Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Za denar pripravljena pokopati tudi svoje vrednote

M.K., 24.01.2023 08:30:10

Beyonce se sooča s hudimi kritikami, ker je za svoj sobotni nastop v novem dubajskem hotelu Atlantis the Royal sprejela 24 milijonov dolarjev plačila, kljub izjemno negativni drži, ki jo Združeni arabski emirati imajo proti LGBT skupnosti.

Delite na:
Za denar pripravljena pokopati tudi svoje vrednote
Beyonce revija zvezde

Po mnenju zagovornikov LGBT skupnosti je nastop z grammyjem nagrajene pevke v tej državi krepko omadeževal njeno dosedanjo podporo marginalizirani skupnosti. »Beyonce je za mnoge geje velika ikona,« je povedal Bev Jackson, soustanovitelj britanske zagovorniške skupine LGB Alliance, in je zato »globoko razočaran, da je privolila v donosen koncert v Dubaju, kjer so istospolni spolni odnosi kaznivo dejanje, ki se lahko kaznuje s smrtjo.«

BEYONCÉ-BREAK MY SOUL [RADIO EDIT].jpg
Beyonce
arhiv Media24

Nič več kraljica

41-letna pevka, rojena v Houstonu, je na enournem koncertu prvič po štirih letih v živo izvedla celoten koncert, pri čemer so jo ob hotelski fontani Skyblaze dvignili tudi 16 metrov v zrak. Na odru se ji je pridružila tudi enajstletna hči Blue Ivy in skupaj sta izvedli pesem Brown Skin Girl. Čeprav so si organizatorji prizadevali omejiti snemanje ekskluzivnega koncerta, je nekaj posnetkov konec tedna pricurljalo na splet. 

Številni oboževalci so se na Twitterju spraševali, zakaj je bogata pevka privolila v nastop v spornih okoliščinah, ne glede na to, koliko denarja je bilo s tem povezanega. »Ko si tako bogat ... predvsem, če ne v celoti, zaradi goreče zvestobe LGBTQ+ oboževalcev - kakšna vsota denarja je preprosto preveč, da bi zavrnil nastop v homofobni državi?« je zapisal eden od kritikov. Mnogi so poudarili tudi diskrepanco med tem, da je svoj najnovejši album Renaissance posvetila pokojnemu stricu in skupnosti LGBT, in tem, da je za svoj prvi nastop po mnogih letih izbrala Dubaj, ki je po mnenju pripadnikov skupnosti izrazito homofoben. Njena krona kraljice in zaveznice LGBT skupnosti ne stoji več tako trdno na njeni 24 milijonov dolarjev bogatejši glavi.