sanja ajanović hovnik Svet24.si

Janša prvi potegnil potezo glede ministrice ...

dorothy-hoffner-med-skokom-s-padalom Svet24.si

Foto: Pri 104 letih skočila s padalom

Danijel Bešič Loredan Necenzurirano

Kako so pod Bešičem Loredanom delili koncesije ...

mojca megusar tw Reporter.si

Vse pod kontrolo: kako je Janševa osebna tajnica ...

kek Ekipa24.si

Pred Slovenijo tekma leta, Kek pa razkril svoj ...

Zadnje prerokovanje napoveduje Petrusa Romanusa, ki bo vladal med končnim uničenjem Rima Odkrito.si

Papež Frančišek je predzadnji papež – sledi ...

doncic Ekipa24.si

"Dajte mi denar!" Dončić s to mojstrovino ...

Praznoval 55. rojstni dan in obiskal Afriko!

M.K., 04.06.2023 14:15:49

Delite na:
Praznoval 55. rojstni dan in obiskal Afriko!
/ Instagram (@detdanskekongehus)

»Njegova kraljeva visokost kronski princ je imel med obiskom v afriški državi Niger naporen urnik, med katerim si je vzel čas za srečanja s šolarji, mladimi v izobraževanju in zelenimi zagonskimi podjetji,« so ob fotografiji danskega princa Frederika v značilni safari opravi zapisali na uradnem Instagram profilu kraljeve hiše.

»Obisk je bil tudi priložnost, da se je osredotočil na krhke varnostne razmere v regiji, in tako je kronski princ obiskal center za usposabljanje nacionalne garde. Tu je dobil vpogled v to, kako se usposabljajo varnostne sile za stabilizacijo države in zaščito civilnega prebivalstva pred terorističnimi skupinami,« so še sporočili.

In na koncu dodali: »Pred zaključnim sprejemom potovanja je imel kronski princ tudi priložnost jadrati po 4180 km dolgi reki Niger. Reka Niger je življenjskega pomena za prebivalstvo, vendar njeno stanje ogroža huda degradacija okolja, zaradi česar je ekosistem še občutljivejši za podnebne spremembe.«

Zadnji dan obiska v Afriki je princ dopolnil 55 let. Dopoldne se je vrnil domov in preostali čas obletnice svojega rojstva preživel v ožjem družinskem krogu. Na Instagram profilu so priložnost zaznamovali z njegovim portretom in voščilom.