Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Denis Porčič: Vedno poslušajte svoje telo!

Tina Guček, Bodi zdrava, 20.03.2018 13:01:49

Denis Porčič - Chorchyp je tisti mišičnjak, ki ga je vsa Slovenija spoznala v oddaji Zvezde plešejo, kjer je dokazal, da se v natreniranem telesu skriva nežna duša in da je človek, ki mu poleg športa ogromno pomeni tudi duhovnost.

Delite na:
Denis Porčič: Vedno poslušajte svoje telo!
Revija Bodi zdrava

Denisa sem imela (skupaj z udeleženci novembrskega Wellness vikenda, ki ga prireja naša revija) priložnost spoznati v živo, in priznati moram, da je bilo navdušenje nad njim veliko. Že prvi večer, ko nas je presenetil z nekoliko drugačno meditacijo, potem pa še z jutranjo vadbo, ki jo je kljub zelo zgodnji uri obiskalo zelo veliko udeležencev, ki nikakor niso bili razočarani. Ja, Denis je bil zagotovo eden od »zvezdnikov« Wellness vikenda.

Za vas bi lahko skoraj rekli, da ste vsestranski. Lahko za začetek poveste, s čim vse se ukvarjate v življenju?
Res sem vsestranski, ljudje mi dostikrat rečejo, da sem multipraktik. (smeh) Načelno je moje glavno delo vodenje mojega kluba borilnih veščin Samurai, kjer učimo in treniramo otroke in seveda tudi vse starejše, ki si želijo dobrih in zabavnih treningov. Naš klub šteje že več kot dvesto članov, delujemo pa na štirih lokacijah po Gorenjski (v Kranjski Gori, Lescah, Kranju in na Jesenicah), načrtujemo pa tudi lokacijo v Ljubljani. Poleg tega imam tudi svojo telovadnico Samurai gym na Jesenicah, kjer oddajamo prostore za različne skupinske in individualne vadbe, z ekipo izvajamo tudi teambuildinge, ponujamo videoprodukcijo, zelo pa sem aktiven tudi pri dobrodelnosti – pri pomoči socialno ogroženim ljudem in seveda otrokom. Ne smem pozabiti niti na to, da tudi sam še vedno treniram, saj se še vedno udeležujem profesionalnih borb. Čakam pa še malo časa, da se lahko spet lotim glasbe.

Te vrstice bodo namenjene predvsem predstavitvi vaše vadbe kickfit. Gre za vadbo, ki ste jo razvili sami, kajne? Kako to, da ste se odločili, da boste razvili čisto svojo obliko?
Veliko sem opazoval in bil tudi udeležen v različnih skupinskih vadbah po Sloveniji in Evropi. Vse so bile zanimive, ampak vedno je manjkal kak element, da bi lahko bilo popolno, zato sem kot trener velikokrat razmišljal, kako bi lahko vse izpeljal, da bi bilo zajeto vse. Prek borilnih veščin sem dobil veliko izkušenj, kaj telo in glava vsakega posameznika potrebujeta, zato sem razvil to vadbo, ki zajema vse elemente za dober in učinkovit trening. Torej ne samo za oblikovanje postave, temveč tudi za pridobivanje moči, hitrosti, agilnosti, stabilnosti in, kar je najpomembnejše: da poleg vsega še razviješ in nadgradiš svoj um.

aktivna_KICKFIT OKT2017 (71)_JESENICE_ RFP MAX.JPG

Nam lahko zaupate, kakšna je vadba kickfit?
Kickfit je funkcionalna vadba, ki je primerna za vse starosti in je zelo lahko prilagodljiva glede na posameznika, tako da lahko med treningom tudi tisti, ki so slabše pripravljeni, sledijo celotni skupini. Med samim treningom si lahko sam prilagodiš tempo in težavnost. Izvira iz borilnih veščin, a tu ni fizičnega stika, vseeno pa se izvaja udarce z rokami, nogami. Vse funkcionalne vaje pridejo še bolj do izraza, ker uporabljamo kinetične elastike Kbands okoli nog, natančneje okoli stegen.

Torej športna kondicija ni nujna za začetek?
Vadba je primerna tako za začetnike kot tudi za profesionalne športnike, tako da se je lahko loti resnično kdor koli.

Komu pa je vadba primarno namenjena?
Večinoma so na treningih prisotne ženske, ker so res spoznale učinkovitost vadbe, a primerna je tudi za moške, ki se ukvarjajo z različnimi športi, ker lahko res izboljšajo rezultate.

Omenili ste kinetične elastike Kbands … Katere pripomočke še potrebujemo?
To je pravzaprav edini pripomoček, ki ga zares potrebujemo. Večinoma uporabljamo lastno težo, občasno pa tudi druge rekvizite, kot so steperji, utežne ročke, kettlebelli, navadne elastike …

aktivna_MAN_2095.jpg

Kateri del telesa oziroma katere dele telesa krepimo med njo?
Krepimo vedno vse dele telesa, najbolj pa so izpostavljeni jedro, noge in zadnjica. Seveda pa se na treningih lahko prilagodimo glede na želje, in posebnost je to, da noben trening ni enak.

Katera so po vašem mnenju najpomembnejša načela zdravega življenja?
Moja načela so, da moramo vedno poslušati telo in da mora obstajati pravo ravnovesje vsega.

Preberite tudi: To so skriti vzroki za pridobivanje telesne teže! Kliknite TUKAJ!