reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

10 trikov za svež videz

Dunja Strašek, Ženska, 04.04.2019 12:01:38

Vsi imamo kakšen slab dan, ko smo utrujeni, lahko zaradi neprespane noči, glavobola, bolezni ali izčrpanosti, in se nam to pozna tudi na obrazu. Takrat si ne želimo, da nam še drugi povedo, kako slabo smo videti, rajši bi imeli čarobno paličico, s katero bi si pričarali svež in zdrav videz.

Delite na:
10 trikov za svež videz
Če ste pogosto videti utrujeni, se je priporočljivo izogibati slani hrani. Getty Images

Čarobna paličica seveda ne obstaja, je pa na voljo kar nekaj načinov in trikov, s katerimi si lahko izboljšamo počutje in nekako zamaskiramo utrujen videz. Nekateri so bolj, drugi manj učinkoviti, pri nekom delujejo eni in pri drugem drugi. Preizkusite jih in ugotovite, kateri način je pravi za vas, da vam prepreči bledico obraza, zabuhlost okrog oči, podočnjake in podobno, kar še ustvarja utrujen videz.

• Ko se že zbudite utrujeni, se hitro odpravite pod tuš in se izmenično stuširajte s toplo in hladno vodo, pri tem pa uporabite močan curek, ki bo opravil tudi svojevrstno masažo. Takšno tuširanje pospeši prekrvavitev, zmanjša zabuhlost obraza in vam povrne barvo na obraz. 

• Pri utrujenosti in bledici pomaga, če se za kratek čas uležete na posteljo tako, da ležite na hrbtu, glava pa vam visi z roba postelje. Kri bo tako stekla v glavo in vas prebudila. Če se nimate možnosti uleči na posteljo, se stoje nagnite nazaj, kolikor morete, in pri tem nagnite glavo nazaj. Tudi to bo pomagalo, da steče kri v glavo, poleg tega pa bo še prebudilo mišice.

• Če imate zatečene oči, na njih za 5 minut prislonite hladni žlici. Pomagajo tudi rezine hladne kumare, hladne vrečke črnega čaja.
• Pri podočnjakih je odlična prava kava, ki pomaga zožiti kapilare in zmanjšuje otečenost. V hladno kavo pomočite dve blazinici vate, ju položite na oči za 5 do 10 minut, pri tem pa nežno pritiskajte s prsti na področje okrog zgornje in spodnje veke.

• Lase na tesno zavežite v visok čop ali figo – to zategne kožo na obrazu, zaradi česar boste videti bolj sveže.

• Poskusite z ledeno masažo: v zamrzovalniku imejte pripravljeno posodico za led, v katero v vsak prekat nakapate nekaj kapljic limoninega soka in dodate olivno olje. Z ledeno kocko si zjutraj zmasirajte obraz. Masaža pospeši prekrvavitev in odžene bledico, hlad zmanjša otečenost obraza, limonin sok kožo napne, olivno olje pa ji podari vlago.

• Če nimate zgornjega pripravka, lahko proti otečenosti uporabite zamrznjeno zelenjavo – grah, koruzo ali korenček. Vrečko zelenjave ovijte v mehko krpo in jo za minuto ali dve položite na obraz.

• Pri ličenju velja, da ne uporabite preveč pudra ali podlage, saj lahko le še poudari otečenost in gubice, zaradi česar ste videti starejši. Odtenek svinčnika ali tuša za oči naj bo takšen, ki ne poudari rdečih oči – mornarsko moder odtenek uporabite na zgornji veki, na spodnji pa bel, tako bodo oči videti manj utrujeno. Na notranji kotiček oči nanesite malo svetlega senčila, kar bo odprlo oči, sicer pa je pri utrujenem videzu najboljše uporabljati svetla senčila nevtralnih barv. Na trepalnice nanesite več maskare – to bo odprlo oči, zaradi tega pa bodo videti bolj budne. Na ustnice nanesite rdečilo v rdečkastih ali rožnatih odtenkih, kar bo odvrnilo pozornost od utrujenih oči in obenem poživilo obraz.

• Izberite svetleč nakit – uhani ali ogrlica bo poživila vaš obraz, oblačila pa takšna, ki se ujemajo z vašo barvo kože. Pastelni odtenki in še posebej rožnati so dosti boljša izbira, kakor oblačila črne barve, v katerih boste videti le še bolj bledo in utrujeno.

• Če ste pogosto videti utrujeni, se je priporočljivo izogibati slani hrani, ki lahko povzroča zatečenost, dobro pa je tudi piti dovolj vode.

• Proti zatečenemu obrazu pomaga tudi to, da ne spite na trebuhu. Najboljše je spati na hrbtu z dovolj visokim vzglavnikom, tako pa boste poskrbeli tudi za manj gubic na obrazu.

Objavljeno v reviji Ženska št. 3, 4. 3. 2019.