profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ljubezen svojega življenja je pustila za milijarderja

M.K., 11.10.2021 11:25:06

Ko se je princesa Diana v devetdesetih letih ločila od princa Charlesa, se je zaljubila v več moških. Kdo od njih je bil “tisti pravi” in za koga ga je pustila?

Delite na:
Ljubezen svojega življenja je pustila za milijarderja
Princesa Diana in Dodi sta avgust preživela na jahti pred St. Tropezom. Ko sta odpotovala v Pariz, pa sta v tragični prometni nesreči 31. avgusta oba umrla. Profimedia

Diana je nekaj časa hodila z moškim, ki ga mnogi imenujejo "ljubezen njenega življenja". Vendar naj bi se z njim razšla, da bi bila z moškim, ki je imel več denarja.



Kdo je bil domnevna "prava" ljubezen v življenju princese Diane?

Leta 1995 je Diana spoznala srčnega kirurga Hasnata Khana. Diana naj bi ob prvem srečanju z njim "piskala kot šolarka", saj ji je bil zelo všeč.

hasnat-khan
Hasnat Khan nekoč
Profimedia

Začela sta hoditi na zmenke, vendar sta svojo romanco skušala skriti pred javnostjo. Khana ni zanimala pozornost medijev, ki jo je bila deležna Diana, zato par nikoli ni bil skupaj fotografiran.

Diana naj bi se želela poročiti s Khanom. Bil je musliman iz Pakistana, ona pa je celo sodelovala v njegovi kulturi. Obiskala je tudi njegovo domovino in spoznala njegove starše.

Dianin komornik in prijatelj Paul Burrell je Khana nekoč celo označil za "pravo ljubezen njenega življenja".

Žal je Dianino in Khanovo razmerje trajalo le 18 mesecev. Razšla sta se poleti 1997. Po navedbah Khanovega očeta naj bi Khan dejal: "Če bi se poročil z njo, najin zakon ne bi trajal več kot eno leto. Kulturno sva si preveč različna."

hasnat-khan
Hasnat Khan danes
Profimedia

Hasnat Khan je dejal, da se je princesa Diana razšla z njim, da bi bila z bogatejšim moškim

Nekateri navajajo, da se je Khan razšel z Diano. Vendar se je Khan med preiskavo Dianine smrti nekoliko odprl o njunem razhodu. Trdil je, da se je z njim razšla, da bi bila z veliko bogatejšim moškim.

Proti koncu Dianinega in Khanovega razmerja se je Diana začela veliko družiti z nekom, ki je bil blizu milijarderju Mohamedu Al-Fayedu. Pozneje se je izkazalo, da se je družila z Dodijem Fayedom, ki je Mohamedov sin. Khan je menil, da je Diano očaral denar družine Fayed.

"Mislim, da je Diana končno spoznala, da ji lahko Al Fayed da vse tisto, česar ji jaz nisem mogel," je dejal po poročanju tujih medijev. "Imel je denar in lahko ji je zagotovil potrebno varnost. Al Fayeda nikoli niste videli brez šestih ali sedmih telesnih stražarjev."

profimedia-0018705860.jpg
Princesa Diana julija 1997 na počitnicah z Dodijem Fayedom v St. Tropezu
Profimedia

Hasnat Khan jo je posvaril pred druženjem z Dodijem Fayedom

Khan o Dodiju in Mohamedu ni imel preveč dobrega mnenja. Ko se je Diana razšla z njim, jo je Khan posvaril, da bi se lahko stvari zapletle, če bi se še naprej družila s Fayedom.

"Povedal sem ji, da močno sumim, da ima nekoga drugega, in spomnim se, da sem ji takrat rekel: 'Umrla si,' v smislu, da je njen ugled umrl," se je spominjal Khan. "To sem rekel, ker sem bil prepričan, da gre za nekoga iz skupine Mohameda Al Fayeda, in tako sem se počutil glede vseh, ki so bili povezani z njim."

Diana in Dodi sta bila par le nekaj mesecev, preden sta avgusta 1997 oba umrla. V Parizu sta bila vpletena v avtomobilski pregon s paparaci.

Dodi al Fayed, princesa Diana.jpg
Dodi al Fayed in princesa Diana sta sedela na zadnji klopi avtomobila.
Profimedia

e7eee937c84e8e9fedea0d5102a1af9b.jpeg