neminljive ljubezni in brezmejnega miru.«

Blaženi in mirni tudi v akciji

Zanimivo je to, da lahko s kvantno sinhronizacijo združimo vsakdanji svet poln naglice in opravkov z občutkom blaženosti vesoljne enosti. Na ta način se tudi vse težave rešujejo brez velikega truda in napora, ki ga ljudje običajno vlagajo. To stanje zavesti se namreč razširi na vse življenje in nas tudi sredi vrveža sveta ovije v spokojnost in nekakšen blažen nepomičen mir. Svet lažje sprejemamo takšen kot je.

»Čista zavest je tako kot 'nič', nekaj kar za naš razum ne obstaja. Naša naloga je se tega zavedati in se potopiti v to polje ljubezni, svobode in popolnosti, saj iz tega polja nastane vse, kar ima obliko … Če hočemo situacijo spremeniti, moramo spraviti energijo v pretok. V stanju čiste zavesti smo v popolnem redu, povezani s svojo popolnostjo in ta se lahko razvije in razširi v naše življenje,« zatrjuje naš sogovornik.

Kot ugotavlja Andrej, imamo vselej na eni strani težavo, na drugi rešitev. Tako ena kot druga sta zanj v svojem bistvu samo energiji. Meni, da je med točkama samo potrebno vzpostaviti most valovanja, da se energija zamenja v prid rešitve. »Pri kvantnem zdravljenju vedno več stvari integriraš v svoje biopolje. To pomeni, da lahko preko svoje zavesti spremeniš informacijo o bolezni, ki se že kaže na energijski ravni, ne pa še na fizični. Fizično telo se bo tudi začelo spreminjati. Boljšega stroja kot smo mi, ga ni.«

Po povratnih informacijah Andrejevih klientov je kvantna terapija uspešna pri zdravljenju psihosomatskih težav, čustvenih težav in travm, pa tudi že pri fizičnih težavah, kot so bolečine v sklepih, v grlu in ušesih, kronične bolečini v hrbtu, pekoč občutek v mehurju, težko dihanje, zaprtje, prebavne motnje … Kvantno zdravljenje pospešuje tudi duhovno rast in deluje na daljavo, saj je čista zavest vsepovsod.

Preberite tudi: Do lepe postave s shujševalno juho. Kliknite TUKAJ!