Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Trdi, da jih ima 24, a v resnici ...

M.K., 15.09.2021 14:07:53

Že več let kroži govorica, da je 24-letna pevka Lorde v resnici ženska v poznih 30. ali zgodnjih 40. letih. Kakšne dokaze imajo?

Delite na:
Trdi, da jih ima 24, a v resnici ...
Lorde na letošnjem Met Gala. Profimedia

Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, kot se glasi njeno pravo ime, naj bi bila stara 40, pravi bizarna teorija zarote, ki za dokaz navaja domnevno kopijo njenega rojstnega lista - ki bi jo bilo mogoče zlahka ponarediti!

Zakaj ljudje temu verjamejo?

Pred nekaj leti je skrivnost o starosti novozelandske pevke hrvaških korenin hotela razrešiti novinarka revije Jezebel, ko je ponudila majhno vsoto denarja v zameno za kopijo Lordinega rojstnega lista. Rojstnega lista sicer ni dobila, je pa dobila informacijo iz mnogo različnih virov, da je pevka rojena leta 1996. 

Lorde
Lorde
Profimedia

Je preveč “zrela” za svoja leta?

V mnogo člankih lahko preberemo, da Lorde nikakor ne more biti stara 20 let. Prvič zato, ker je videti starejša in drugič zato, ker poje o precej “zreli” vsebini. Številni poznavalci na podlagi branja obraza ocenjujejo, da je stara nekje med 30 in 49 let - kar je precej starejše od domnevnih 24. 

Najbolj presenetljivo pri tej teoriji zarote je, da celo njeni oboževalci menijo, da je starejša. Lorde je lepa in drugačna in že kot najstnica ni pela o zabavah in fantih, kot so to počele njene vrstnice. Lordina največja uspešnica Royals poudarja nekaj, kar redko slišimo v pop glasbi - govori namreč o revščini in obenem popolnemu pomanjkanju želje po pridobivanju bogastva. Je morda prav zaradi svoje drugačnosti videti toliko starejša?

Lorde - Green Light

Stara je 24, resnično.

Čeprav nekateri “dokazi” kažejo na to, da je grammyjeva nagrajenka starejša, kot trdi, se je izkazalo, da ima res le 24 let. Podatki, ki jih je dobila novinarka so se izkazali za resnične - Lorde se je rodila 7. novembra 1996

O nenehnih ugibanjih o verodostojnosti podatkov o njeni starosti se rada pošali tudi sama. Ko ji je novinarka revije Vanity Fair postavila vprašanje o njeni starosti, je Lorde v šali odgovorila: “Pozdravljeni, jaz sem Ella in v resnici sem stara 45 let.”

Lorde je pred kratkim izdala svoj tretji studijski album z naslovom Solar Power, ki ne vsebuje običajnih otožnih pesmi, ki smo jih vajeni. Glasba namreč kar kliče, da se odpravimo na plažo, se sprehodimo po gozdu in pozabimo na vse težave. Poslušajte tukaj: