koktail Dobra karma

Smrtonosni koktalj, ki ga uživamo vsi: mešanica ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 10. avgusta

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

denar, delavec, kovanci Svet24.si

Zavod RS za zaposlovanje danes izplačuje ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Kdo so Bosanci, za katere Janković spreminja ...

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Tara Zupančič Njena.si

Tara Zupančič hvaležna za vsako solzo

Čas je za skodelico toplega čaja!

Tina Lucu, 11.01.2020 14:00:00

V čisti obliki, kot punč ali pa z začimbami: pogrejte se, ko je zunaj mrzlo

Delite na:
Čas je za skodelico toplega čaja!
z amaretom Profimedia

 Čaj je zdrav in dobro dene. Predvsem nas sprosti v teh časih stalne naglice in hitenja. In kaj je pozimi lepšega, kot si privoščiti skodelico čaja in se udobno namestiti na kavču?

Priprava

Poleg kvalitete čaja o okusu odločajo tudi količina, voda in čas namakanja. Črni čaj prelijte z vrelo vodo in ga ne pustite stati dlje kot pet minut! Zeleni čaj poparite z rahlo ohlajeno (65 do 70 stopinj) vrelo vodo ter ga pustite stati minuto do tri minute.

Čaj z amaretom

V višji kozarec vlijte približno 20 cl črnega čaja. Dodajte žličko rjavega sladkorja in 4 cl amareta. Zaključite z dvema žlicama stepene smetane in postrezite še vroče.

grog z jajcem.jpg
z jajcem
Profimedia

Čajni grog z jajcem

Eno jajce in en rumenjak penasto stepite s tremi žlicami sladkorja v prahu. Dodajte 125 ml črnega čaja in 50 ml vinjaka in vse skupaj kremno zmešajte nad vodno kopeljo. Prelijte v štiri kozarce in poprašite s kakavom.

cokotea.jpg
s čokolado
Profimedia

Čokoladni čaj

50 g temne čokolade razlomite na koščke in jih stopite v 300 ml vročega črnega čaja. Dodajte 100 ml mleka, žlico kakava in dve do tri žličke rjavega sladkorja. Prelijte v dva kozarca, zaključite s stepeno smetano in poprašite s cimetom in muškatnim oreščkom.

zeleni.jpg
zeleni čaj
Profimedia

Vroč, sladek, močan! Takšen čaj imajo radi Indijci. Blagodejni čaj z začimbami je priljubljen tudi pri nas. Pripravlja se iz črnega čaja, dodajo pa se številne začimbe, kot so kardamom, klinčki, cimet, ingver, janež in komarček. Zraven pa seveda veliko mleka in malce medu.

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 51, 13.12.2019