favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

To je hčerka Steva Jobsa, ki ni podedovala NIČ!

M.K., 16.09.2021 14:00:00

Hčerka soustanovitelja podjetja Apple si sama utira pot v svet. Ostala je brez očetove dediščine.

Delite na:
To je hčerka Steva Jobsa, ki ni podedovala NIČ!
Oče ji ni zapustil niti procenta svojega milijarde vrednega bogastva. Profimedia

OTROCI OSTALI BREZ FICKA 

Čeprav je družinsko premoženje Jobsovih ocenjeno preko 21 milijard dolarjev, Eve in njeni sorojenci (Lisa Brennan-Jobs, Reed Jobs in Erin Sienna Jobs) niso upravičeni do ničesar, kar je zapustil njihov oče Steve, soustanovitelj in dolgoletni izvršni direktor podjetja Apple. 

Ko je Evin oče leta 2011 v 56. letu starosti umrl zaradi raka trebušne slinavke, je vse njegovo premoženje podedovala njegova žena Laurene Powell Jobs. Po njenih besedah se bo ta skupek premoženja končal z njo in se tudi po njeni smrti ne bo preneslo na otroke, saj s Stevom nikoli nista verjela v kopičenje bogastva. 

Vdova svoje življenje posveča delitvi Jobsovega premoženja “učinkovito, na načine, ki trajnostno opolnomočajo posameznike in skupnosti,” navaja New York Times. 

“Ne zanimajo me zapuščinske akumulacije bogastva in moji otroci to vedo. Tudi Steve ni verjel v to. Če bom živela dovolj dolgo, se bo končalo z mano,” je povedala za tuje medije. 

To pa pomeni, da morajo otroci Steva Jobsa delati, da bi si ustvarili lastno bogastvo, kar pa za njegovo najmlajšo hčerko, 23-letno Evo, očitno ni nobena težava.

eve jobs
Manekenka je uživala na dopustu s prijatelji.
Profimedia

USPEVA V MODNI INDUSTRIJI

Eve Jobs si utira lastno pot v modni industriji in živi prav razkošno življenje. Oblači se v vrhunska dizajnerska oblačila, preživlja razkošne počitnice in se ukvarja s konjeništvom. Izpopolnjevala se je na področju jahanja in se uvrstila na peto mesto med 1000 jahači na svetu, mlajšimi od 25 let. S svojimi konji tekmuje po vsem svetu. 

Tako kot njena starša je tudi Eve diplomirala na Stanfordu v smeri znanost, tehnologija in družba. 

Steve Jobs
Steve Jobs
instagram

HČERKA Z MANJ SREČE

Medtem ko so se Eve, Reed in Erin med odraščanjem lahko predajali blagostanju, ki ga je omogočalo očetovo bogastvo, Stevova najstarejša hči ni bila deležna istih privilegijev. Lisa Brennan-Jobs, ki je bila plod Jobsove srednješolske ljubezni s Chrisann Brennan, se je rodila leta 1978, kar pomeni, da je stara 43 let. 

Steve Jobs je trdil, da je neploden in da Lisa ni njegova hči, zato v njenem otroštvu ni bil prisoten in ni bil aktiven del njenega življenja. Tudi finančno ji ni pomagal. Bolečine iz otroštva, ko se ji je oče odrekal, je podrobno opisala v svojih spominih z naslovom Small Fry.