korez (1) Svet24.si

Prebolela covid in izgubila prste na rokah

nina1 Svet24.si

Zibelka je pripravljena, hiša v Zibiki se še ...

jernej tozon 1 Svet24.si

Jernej Tozon na pustolovskih počitnicah

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

Ivan Simič Necenzurirano

Kako nas je Ivan Simič napadal v parlamentu ...

Matej Rokavec (15) Njena.si

Mateju šov prinesel srečo

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

Elizabeta - zdravje ji peša, zato mora nemudoma ...

k.a., 27.10.2021 09:46:01

Prenehati piti alkohol ... Britanska kraljica Elizabeta II. je velika oboževalka dobre kapljice, ki nikoli ne sme manjkati pri kosilu in večerji, po pisanju Vanity Faira pa je s tem zdaj konec, saj so ji zdravniki zaradi težav z zdravjem to odsvetovali.

Delite na:
Elizabeta - zdravje ji peša, zato mora nemudoma ...
Elizabeta Profimedia

»Svetovali so ji, naj preneha piti alkohol, ona pa rada popije kak martini,« je razkril vir blizu kraljeve palače. »No, to ni prav premišljeno, saj ne pije veliko, in zdi se precej nepošteno, da ji v tem življenjskem obdobju odvzamejo enega redkih užitkov, ki so ji še ostali.«

Elizabeta.jpeg
Kraljica Elizabeta s krono kraljice Mary
Profimedia


Zdravniki so kraljici svetovali, naj alkohol pije le ob redkih posebnih priložnostih. Želijo si, da bi bila v čim boljšem zdravstvenem stanju, saj jo v prihodnjih mesecih čakajo številne protokolarne obveznosti, njen urnik pa je poln do zadnje minute.

Pred leti je prav Vanity Fair razkril, da kraljica čez dan spije kar štiri različne alkoholne pijače, o čemer javno sicer nikoli ni spregovorila, znano pa je, da obožuje martini in da ji občasno prija tudi džin.

elizabeta-ii.
Kraljica Elizabeta II. v svojem land roverju
Profimedia

Delček kraljičinih navad je bilo mogoče videti tudi v priljubljeni Netflixovi seriji Krona, v kateri je kraljica ob kosilu rada popila tudi kakšen kozarček ali dva, družbo pa ji je po navadi delala njena sestra, princesa Margaret. Margaret je bila znana po tem, da je včasih kak kozarček vodke spila že pri zajtrku, rada pa si je privoščila tudi dober martini ob večerji, preden je odšla na katero od zabav ali se udeležila kakega pomembnega dogodka.

Kraljica bo odslej žejo gasila s čim drugim, verjetno pa bo za praznike še vedno posegla po svojih najljubših pijačah, ko bo imela več časa in bo njen razpored obveznosti manj zgoščen.