reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

V Modeni snemajo film o Enzu Ferrariju

M.K., 11.08.2022 13:30:56

V Modeni v Italiji snemajo film Michaela Manna o Enzu Ferrariju, v katerem Lauro, ženo ustanovitelja formule 1, igra 48-letna španska igralka Penelope Cruz, ki je s prihodom v italijansko mesto pritegnila veliko medijske pozornosti.

Delite na:
V Modeni snemajo film o Enzu Ferrariju
Penelope Cruz v Modeni na snemanju novega filma o Enzu Ferrariju z režiserjem Michaelom Mannom. Profimedia

Igralko so tako minuli teden opazili, kako se sprehaja po središču Modene, kjer je obiskala tudi slavno lokalno restavracijo Da Enzo. Tam je naročila lokalno specialiteto torteline. Opazili so jo tudi med snemanjem na ikoničnem največjem modenskem trgu Largo Garibaldi, dan zatem na pokopališču San Cataldo. To je postalo prizorišče filma, postavljenega v leto 1957, ko se je zgodil eden od najbolj žalostnih dni v Ferrarijevem življenju, pogreb njegovega sina Dina.

Ob Penelope Cruz, ki je leta 2008 prejela oskarja za najboljšo stransko igralko za film Woodyja Allena Ljubezen v Barceloni, Enza upodablja nominiranec za oskarja, ameriški igralec Adam Driver. Film, v katerem igrata tudi ameriška igralka Shailene Woodley in njen sorojak Patrick Dempsey, naj bi na kinematografska platna prišel prihodnje leto, prikazuje pa življenje Enza Ferrarija – tako družinske težave kot njegove priprave na avtomobilistično dirko Mille Miglia leta 1957.

Ameriški režiser Mann je že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja govoril o snemanju filma o avtomobilskem mogotcu z dvema svetovnima vojnama in številnimi družinskimi tragedijami v ozadju. Pomemben del filma je prav leto 1957, ko je Ferrarijev dirkalnik na Mille Miglia po Italiji doživel nesrečo s smrtnim izidom.

Mestni svet pa je ta teden tudi sporočil, da bodo deli mestnega središča, z okrožjem Casalgrande vred, v času snemanja zaprti.

ferrari-film, penelope-cruz, modena
Ferrarija je še posebej zaznamovalo leto 1957, ko je moral pokopati sina Dina.
Profimedia