Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

planinec Svet24.si

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik ...

borut-pahor Necenzurirano

Če bi France Prešeren imel Instagram ... #kolumna

midhat mujkic Reporter.si

Škandalozno: imam Mujkić z džezvo razbil obraz ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Za denar pripravljena pokopati tudi svoje vrednote

M.K., 24.01.2023 08:30:10

Beyonce se sooča s hudimi kritikami, ker je za svoj sobotni nastop v novem dubajskem hotelu Atlantis the Royal sprejela 24 milijonov dolarjev plačila, kljub izjemno negativni drži, ki jo Združeni arabski emirati imajo proti LGBT skupnosti.

Delite na:
Za denar pripravljena pokopati tudi svoje vrednote
Beyonce revija zvezde

Po mnenju zagovornikov LGBT skupnosti je nastop z grammyjem nagrajene pevke v tej državi krepko omadeževal njeno dosedanjo podporo marginalizirani skupnosti. »Beyonce je za mnoge geje velika ikona,« je povedal Bev Jackson, soustanovitelj britanske zagovorniške skupine LGB Alliance, in je zato »globoko razočaran, da je privolila v donosen koncert v Dubaju, kjer so istospolni spolni odnosi kaznivo dejanje, ki se lahko kaznuje s smrtjo.«

BEYONCÉ-BREAK MY SOUL [RADIO EDIT].jpg
Beyonce
osebni arhiv

Nič več kraljica

41-letna pevka, rojena v Houstonu, je na enournem koncertu prvič po štirih letih v živo izvedla celoten koncert, pri čemer so jo ob hotelski fontani Skyblaze dvignili tudi 16 metrov v zrak. Na odru se ji je pridružila tudi enajstletna hči Blue Ivy in skupaj sta izvedli pesem Brown Skin Girl. Čeprav so si organizatorji prizadevali omejiti snemanje ekskluzivnega koncerta, je nekaj posnetkov konec tedna pricurljalo na splet. 

Številni oboževalci so se na Twitterju spraševali, zakaj je bogata pevka privolila v nastop v spornih okoliščinah, ne glede na to, koliko denarja je bilo s tem povezanega. »Ko si tako bogat ... predvsem, če ne v celoti, zaradi goreče zvestobe LGBTQ+ oboževalcev - kakšna vsota denarja je preprosto preveč, da bi zavrnil nastop v homofobni državi?« je zapisal eden od kritikov. Mnogi so poudarili tudi diskrepanco med tem, da je svoj najnovejši album Renaissance posvetila pokojnemu stricu in skupnosti LGBT, in tem, da je za svoj prvi nastop po mnogih letih izbrala Dubaj, ki je po mnenju pripadnikov skupnosti izrazito homofoben. Njena krona kraljice in zaveznice LGBT skupnosti ne stoji več tako trdno na njeni 24 milijonov dolarjev bogatejši glavi.