kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Anabel o maminem najboljšem nasvetu: Nikoli ne hodi spat naličena

Brigita Potočki, Bodi zdrava, 19.12.2018 12:01:43

Anabel je devetnajstletna pevka, ki je nase opozorila z zmago na festivalu Poprock leta 2017. V zelo kratkem času je postala prepoznavna ne samo po glasu, temveč tudi po videzu. Poleg glasbe in kave namreč obožuje tudi modo.

Delite na:
Anabel o maminem najboljšem nasvetu: Nikoli ne hodi spat naličena
Anabel ima lasne podaljške in svetuje, da se zanje ne odločamo, če imamo tanke lase. Matic Gabriel in Marko Maag

S pesmijo Ob kavi je prepričljivo zmagala na festivalu Poprock in se zatem udeležila vrsto drugih prireditev. Med drugim tudi izbora za pesem Evrovizije in letošnje Popevke, kjer je nastopila kot gostja in navdušila v čudoviti kreaciji slovenskega oblikovalca Matica Velerja, ki živi in ustvarja v Londonu. Obleka je bila narejena iz skoraj desetih kilogramov kristalov Swarovski in je bila, kot pravi Anabel, najbolj dragocena obleka, ki jo je kadar koli nosila. Tudi sicer je Anabel znana po svojem nadvse unikatnem slogu in barvitih pričeskah. Z njo smo se pogovarjali o njenem slogu, tako na odru kot pod njim, ter o vsakdanjih lepotnih ritualih.

Brez katerega kosa oblačila ne bi mogli shajati?
Kavbojk v svetlo modri barvi. O, ja, mogoče napišem kakšno pesem o kavbojkah, te so mi res ljube. (smeh)

Imate raje čevlje z visoko ali nizko peto?
Ker sem že tako ali tako dovolj visoka, prisegam na nizke čevlje. Veliko pozornosti namenim tudi udobju, tako da me običajno lahko vidite kar v supergah. Na nastopih pa seveda v čem bolj odštekanem. Na zadnjem televizijskem nastopu, ko sem pela kot gostja na Popevki, sem imela petnajstcentimetrski podplat in čevlje z debelo peto. Moram priznati, da sem se počutila zelo ženstveno.

Kako skrbite za kožo in kateri so vaši najljubši lepotni pripomočki?
Imam ogromno srečo, saj s kožo nikoli nisem imela večjih težav. Tu pa tam se pokaže kakšen mozolj, ki ga raje pustim pri miru, da izgine sam od sebe. Je pa res, da prisegam na izdelke, ki vlažijo kožo, pa seveda na redno higieno.

Kaj od naštetega bi najbolj pogrešali: maskaro, puder, parfum ali šminko?
Če sem popolnoma iskrena, ne bi pogrešala čisto nič, saj se ne ličim vsak dan. Če pa bi morala izbrati, je to parfum, saj se mi zdi, da ima vsaka oseba neki vonj, po katerem si jo zapomniš, zato vedno rada dišim. Bi pa make up pogrešala za nastope, tam se rada naličim in sem rada bolj odštekana.

Kdo izbira oblačila za vaše nastope?
Za vse nastope si oblačila izbiram sama. Seveda se vedno posvetujem s svojo ekipo, menedžerjem Markom Maagom in producentom Ninom Ošlakom, ki mi znata svetovati in natančno vesta, kaj mi pristaja na odru. Ali pa za nasvet in pomoč povprašam strokovnjake. Na Popevki sem nosila izjemno kreacijo iz desetih kilogramov kristalov Swarovski modnega oblikovalca Matica Velerja, ki deluje v Londonu. Posebej zame jo je šel menedžer iskat v London, saj je drugače nismo mogli prevzeti. Njena vrednost je namreč precejšnja.

Ste se kdaj sami preizkusili v oblikovanju oblačil?
Kakšno skico, idejo narišem, povem, kaj bi rada, potem pa to prepustim profesionalcem.

Kako bi opisali svoj dnevni slog? Ali radi izstopate, tudi kadar niste na odru?
Že od nekdaj imam malo drugačen slog, ki bi ga opredelila kot modernega, šik, malo pop-rockerskega, vendar vedno udobnega. Sem oseba, ki ima skoraj vsak dan rahlo drugačen slog, ki je odvisen tudi od mojega počutja. Zdi se mi, da nekako nehote izstopam, saj tudi vsakodnevno nosim oblačila, ki jih druga dekleta običajno ne izbirajo.

Kako kupujete oblačila: impulzivno ali bolj premišljeno?
Premišljeno, saj bi se drugače moja garderoba prehitro napolnila. Včasih pa me, kot vsako žensko, tudi malce zanese.

Na laseh imate podaljške. Kaj bi svetovali nekomu, ki se zanje odloča prvič? Na kaj je treba biti pozoren?
Pozoren mora biti na kakovost svojih las, saj je velika možnost, če ima pobarvane, da lasje niso več tako močni, zato se ob nanosu podaljškov začnejo lomiti. Svetovala bi tudi, naj si dobro ogleda salone pri nas in res izbere katerega od najboljših, saj je treba lase skrbno negovati.

Kako skrbite za telo? Kaj jeste, česa ne? Ali telovadite?
Že od malega jem zdravo, saj mami prisega na domačo zelenjavo z vrta. Jem vse v zmernih količinah, ne bi rekla, da imam kakšno posebno dieto. Je pa res, da sem zadnjega pol leta vegetarijanka. Telovadim vsak dan, in sicer hodim na sprehode. Obiskujem tudi pilates in jogo, ki dobro skrbita za moje telesno in duševno zdravje.

img-4167-2-edit-jpg.jpeg
Oblačila kupuje premišljeno, čeprav jo včasih vseeno malce zanese.
Matic Gabriel in Marko Maag

Ženske znamo biti precej samokritične, kadar gre za naš videz. Se tudi vi spoprijemate s tem?
Tudi sama sem bila pred nekaj leti zelo samokritična, vendar je to zdaj minilo. Ker imam sebe rada, vem, da sem lepa natančno takšna, kot sem. Je pa res, da sem dosti bolj samokritična glede svojih čustev in miselnosti. Vsak dan se poskušam izboljšati in slabe, negativne misli obrniti na dobre, pozitivne.

Kateri je najboljši lepotni nasvet, ki ste ga dobili od mame ali babice?
Ne hodi spat naličena!

Kava je vaša najljubša pijača. Pravijo, da je za lepoto treba piti mrzlo. Se strinjate?
Obožujem kavo. Naj bo mrzla ali topla, samo da je! Zato tudi moj prvi hit Ob kavi. (smeh)

Imate dva brata, eden je vaš dvojček, drugi je starejši. Ju kdaj vprašate za mnenje o svojem videzu ali ga morda sama komentirata?
O svojem videzu večkrat povprašam brata dvojčka, ker sva istih let in me tako dobro pozna, da ve, kako želim biti videti, zato mi pove realno sliko. Tudi s starejšim bratom se kdaj pa kdaj pomenim glede videza, vendar mi vedno reče, da če se počutim odlično v svoji koži, potem sem tudi videti odlično.

Kaj novega pripravljate na glasbenem področju?
Nov, tretji singel je ravno izšel, skupaj z videospotom. Pesem Klic stran je bila že ob izidu lep čas tretja najbolj predvajana slovenska pesem na radijih, kar je zame velika pohvala. Pripravljam pa v studiu z Ninom Ošlak nove pesmi in že komaj čakam, da bo kaj slišati. Morda se obeta še kakšen festivalski nastop.

Objavljeno v reviji Bodi zdrava št. 11, 12. 11. 2018.