Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Lepota, ki jo pričarate doma

Mira Čirović, 20.07.2019 08:00:00

Za oživljanje svoje lepote lahko poskrbimo tudi v udobju doma. Pri tem je nujen seznam štirinajstih nasvetov za prihranek časa, energije in denarja, ki ga lahko obesite v svojo kopalnico, vse dokler se ga ne boste naučili na pamet. Odkrili boste, da za osvežitev vsakdanje lepote ni potrebno veliko, samo pravilno morate začeti dan.

Delite na:
Lepota, ki jo pričarate doma
Suhe konice lahko nahranimo z običajno kremo. Dreamstime

1. Eterična olja cimeta in poprove mete so idealna, da ustnice postanejo polnejše in sijoče. Olje lahko uporabite brez dodatkov, lahko pa nekaj kapljic pomešate z bleščilom.

2. Za učinkovito odstranitev ličila priporočamo kokosovo ali olivno olje. Koža bo očiščena in navlažena.

3. Za dodatni učinek sijaja in svežine nanesite majhno količino smetane na ključne točke obraza (nos, ličnice, brada, sredina čela).

dreamstime_m_67877127.jpg
Piling obraza je zelo pomemben.
Dreamstime

4. Želite odličen naravni piling obraza? Vmešajte žlico sode bikarbone v gel za čiščenje obraza ali čistilno mleko. Nanesite ga na kožo, nežno masirajte nekaj sekund in nato sperite s toplo vodo. Ponavljajte 2- do 3-krat tedensko.

5. Ali se je vaša maskara posušila? Dodajte nekaj kapljic fiziološke raztopine ali postavite embalažo v posodo, napolnjeno z vročo vodo, za vsaj pet minut.

6. Kolikokrat se je tudi vam po nesreči razbil puder v kamnu? Od zdaj naprej vam ga ne bo več treba vreči v smeti. Na koščke pudra kanite nekaj kapljic alkohola in z nožem zgladite zmes. Pustite počivati čez noč, da se posuši, in zjutraj, ko bo alkohol izhlapel, boste lahko uporabili novo ličilo.

7. Ali bi radi odstranili razcepljene konice brez pomoči frizerja? Enostavno: ovijte lase in odrežite presežek.

8. Ali si želite popolne obrvi? Razpršite malo laka za oblikovanje pričeske na posušeno ščetko maskare ter si s tem zgladite in oblikujte obrvi.

9. Koruzni škrob v prahu odlično deluje namesto suhega šampona, ko morate osvežiti pričesko, a nimate časa, da bi si lase umili.

10. Se vam zdijo lasje presuhi? Nanesite malo običajne kreme za nego kože obraza na konice in povrnili jim boste gladkost in sijaj.

11. Pred nanašanjem laka za nohte uporabite vazelin ali lepilo na mehkem tkivu okoli njih. Tako boste z lahkoto odstranili morebitno preveliko količino barve na koži.

dreamstime_m_98996169.jpg
Lepi in negovani nohti
Dreamstime

12. Če želite podaljšati vonj svojega parfuma, na kožo najprej nanesite ščepec vazelina, ki res dela čudeže.

13. Vas muči vnetje zaradi mozoljev? Ne skrbite. Zmočite nekaj bombažnih krpic s kapljicami za oči in jih postavite v zamrzovalnik. Po potrebi jih nežno pritisnite na mozolj in v dvajsetih minutah bo vnetje izginilo.

14. Si želite, da bi vam nohti hitreje rasli? V dvesto mililitrih vode raztopite dva aspirina, vitaminsko kapsulo, žlico morske soli in žlico olja. Roke namočite za deset minut in jih nato posušite s papirnato brisačo. Rezultat bo viden takoj!

Objavljeno v reviji Bodi Zdrava št. 6, 10. 6. 2019