Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ste napeti? S temi vajami se boste sprostili!

U. B. Z., Bodi zdrava, 24.08.2018 12:01:09

Preverite nekaj preprostih tehnik za uravnovešenje energije. Če jih boste izvajali redno, vam bodo pomagale začutiti mir.

Delite na:
Ste napeti? S temi vajami se boste sprostili!
Začutite zadovoljstvo s seboj in svojim telesom. Thinkstock Photos

Vaja 1: Dihanje

Udobno se usedite, roke položite na telo, tako da ga začutite. Umirite se, začutite svoj srčni utrip in samo preprosto in sproščeno dihajte nekaj časa. Vaja bo veliko bolj učinkovita, če vas nihče ne moti in to počnete na svežem zraku.

Vaja 2: Pozdrav zemlji

Mati narava skrbi zase in za nas. Položaj pozdrav zemlji izhaja iz joge. Ljudje, ki so ga uvedli v sistem vadbe, cenijo naravo in zemljo, zato gre za nekakšen poklon. Iz sedečega položaja roke predročimo, se zasukamo v pasu in upognemo navzdol, tako da se z rokami dotaknemo tal. Glavo približamo tlom po svojih zmožnostih. Ponovimo nekajkrat na vsako stran.

Preberite tudi: Proč s čarovniškimi dlakami. Kliknite TUKAJ!

Vaja 3: Za povečan pretok prebave

Za vse te vaje, ki nam pomagajo napolniti baterije, priporočamo, da se izvajajo zjutraj. Svet je takrat najbolj »čiste energije«. Če nam težave povzroča prebava, izvedemo zasuk trupa, kot prikazuje fotografija. Prepletemo noge, jih fiksiramo z roko in se s trupom čim bolj obrnemo nazaj. V tem položaju vztrajamo nekaj časa in nato vajo ponovimo še na drugo stran.

Vaja 4: Kolo v sveči

Sveča je vsem zelo dobro znana vaja, vendar jo le redki zmorejo pravilno izvesti. Tudi vam priporočamo, da začnete počasi z dviganjem bokov, vsak dan dodajte kak centimeter, saj se mora hrbtenica privaditi na tako vrsto gibljivosti. Sveča je vaja, pri kateri kri steče v glavo, kar pomeni, da se v zelo kratkem času v glavi nabere visoka koncentracija energije. Če temu dodamo še kolo v tem položaju (kot prikazuje fotografija), sta intenzivnost in pretok energije v telesu še večja. Ti vaji odlično pomagata pri težavah s ščitnico. Vajo je treba izvajati vsakodnevno dalj časa (1–2 minuti).

Vaja 5: Gugalnica

Pod trebuh podložimo nekaj mehkega, da se bomo počutili udobno. Primemo se za prste na stopalih in vztrajamo v položaju. Tisti, ki imate kakršne koli težave s hrbtenico, bodite pri tej vaji kar se da previdni! Če začutite bolečine, vaje raje ne izvajajte. Tudi tukaj pridobivamo gibljivost in zmožnost izvajanja vaje dalj časa, iz dneva v dan.

Vaja 6: Umiritev telesa

Udobno se usedite, prekrižajte dlani nad glavo in rahlo odklonite telo v eno in drugo stran. Začutite energijo v sebi, začutite moč in svobodo. Ter začutite zadovoljstvo s seboj in svojim telesom.