GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Natalija Verboten spregovorila o lepotni operaciji

C. R., Maja, 26.06.2019 14:01:13

Simpatična pevka Natalija Verboten nam je zaupala, kako ohranja svojo mladost. V pogovoru sva se dotaknili tako njenega jedilnika, ukvarjanja s športom kot tudi skrbi za zunanjo podobo.

Delite na:
Natalija Verboten spregovorila o lepotni operaciji
Natalija Verboten Revija Maja

Dejstvo je, da je nadvse priljubljena slovenska pevka Natalija Verboten videti odlično. Ne glede na to, da ima doma že dva sinova ter da je za njo že dolga glasbena in voditeljska kariera, še vedno žari od svoje ženske energije in lepote. Simpatična pevka nam je zaupala, kako ohranja svojo mladost. V pogovoru sva se dotaknili tako njenega jedilnika, ukvarjanja s športom kot tudi skrbi za zunanjo podobo. A ne glede na vse Natalija zagovarja dejstvo, da prava lepota izhaja od znotraj.

Natalija, vedno, kadar smo v vaši bližini, ste brezhibno urejeni. Kdo skrbi za vaš videz?
Že od nekdaj sem rada urejena, rada imam modo, na vsakem fotografiranju, snemanju z ekipo napišemo drugo modno zgodbo in tako na neki način izživim še svoje ženske sanje, ko za službene potrebe lahko spreminjam svojo podobo. Sama ne maram nakupovanja, iskanja pravih kombinacij oblačil, niti za vsak dan, to me spravlja v stres. V zadnjem času izredno rada sodelujem z modno kreatorko in stilistko Jernejo P. Zhembrovskyy, ki navdušuje s svojimi kolekcijami, liči me Diamantka Doroteja Premužič, že več kot sedem let me frizira frizerski mojster Kristijan Skamljič. Prav toliko časa sodelujem s fotografom Tiborjem Golobom, ki mi odkriva in približuje čar modnega fotografiranja. Naučil me je določenih pravil, zato sem zdaj manj trda pred fotografskim objektivom kot nekoč. Odkar delava skupaj, sem spoznala, da sem lahko kot kameleon, saj si zaradi narave dela lahko privoščim različne podobe, kar se mi zdi zanimivo.

Kako zelo pomembna je v tvojem poslu zunanja podoba?
Mislim, da je najpomembnejša vsebina. Če si še dobro videti, pa verjetno ne škodi. Samo dober videz, brez vsebine, pa je spet premalo.

Kako ste se sami naučili frizirati in ličiti? Ste obiskovali kakšen poseben tečaj?
Na odrih sem že več kot 26 let, tako da sem se marsikaterega prijema v tem času naučila od vizažistov in frizerjev, sicer pa se že od nekdaj rada tudi sama ličim in friziram.

Na katere lepotne izdelke prisegate?
Na obrazu imam izredno občutljivo kožo in vedno sem s težavo našla negovalne izdelke, ki moje kože ne bi še bolj razdražili. Pred skoraj tremi leti sem začela uporabljati naravno kremo za obraz 4D Hyaluron Lux-Factor zjutraj in zvečer jo vmasiram na prej temeljito očiščen obraz, lepo se razmaže in hitro vpije, koža je po njej gladka in pri 42 letih je še vedno čvrsta, elastična in sijoča. Ko me ličijo vizažistke, pogosto slišim pohvale, da imam zares lepo in napeto kožo, ki jo je enostavno naličiti. Nekaj se moram zahvaliti tudi dobrim genom, vsake pol leta pa obiščem tudi dr. Glumičića, ki mi obraz osveži z nežno botoks terapijo.

Kakšen je vaš jutranji ritual za kožo?
Nič posebnega, kožo na obrazu temeljito očistim, vmasiram kremo in nanesem ličila, če grem v službo, če sem doma, nisem naličena.

Lepotni pripomoček, brez katerega ne morete?
Obožujem umetne trepalnice.

Obisk kozmetičarke: da ali ne in kolikokrat?
Zakaj ne??? Vsekakor imam premalokrat čas za obisk kozmetičarke, bi si jo želela obiskati večkrat.

Kakšno je vaše mnenje o lepotnih operacijah?
Zakaj pa ne, če si kdo lahko spremeni kakšno telesno hibo, ki ga moti. Je pa tudi tukaj treba imeti pravo mero, kot pri vseh drugih stvareh v življenju. Pred sedmimi leti sem dobila odlična priporočila za delo dr. Glumičića. Odšla sem na sestanek in pregled v zvezi z odstranitvijo podočnjakov, ki so me pričeli motiti, saj sem bila venomer videti utrujena, čeprav sem bila spočita in naspana. Na podlagi najinega pogovora, podkrepljenega s fotografijami, si je takoj pridobil moje zaupanje (sicer sem precej nezaupljiva), saj sem videla, da govorim s človekom, ki ima ogromno izkušenj in znanja. Predlagal mi je lasersko korekcijo podočnjakov (brez reza v kožo), ki jo je dopolnil z nežno botox terapijo, ki osveži pogled. Z rezultatom sem izredno zadovoljna.

Kateri šport vam je najljubši? Zakaj in kako pogosto se z njim ukvarjate?
Zdaj imam dva celodnevna osebna trenerja - sinova, ki imata ogromno energije in mi ne prizanašata z akcijo, tako da sem nenehno v pogonu. V zadnjem času, če se le da, vsak dan doma potelovadim - naredim vaje za križni del hrbtenice in tibetanske vaje za pomlajevanje. Moja redna tedenska in obenem najljubša rekreacija pa je košnja trave s kosilnico doma enkrat na teden.

Kako skrbite za svojo čudovito postavo?
Imam aktiven in zdrav način življenja kot tudi prehranjevanja, jem petkrat do šestkrat na dan, zdravo, raznovrstno hrano, lokalno, če se le da, v vsak obrok vključim sezonsko sadje oziroma zelenjavo, ne pozabim piti tekočine. Ničemur se ne odpovedujem, jem vse, a v pravi količini in ob pravi uri. Držim se načela: naj bo zajtrk kraljevski, kosilo normalno in večerja skromna.
Imamo to srečo, da tašča Marika in tast Zoran živita čez cesto in da nam tast vsak dan skuha res zdravo in okusno kosilo, ki ga večinoma tudi skupaj pojemo, preostale obroke pa si pripravimo sami.

Ste bili kdaj na kakšni dieti? Če ja, katero bi najbolj priporočali našim bralkam?
Ne, diete pri meni nikoli niso delovale.

Katera je vaša najslajša pregreha?
Rada pečem domača peciva, torte, pite … Rada jih tudi jem, a v dopoldanskem času, ko je potem dovolj časa, da čez dan telo to energijo pokuri.

Česa ne jeste?
Ne maram krvavic, vampov.

Ste ena tistih, ki ob stresu hujša ali se redi?
Kadar sem živčna, ne morem jesti.

Odšla sem na sestanek in pregled v zvezi z odstranitvijo podočnjakov, ki so me pričeli motiti, saj sem bila venomer videti utrujena, čeprav sem bila spočita in naspana. Na podlagi najinega pogovora, podkrepljenega s fotografijami, si je takoj pridobil moje zaupanje (sicer sem precej nezaupljiva), saj sem videla, da govorim s človekom, ki ima ogromno izkušenj in znanja.

Kako se izognete stresnim razmeram in kako se z njimi spopadate?
Stresne razmere so del našega službenega življenja, na katerega smo se verjetno vsi morali navaditi. Pomembno je, da se znamo sproti sprostiti. Večino lepih dni izkoristimo in gremo skupaj v naravo na daljši sprehod ali s kolesi, skiroji ali peš na vaško igrišče, ki je od nas oddaljeno kakšnega pol kilometra, in se tam igramo vse mogoče. Gibanje v naravi je del našega vsakdana in moja velika sprostitev, kjer si odpočijem in naberem energijo za poslovne izzive. Če nimamo časa za kaj drugega, vsak dan obvezno vsaj na polurni sprehod peljemo našega skoraj dvanajstletnega višavskega terierja Rockyja. Rada imam delo okoli hiše in urejanje okolice - vsako pomlad v loncih na terasi uredimo mini vrtiček za sinova Maxa in Oskarja ter posadimo jagode, zelenjavo, začimbnice, zelišča in čez poletje uživamo plodove našega dela. Skupaj urejamo okolico hiše in teraso, presajamo sivko, lončnice … To mi je velika sprostitev.

Kako bi opisali pravo lepoto?
Naj se sliši še tako obrabljeno, a mislim, da prava lepota prihaja od znotraj. Lepota je neminljiva duhovna vrednota, ki žari iz notranjosti, iz človekove narave. Resnično lepemu človeku lahko na videz kaj tudi manjka, a to prežarja žlahtnost njegovega duha, ki sveti iz njega.

Objavljeno v reviji Maja št. 12, 7. 6. 2019.