mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Bešlić - Trenutno živi od prihrankov

kš, 12.01.2022 15:30:26

Priljubljeni bosanski pevec je nedavno izjavil: »Ne želim peti, dokler ljudje ležijo v bolnišnicah – vse podnudbe sem odbil. Za noben denar tega ne bom počel!«

Delite na:
Bešlić - Trenutno živi od prihrankov
Halid Marko Vavpotič / M24.si

68-letni pevec trenutno živi od prihrankov, pokojnine in seveda od avtorskih pravic. Čeprav nima nastopov, vseeno lahko dostojno živi … A ni tako z vsemi glasbeniki.

10 koncertov v več kot 2 letih

»V normalnih časih sem imel tudi po 20 koncertov mesečno. Odkar pa je prišla korona sem praktično skupaj imel le 10 nastopov – torej 10 nastopov v več kot dveh letih,« je povedal za hrvaške novinarje priljubljeni glasbenik.

Poleg tega je Bešlić dodal, da osebno res ni imel finančnih težav zaradi situacije, v kateri se je znašel ves svet. Ni pa nujno, da bo vedno tako.

50 odpovedanih koncertov

V teh dveh letih so mu odpovedali več kot 50 koncertov po vsem svetu – moral bi nastopati tako rekoč vsepovsod po svetu. Na koncu je pač ostal doma in si vzel čas zase in za svojo ženo Sejdo. »Edina dobra stvar, ki jo je prinesla korona, je to, da sem prebral ogromno knjig. Končno imam čas za branje,« je omenil.

Odbil kar nekaj »privatk«

Pevec pravi, da se zelo dobro zaveda, kaj je korona, zato ne želi prepevati na raznih zasebnih zabavah, na katere so ga večkrat vabili in kjer bi seveda lahko ogromno zaslužil. Novinarju je jasno povedal: »Ni denarja, ki bi me pripravil do tega, da prepevam, medtem ko ljudje ležijo po bolnišnicah

Mladim je težje

Halid je tudi omeni, da se zaveda, da je za mlajše izvajalce to veliko težje, saj nimajo toliko prihrankov, kot jih ima na primer on.

»Ti mladi izvajalci so šele začeli dobro delati in služiti denar. Moja generacija je res veliko delala in uspelo nam je tudi nekaj prihraniti. Vendar mladi ne morejo ničesar prihraniti, saj praktično nimajo več dela. Njim je veliko težje,« je še dodal pevec.