reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Dejan Kranjc - NORO!!! Naredil je TO!

T.P., 26.11.2021 18:23:05

Za glasbenikom in voditeljem Dejanom Krajncem je nepozabna izkušnja.

Delite na:
Dejan Kranjc - NORO!!! Naredil je TO!
Dimnik že vrsto let ne deluje, nanj se gre lahko samo tu in tam v sklopu vzdrževalnih del. Vse je zelo dobro varovano in za dostop je treba imeti tudi vse potrebne papirje. osebni arhiv

Povzpel se je namreč na trboveljski dimnik, kar si je želel že zelo dolgo. To pa še ni bilo vse. Ob tem je namreč nanj namestil zlato kolo v čast Primožu Rogliču, na vrhu pripravil mini nastop, po spustu pa odprl še obeležje v poklon Primožu Rogliču in Janji Garnbret.

Dejan Krajnc 2
Krajnc je na vrhu zapel svojo pesem Nenormalno lepo.
osebni arhiv

»Na trboveljski dimnik sem splezal po zaslugi Braneta Povšeta v sklopu vzdrževalnih del. Z Branetom sva v stik prišla čisto po naključju. Povedal sem mu, da si želim gor, in mi je rekel, da bom lahko šel zraven ob naslednji akciji, če bom pomagal. Seveda sem bil takoj za. Vzpon je trajal okoli ure in 15 minut.

Dejan Krajnc 3
Dejan med namestitvijo zlatega kolesa v čast Primožu Rogliču. Zvezdnik tako njega kot Janjo obožuje, meni pa tudi, da imata glasba in šport veliko skupnih stvari, še posebno glede odrekanj, dela ter truda. Sam to zelo dobro ve, saj je bil zelo uspešen košarkar, igral je skupaj z Luko Dončičem, Žigo Dimcem in Miho Lapornikom ter se redno udeleževal poletnih šol pri Petru Vilfanu, potem pa je pretehtala ljubezen do glasbe in se je odločil predati klarinetu in petju ter se šolati v tej smeri.
osebni arhiv

Občutki so bili nori, bila je ravno prava zmes adrenalina in vzhičenja, takoj bi spet ponovil,« nam je razkril Dejan, ki se višine očitno ne boji, saj je bil že na bungee jumpingu, skočil je iz letala in se s padalom spustil z Vogla. Priznava pa, da ga je pred akcijo vedno malo strah. »Tudi tokrat me je bilo, malo cmoka v grlu je bilo, dokler se nisem prijel za lestev in začel plezati na vrh.

Dejan Krajnc 4
Ekipa ob odkritju obeležja v poklon Primožu Rogliču in Janji Garnbret, ki se je na trboveljski dimnik z Domnom Škoficem povzpela 9. 10. 2020 in s tem preplezala najvišjo umetno smer na svetu.
osebni arhiv

Na vrhu je bil razgled vrhunski, vreme je bilo odlično. Ni bilo mrzlo, ni bilo vroče, pogled z vrha pa je bil res fenomenalen,« navdušenja ni mogel skriti Dejan. Kljub temu pa njegova največja strast ostaja oder, od tam najbrž tudi kondicija. »Upamo, da bodo razmere dopuščale, da bo decembra nekaj nastopov. Že zdaj vam lahko zaupam, da bo Dejan Dogaja bend silvestroval v Kočevju, še prej, 17. 12., ob mojem rojstnem dnevu, pa bom izdal narodno-zabavni komad, v katerem bosta prepevala tudi moja starša,« nam je za konec še zaupal Dejan.