mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Tega o njunem razmerju niste vedeli…

M.K., 12.10.2021 11:00:13

Od prvega dne sta pritegnila pozornost medijev in sprožila številne polemike. Kljub vsej pozornosti pa redki poznajo te vidike njunega razmerja.

Delite na:
Tega o njunem razmerju niste vedeli…
harry meghan Profimedia

Zdi se, da sta njuna medsebojna ljubezen in naklonjenost prestali vse preizkušnje, ki jima jih je življenje prineslo. Ljubitelji romantike so nad njuno ljubezensko zgodbo navdušeni, saj bi jo lahko zapisali v obliki pravljice. 



Hitra romanca

V okviru kraljeve družine obstaja dolgoletna tradicija, po kateri pari hodijo na zmenke več let, preden se zaročijo. Prejšnja razmerja princa Harryja so trajala več let. S Chelsy Davy je na primer hodil s prekinitvami 7 let, s Cressido Bonas pa 3 leta. Vojvoda sussekseški je Meghan zaprosil za roko že po 16 mesecih.

V intervjuju za oddajo The Late Show je Harry Jamesu Cordenu povedal, da je njegovo razmerje z Meghan postalo zelo resno že v prvih dveh mesecih. "V dveh mesecih sva šla od nič do 60," je dejal Harry.

harry meghan.jpg
harry meghan
Profimedia

Par se je spoznal na zmenku na slepo, ki ga je organiziral skupni prijatelj. V intervjuju za Vanity Fair je Meghan povedala, da sta se tiho sestajala šest mesecev, preden so se v medijih pojavila poročila o njunem razmerju. Princ Harry je Meghan v prvih mesecih dvorjenja predstavil svojemu očetu in svakinji Kate Middleton.

Leto pozneje sta se začela skupaj pojavljati v javnosti, prvič na igrah Invictus Games v Torontu, ko sta se udeležila teniškega dogodka. Med prireditvijo so ju videli, kako sta si javno izkazovala naklonjenost, se držala za roke, šepetala in se nasmihala drug drugemu.

meghan markle, princ harry
Veliki dan je skoraj tu.
Profimedia

“Starejša ločenka mešane rase”

Razmerje med Harryjem in Meghan je bilo od prvega dne pod drobnogledom. Par je bil podvržen javnemu nadzoru in rasističnim opazkam s katerimi so nekateri izkazovali nasprotovanje dejstvu, da bi se oseba mešane rase priključila kraljevi družini.  

Tudi dejstvo, da je Meghan ločenka, je šlo v nos tako javnosti, kot članom kraljeve družine. Zakon o kraljevih porokah iz leta 1772, ki ga je sprejel kralj Jurij III, je višjim članom kraljeve družine namreč prepovedal poroke z ločenci ali katoličani.

Harry in Meghan
Harry in Meghan
PROFIMEDIA

Pravilo je bilo sicer razveljavljeno in nadomeščeno z zakonom, ki določa, da samo prvih šest kraljevih prestolonaslednikov potrebuje soglasje kraljice za poroko. Kraljica odloča tudi o tem, kakšne nazive prejmejo novopečeni kraljevi možje in žene.

Meghan je od Harryja tri leta starejša in je tako postala prva v kraljevi družini, ki je starejša od moškega soproga. Pri vseh drugih kraljevih parih je starostna razlika precejšnja, a so vedno ženini starejši. Tudi dejstvo, da sta se Harry in Meghan poročila v svojih tridesetih, je anomalija v kraljevi družini, ki ju razlikuje od drugih, ki se poročijo prej.

harry meghan.jpg
harry meghan
Profimedia



Predanost in naklonjenost ženi

Svet se je navdušil nad zgodbo “nepridiprava”, ki je postal očarljivi princ. Harryjevo in Meghanino razmerje je prava Pepelkina zgodba, ki je zaživela. Kontroverzni kraljevi par se ne sramuje izkazovanja naklonjenost v javnosti, številne njune sladke trenutke pa ujamejo tudi fotografi, kar je redkost med člani kraljeve družine.

Princ Harry, Princesa Diana.jpg
Harry je prvič spregovoril o tem, da je zaradi medijev izgubil svojo mamo in da ne želi, da bi se zgodba ponovila.
Profimedia

Da bi pokazal svojo predanost ženi in njunemu zakonu, se je Harry za razliko od svojih predhodnikov odločil, da bo nosil poročni prstan. Ob vseh težavah in nasprotovanjih, s katerimi se je par soočal, je Harry vedno odkrito branil svojo ženo in šel celo tako daleč, da je odstopil s kraljevega položaja, da bi zaščitil svojo družino.

V intervjuju z Oprah je Harry spregovoril o svojem strahu, da bi se zgodovina ponovila. Ko je videl, kako je trpela njegova mati, princesa Diana, si ni želel, da bi se enako zgodilo tudi njegovi družini, zato se je odločil, da bo v dobro svoje družine zapustil kraljevo družino. 

Zakaj je Diana zapustila "ljubezen svojega življenja" za sina milijarderja? Preberite tukaj!

al fayed 3 profi.jpg
Princesa Diana in Dodi sta avgust preživela na jahti pred St. Tropezom. Ko sta odpotovala v Pariz, pa sta v tragični prometni nesreči 31. avgusta oba umrla.
Profimedia