Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

FOTO: To je 43 milijonov vredna vila Jona Bon Jovija

M. K., 14.07.2021 10:41:50

Legendarni ameriški glasbenik, grammyjev nagrajenec, avtor glasbe, producent, filantropist in igralec, si je omislil novo domovanje v Palm Beachu na Floridi.

Delite na:
FOTO: To je 43 milijonov vredna vila Jona Bon Jovija
Lepo urejena okolica ob bazenu s pogledom na družinsko mizo Profimedia

V istem dnevu je svoj manjši dom, ki stoji le nekaj kilometrov južneje na isti ulici, prodal za 20 milijonov.

jon bon jovi in dorothea.jpg
Jon Bon Jovi in Dorothea Hurley
Profimedia

TISOČ KVADRATOV LUKSUZA

Nova nepremičnina je tik ob morju in le kilometer stran od doma Howarda Sterna, ki je eden od Jonovih najboljših prijateljev. V vili s skoraj tisoč kvadratnimi metri bivalne površine je sedem spalnic in sedem kopalnic (plus pet stranišč), velika jedilnica, pisarna, profesionalna kuhinja, telovadnica, dvigalo in vinska klet z nadzorovano temperaturo. Poleg hiše so park, dve utici s pogledom na morje in bazen. Na posesti je tudi hiša za goste z eno spalnico in ločenim vhodom.

jon-bon-jovi, nova-hiša
Novi nakup superzvezdnika s ptičje perspektive. Od plaže ga ločuje le ograja.
Profimedia

jon-bon-jovi, nova-hiša
Vhod na posest je grandiozna, kot se spodobi za 43 milijonov vredno nepremičnino.
Profimedia

jon-bon-jovi, nova-hiša
Pogled na glavno krilo dvorca s strani oceana. Arhitektura je tipična za to okolico, z nekaj mediteranskega in španskega pridiha.
Profimedia

ZA PRAVE POZNAVALCE

Obmorski dvorec je zasnoval Thomas Kirchhoff, za notranjo opremo pa je poskrbel David Kleinberg. Ob vhodu je najprej veža, tlakovana z marmorjem. Ob njej stojita formalna jedilnica in prostorna dnevna soba s kasetiranim stropom ter knjižnica s pogledom na ocean. V kuhinji so delovne površine iz belega marmorja, družinska soba za zajtrkovanje in družabna soba z visokim stropom. Zunaj so obokan pokrit prostor z veliko družinsko mizo, bazen in obilica prekrasnih palm. V klimatizirani garaži je prostora za tri avtomobile.

jon-bon-jovi, nova-hiša
Ena od sedmih kopalnic s prho v marmorju v klasičnem, a elegantnem slogu.
Profimedia

jon-bon-jovi, nova-hiša
Spalnice so opremljene v nežnih in umirjenih tonih ter z mediteranskim pridihom.
Profimedia

jon-bon-jovi, nova-hiša
Nepremičnine v tem delu mesta se v zadnjem času prodajajo za med. Njihova vrednost pa še raste.
Profimedia

NIKAKOR NI EDINA

Poleg te prekrasne nepremičnine je Jon Bon Jovi lastnik še nekaterih drugih – stanovanja s štirimi spalnicami v New Yorku, dvorca v prestižnem East Hamptonu ter dvorca v francoskem slogu v Middletownu v New Jerseyju, tudi znan kot High Point Estate. Dvorec je oblikoval svetovno znani arhitekt Robert A. M. Stern.

Na območju pravkar kupljene nepremičnine počasi nastaja središče legend. V bližini namreč živijo Bruce Springsteen, Rod Stewart in Howard Stern.

jon-bon-jovi, nova-hiša
Velika družabna soba z elegantno, a nevtralno opremo in nekaj bolj drznimi elementi
Profimedia

jon-bon-jovi, stara-hiša
Klasična arhitektura z nekaj modernimi elementi
Profimedia

ARHITEKTURA

Novi dom Jona Bon Jovija je delo arhitekta Thomasa M. Kirchhoffa in njegovega studia Kirchhoff & Associates Architects, ki se osredotočajo na brezčasno arhitekturo in združujejo zgodovinsko zapuščino s sodobnim načinom življenja. Arhitekturni studio je Thomas ustanovil leta 1994 in se pretežno posveča enodružinskim rezidencam na območju Floride. Cenjen je zaradi spoštovanja klasičnih principov arhitekture, bil pa je tudi večkrat nagrajen tako za originalne načrte kot prenove arhitekture z zgodovinskim pomenom. Navdih za svoje projekte črpa predvsem iz mediteranskega, francoskega in sodobnega sloga. Stranke ga cenijo zaradi arhitekturnih rešitev, ki so krojene posamezniku, osredotočene na podrobnosti in v popolnem ravnovesju. Arhitekturni studio deluje pod vodilom, da je »dom namenjen uživanju življenja. Mora biti lep, praktičen in se popolnoma ujemati z okolico. Na edinstven način mora izražati osebnost in okus lastnika ter se graciozno prilagoditi njegovemu življenjskemu slogu.«

jon-bon-jovi, stara-hiša
Oprema prejšnjega doma je bila nekoliko bolj sodobna in nekoliko manj klasična.
Profimedia

jon-bon-jovi, stara-hiša
Caroline Rafferty je njegov nekdanji dom opremila nekoliko bolj minimalistično.
Profimedia

Deset milijonov vredno posest, na kateri je stal njegov prejšnji dom, je kupil leta 2018. Hišo, ki je stala tam, je dal podreti in sezidal novo. Načrt je predvidel pet spalnic, pet kopalnic in tri stranišča. Za notranjo opremo je takrat poskrbela Caroline Rafferty.

NOTRANJA OPREMA

David Kleinberg je eno od najbolj znanih in cenjenih imen v svetu notranjega oblikovanja. V več kot 35-letni karieri je s projekti po vsem svetu ustvaril obsežen portfelj, ki je v svojem slogu zelo širok, a vedno smiselno modern. Njegovi interierji temeljijo na čistih linijah in sofisticiranosti z velikim poudarkom na prilagojenosti življenjskemu slogu posamezne stranke.

Leta 1997 je po večletnem delu pri priznanih Parish-Hadley Associates ustanovil svoje podjetje David Kleinberg Design Associates, ki danes zaposluje 30 ljudi. Prejel je mnogo priznanj, med drugim nagrado Albert Hadley za življenjsko delo, ki jo podeljuje newyorška šola za notranje oblikovanje.

jon-bon-jovi, stara-hiša
Minimalistična, elegantna pisarna s klasičnim pridihom luksuza
Profimedia

jon-bon-jovi, nova-hiša
Sproščujoč kotiček s pogledom na ocean
Profimedia

NEKDANJI DOM

Na dan nakupa nove nepremičnine se je glasbenik ločil od stare, ki je le dober kilometer stran. Leta 2018 je na parceli starega doma stala hiša, ki jo je takoj po nakupu nepremičnine, vredne deset milijonov dolarjev, dal podreti. Na istem mestu je postavil novo, večjo vilo, ki se baha s petimi spalnicami in kopalnicami. Zunanjost hiše je v mediteranskem slogu, v nežno rumenkasti barvi in s kamnitimi poudarki. V notranjosti je opremljena z luksuznimi materiali, brušenim hrastom in apnencem. Večina prostorov je opremljenih okusno, a minimalistično. Kuhinja blesti v sivkastih tonih s kamnitimi delovnimi površinami, v knjižnici s pogledom na ocean pa najdemo velike vgrajene knjižne police.

jon-bon-jovi, nova-hiša
Slog opremljanja je sproščen in sledi floridski tradiciji obmorskega življenja.
Profimedia

jon-bon-jovi, nova-hiša
Velika formalna jedilnica je prostor za prirejanje elegantnih večerij ali prijetnih druženj.
Profimedia

jon-bon-jovi, nova-hiša
Lahkotnost, domačnost in umirjenost najbolje opisujejo zvezdnikov novi dom.
Profimedia

jon-bon-jovi, nova-hiša
Tako v prejšnjem kot tudi v trenutnem domu je veliko prostora namenjenega knjigam.
Profimedia