favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Blejska promenada je bila obsijana s soncem, upanjem in dobro voljo

Zoran Franc, Novice Svet24, 26.09.2017 09:46:03

Minulo soboto smo v našem uredništvu Novice Svet24 komaj čakali.

Delite na:
Blejska promenada je bila obsijana s soncem, upanjem in dobro voljo
Pred štartom nordijske hoje. Svet24

Po enem letu smo se namreč spet srečali z malimi junaki in njihovimi družinami, ki jim želimo z našim projektom Dobrodelni Svet24 vsaj malo olajšati vsakdan.

Prvi jesenski dan, po dolgem deževnem obdobju obsijan s soncem, je marsikoga prepričal, da se je odpravil na krajši potep. Številni so se nam pridružili na Bledu, kjer nas je že navsezgodaj pozdravilo sonce in nam omogočilo, da smo dobrodelni dan, ki smo ga pripravili za pomoč družinam otrok s posebnimi potrebami, predstavljenim ob četrtkih v našem časopisu, izpeljali tako, kot smo si ga zamislili.

JUTRANJA KAVA, ČASOPIS IN OKREPČILO

Projekt Dobrodelni Svet24 se je že drugič zaključil s takšnim veselim dogodkom, prvič smo se namreč tako družili, zabavali, tekli in hodili lani v Piranu. Tokratni projekt so poleg vas, drage bralke in bralci, pospremili številni slovenski glasbeniki, vrhunski športniki, umetniki in seveda tudi poslovni partnerji. Na blejski promenadi so se že od 8. ure stojnice šibile pod raznimi izdelki, Klemen Bunderla, priljubljeni voditelj radiev Aktual in Veseljak, pa je že pozdravljal prve obiskovalce, ki so se radovedno sprehodili med stojnicami. Tu in tam si je kdo privoščil kavo, prelistal najnovejšo izdajo časopisa Novice Svet24 in drugih edicij, ki izhajajo pod okriljem medijske skupine Media24, nekateri so si na številnih stojnicah privoščili zdravo in slastno okrepčilo ali pa se s strokovnjaki posvetovali o vseh vidikih zdravega življenja.

GREMO V AKCIJO!

Ob 9. uri so se na blejski promenadi že drenjali pohodniki ter se pripravljali in ogrevali za nordijsko hojo okoli Blejskega jezera, ki smo jo izvedli v treh časovnih terminih in treh različnih dolžinah. Ob pol desetih je na pohod za dober namen krenila prva skupina in tako otvorila dogodek, ki je prvi jesenski dan spremenil v humanitarno-športni popoldan. Zbrane obiskovalce je na blejski promenadi pozdravil odličen glasbenik in izvrsten plesalec Dejan Vunjak, jih s pesmijo in ritmi dobro ogrel in pripravil na nadaljnje aktivnosti dneva. Ja, že navsezgodaj so na blejski promenadi zadoneli prvi plesni ritmi. Presenečenj v čudovitem sončnem dnevu ni manjkalo, prav tako ne dobre volje, iskrivih oči in nasmehov, ki so se nalezljivo širili z obraza na obraz. Zbrane obiskovalce in družine otrok s posebnimi potrebami sta v nadaljevanju navdušila tudi Filip in Blaž, bolj znana pod umetniškim imenom F & B Acrobatics, in s svojo točko poskrbela, da je marsikomu zaledenela kri v žilah, dih pa zastal. Mlajše obiskovalce sta prevzela z gimnastičnimi in akrobatskimi spretnostmi ter jim dala nasvet, naj vztrajajo, saj do uspeha vodi trnova pot.

MLADI UMETNIKI

Za najmlajše je bila organizirana risarska delavnica, na kateri so lahko mladi umetniki naslikali svojo prvo veliko umetnino, prijazne animatorke pa so poskrbele tudi za poslikavo obrazov. Seveda nismo pozabili na otroški tek; otroci so se lahko za dober namen pomerili in preizkusili na Zdravkovem teku, 150-metrski preizkušnji po blejski promenadi.

ZABAVA S ČUKI

Pestrega dogajanja na blejski promenadi tako ni manjkalo, in če smo še nekoliko prej tekli za dober namen, smo že v naslednjem hipu plesali s Čuki, ki so pričarali krokodilčke v očeh in dosegli tudi, da se je na Bledu plesala polka. Najmlajših niso pozabili ogreti s povabilom na učne urice plavanja v morju, pa z vlakom, ki tiho pelje. Rajanje se je tako z odra hitro razširilo pred oder, kjer so se vrteli, noreli in zabavali tako Čuki kot obiskovalci dobrodelnega dne. Pod odrom pa so zabavo nadaljevale plesalke plesne skupine Wild West.

TURISTIČNA PATRULJA

Razglasili smo zmagovalne občine projekta Turistična patrulja, v katerem smo minulih pet mesecev ocenjevali slovenska mesta, kamor smo pošiljali na obisk tuje turiste. Pri izboru najboljšega slovenskega mesta v turističnem pogledu ste imeli besedo tudi vi, spoštovane bralke in bralci, ki ste lahko glasovali za najboljše mesto po svoji oceni. Več o samem projektu, v katerem smo se sprehodili po 16 slovenskih občinah ter jih ocenili, pohvalili in tudi malo pograjali, pa v prihodnjih dneh.

KOŠARKAR NAJ BO!

Na prireditvi smo lahko spoznali tudi razigranega mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana in ekipo Gustav Filma ter akterje aktualnega mladinskega filma Košarkar naj bo. Film si je ogledalo že skoraj 20 tisoč ljudi, prav tako je že prejel nagrado občinstva na letošnjem Festivalu slovenskega filma. Velja si ga torej ogledati, če si ga še niste.

LICITACIJE ZA DOBER NAMEN

Nikakor ne moremo mimo licitacij, s katerimi smo zbirali dodatna sredstva za družine otrok s posebnimi potrebami. Dres Jana Oblaka nam je uspelo prodati za 1220 evrov, za lepo vsoto smo zlicitirali tudi podpisano majico Luke Dončića ter podpisano košarkarsko žogo ustvarjalcev filma Košarkar naj bo. Nekaj licitacij bomo izvedli še v prihodnjih dneh. Seveda boste lahko sodelovali tudi vi, bralke in bralci, zato nas naslednje dni pridno spremljajte, da ne boste zamudili podrobnosti.

VESELE NOGICE IN VRHUNSKI ŠPORTNIKI

Na tek so se tako kot lani podale tudi družine z otroki s posebnimi potrebami, spodbudno pa so jih pospremili zlata olimpijka Urška Žolnir, plavalka Anja Klinar, tekačica na smučeh Lea Einfalt, daljinska plavalka Špela Perše, evropski prvak v dolgem triatlonu Denis Šketako, legenda slovenskega triatlona Miro Kregar ter Matej Dečman in Klemen Bojanc, mlada triatlonska reprezentanta Slovenije.

DOBRA VOLJA, HITRI TEKAČI

Pred začetkom tekov na 6 in 12 kilometrov so za dobro voljo poskrbeli člani Ansambla Javor in tako številnim tekačem ogreli noge kar na plesišču, da so lažje stekli okoli Blejskega jezera. Popoldne je začelo sonce počasi ugašati, najbolj vztrajni tekači so prispeli na cilj, prvi jesenski dan pa je tako klical k slovesu. Dobrodelni dan Dobrodelni Svet24 je mnogim polepšal prvi jesenski dan, marsikdo, sploh otroci s posebnimi potrebami, ga ne bo nikoli pozabil. Še več o zakulisju dogajanja na sončni blejski promenadi pa tudi v jutrišnji izdaji časopisa Novice Svet24.