bris, koronavirus, covid-19 Svet24.si

Število okužb še naprej narašča, dnevno ...

nočna, ponoči, gasilci, reševalci, policisti Svet24.si

Beg pred slovenskimi policisti usoden za ...

plaža, grčija, santorini Svet24.si

V tej balkanski državi bi se lahko temperature ...

janez jansa franci matoz bobo 2 Reporter.si

Če pade Janševa vlada, bo Franci Matoz na vrhu ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

Ales Valic Njena.si

Aleš Valič z ženo praznoval že 30 let poroke

Žiga Gabrovec Njena.si

Žiga (MasterChef) ima slavno sestrično!

NINA BADRIĆ - Živela je v strahu pred zalezovalcem

H.S.M., 15.06.2021 09:00:33

"Predstavljajte si, kako je živeti z vedenjem, da vas nekdo nenehno zalezuje. Da ves čas ve, kje ste, in da na avtomobilu celo najdete sledilno napravo."

Delite na:
NINA BADRIĆ - Živela je v strahu pred zalezovalcem
Nina Badrić Instagram

Hrvaška pevka Nina Badrić je razkrila, da je bilo minulo leto zanjo izjemno težko. Sicer je prebolela covid-19 in pridobila veliko izkušenj ter dragocenih lekcij, a takih izkušenj ne privošči nikomur. Leto jo je naučilo, da je začela bolj skrbeti za svoje zdravje, postala je vegetarijanka in zbrala je pogum, da se sooči z duševno nestabilnim oboževalcem, ki jo je zalezoval.

Po poročanju medijev se je Nina aprila na sodišču soočila z upokojencem, Ilijo M. iz Zagreba. Ninin primer je najprej prevzelo občinsko državno pravobranilstvo v Splitu, ki je zadevo predalo zagrebškim odvetnikom, saj je zalezovalec prijavljen prav tam, v hrvaški prestolnici. Sodišče in državni odvetnik sta zalezovalcu odredila prepoved približevanja glasbenici in prepovedala kakršenkoli stik z glasbenico, naj bo osebni ali virtualni. Nino so hrvaški novinarji v preteklosti prosili za komentar, a jih je prijazno odslovila in povedala, da o zadevi ne bi rada govorila.

Zdaj je prvič razkrila, kaj jo je privedlo do tega, da se je odločila obrniti na policijo, in v kakšnem strahu je živela.

»Predstavljajte si, kako je živeti z vedenjem, da te nekdo nenehno spremlja in te vedno zalezuje. Da ve, kje preživljate poletje, v katerih hotelih spite in kjer nastopate. Da ves čas ve, kje ste, in da na avtomobilu celo najdete sledilno napravo. Najbolj sem hvaležna policiji, s katero sem v stiku, ker te stvari sploh niso neškodljive. Žal sem v življenju že velikokrat šla skozi take situacije in upam, da se mi s takimi ljudmi ne bo treba nikoli več spoprijeti, saj tega ne bi privoščila nikomur,«  je povedala Nina in pojasnila, da je po tem, ko je v avtu našla sledilno napravo, takoj poklicala policijo.

Upokojenec Ilija M. je pogosto prihajal na pevkin naslov, ji pošiljal pisma in pesmi, pojavljal se je pod okni apartmajev in hotelov od Zagreba, Brača do Hvara. Sledil ji je po trgovinah. Čeprav mu je Nina Badrić dvakrat rekla, da ne želi nobenega stika z njim, ni hotel ali ni mogel razumeti. »Potem ko sem prsila, naj me pusti pri miru in naj neha ta tihi pogovor, saj je v moji bližini vedno samo molčal, sem bil prisiljena poiskati pomoč pri policiji.«