reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kanye West - Zaradi novega intervjuja malokdo ostal ravnodušen

M.K., 05.12.2022 16:00:11

Njegov Twitter račun ima kar 30 milijonov sledilcev, zaradi česar ima Kanye ogromen in nevaren vpliv na oboževalce vseh starosti.

Delite na:
Kanye West - Zaradi novega intervjuja malokdo ostal ravnodušen
Kanye West Profimedia

Ameriški raper Kanye West je zaradi objave svastike, prepletene z Davidovo zvezdo, ostal brez svojega računa na družbenem omrežju Twitter. Da je bil račun priljubljenega zvezdnika, ki trenutno v javnosti uporablja ime Ye, zaradi vzpodbujanja k nasilju začasno zaprt, je sporočil kar lastnik in izvršni direktor Twitterja Elon Musk.

»Naredil sem vse, kar sem lahko. A kljub temu je znova kršil naša pravila glede podpihovanja nasilja. Račun bo začasno zaprt,« je zapisal Musk v odzivu na zvezdnikov sporni tvit, ki je bil do takrat tudi že izbrisan. Novi lastnik Twitterja, ki sicer samega sebe razglaša za »absolutista svobode govora«, je obenem zatrdil, da je bil Yejev račun ukinjen zaradi kršitve pravil glede vzpodbujanja sovraštva in ne zaradi tvita, ki ga je ta prav tako objavil v četrtek in v katerem je delil fotografijo Muska zgoraj brez, ki ga škropijo z vodo.

kanye west
Kanye West
Profimedia

To ni prvič, da so Westa, ki že leta zaposluje medije s svojimi škandali in raznimi pogledi na meji sprejemljivega, začasno vrgli s Twitterja. Prvič ga je to doletelo oktobra zaradi antisemitskih izjav. Hitro zatem so z njim prenehali sodelovati tudi poslovni partnerji, kar ga je nepredstavljivo močno udarilo po žepu. Njegovi prekrški na Twitterju pa se skoraj ne morejo primerjati s tem, kar je prišlo kasneje. Sporni umetnik je v oddaji Infowars desničarskega avtorja teorij zarot in provokatorja Alexa Jonesa med drugim hvalil nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja, zanikal holokavst in znova postregel s kopico antisemitskih izjav. Nastopil je sicer s črno masko, ki mu je v celoti zakrivala obraz, medtem ko je dlani skrival v rokavicah.