Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Domači recepti proti celulitu

B. Z., Bodi zdrava, 12.04.2018 14:01:23

Navadno za odpravo celulita zapravimo celo premoženje. Sestavine za pripravo domačih izdelkov proti celulitu pa lahko poiščemo kar v domači kuhinji.

Delite na:
Domači recepti proti celulitu
Thinkstock Photos

Masaža s kavo

Zmešajte 2 žlici kokosovega olja in 1/2 skodelice kave. Po želji lahko dodate še 2 veliki žlici sladkorja. S tem boste dobili bolj grobo zmes. Namažite si predele, kjer je celulit najbolj izrazit. Z nežnimi krožnimi gibi si masirajte telo vsaj 15 minut, nato pa si privoščite še kopel. 

Cimetova obloga

Cimet pospešuje izločanje zaostalih, odpadnih produktov iz kože in podkožja ter tako zmanjšuje maščobne blazinice in s tem celulit. Uporabite ga tako, da z mlekom za telo (najbolje bi bilo, da je tudi to proti celulitu) namažete stegna, nato pa na to kremo nanesete obilo cimeta. Nato stegna povijte s folijo za živila in pustite učinkovati pol ure. Nato folijo odstranite, stegna pa izperite z izmeničnimi curki mrzle in vroče vode. Sicer boste dišali kot božično pecivo, a učinek je zagotovo vreden neželenih stranskih učinkov.

Solna kopel z ingverjem

V kad natočite toplo vodo, v vodo natresite 3 žlice grobo mlete soli, na katero ste nakapljali 3 kapljice eteričnega olja ingverja. Uporabljajte le preverjena naravna eterična olja! Udobno se namestite v kad in ležite v njej 20 minut. Če postane voda vmes premrzla, dodajte še malo vroče. Pozneje se rahlo obrišite do suhega. 

Glinena kopel 

Potrebujete 2 žlici medu, 1/2 skodelice svežega limonovega soka in 1/2 skodelice zelene gline. Vse skupaj dobro premešajte, da dobite pasti podobno homogeno zmes, nato pa si z njo napravite obloge na mestih, kjer je celulit najbolj izrazit. Oblogo pustite učinkovati od 10 do 15 minut. Vmes si pripravite kopel z ne preveč vročo vodo. Ko odstranite oblogo, si privoščite še od 15 do 30 minut vodne kopeli z masažo s celulitom prizadetih predelov.

Preberite tudi: Ste brez energije, utrujeni in brezvoljni? Kliknite TUKAJ!