Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novi fosili ne smejo več peti

S. D., Zvezde, 10.02.2019 06:38:47

Sanja Doležal, Vladimir Kočiš - Zec in Marinko Colnago na sodišču.

Delite na:
Novi fosili ne smejo več peti
Sanja Doležal, Vladimir Kočiš - Zec in Marinko Colnago še vedno nastopajo skupaj, vendar ne uporabljajo več imena Novi fosili. Revija Zvezde

»Na žalost so Novi fosili še vedno na sodišču, saj nas je Rajko Dujmić tožil zaradi imena Novi fosili. Prepovedal nam je uporabo tega imena,« v odgovoru za Večernji list pojasnjuje pevka skupine, sicer pa uveljavljena televizijska voditeljica Sanja Doležal (55). Ker sodni proces še vedno traja, Sanja, Zec in Marinko ne smejo več nastopati pod imenom Novi fosili, čeprav imajo še naprej koncerte.

»Edino, kar bom rekla, je to, da mi je žal, da se je vse to zgodilo. Mislim, da si skupina, ki letos praznuje petdeseto obletnico delovanja, ne zasluži takšne črne pike. Skupino sta leta 1969 ustanovila Marinko Colnago in Slobodan Momčilović, Rajko se je skupini pridružil leta 1973, jaz sem prišla v skupino leta 1983. Skupaj smo ustvarili nekaj nepozabnega in lepega. Seveda ne smemo pozabiti, da je Rajko genialec, najboljši ustvarjalec glasbe na tem področju. Njegov opus je nekaj, kar je redkokdo ustvaril. Vendar pa se na žalost bori z boleznijo, ki je močno zaznamovala tudi delovanje naše skupine,« obžaluje Sanja, ki pa vendarle še ni izgubila upanja, da nekega dne ne bi spet našli skupnega jezika.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 6, 6. 2. 2019.