kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kanyea tožijo za 7 milijonov evrov

u.k., 21.09.2022 08:43:54

Kanye v zadnjem času polni naslovnice, a ne zaradi svojega talenta.

Delite na:
Kanyea tožijo za 7 milijonov evrov
Glede na to koliko premoženja ima, mu 7 milijonov ne bo težko plačati. Profimedia

Čeprav moramo reči, da ima talent, da se spravlja v težave. Tokrat je bila proti njemu vložena tožba za 7 milijonov evrov, razlog pa je odpovedan nastop na Coachelli.
Po vrsti spornih ravnanj (med drugim je objavil animirani videoposnetek, v katerem je živega pokopal Peta Davidsona) ni bilo presenetljivo, da se je Kanye West letos odpovedal nastopu na festivalu Coachella. Vendar se raper zdaj sooča z večmilijonsko tožbo zaradi svoje odločitve.

Kanye West1.jpg
Kanye West je v sporu tudi s številnimi modnimi oblikovalci.
Profimedia

Po poročanju TMZ podjetje Phantom Labs toži Kanyeja za 7 milijonov dolarjev. Podjetje Phantom Labs je navedlo, da so za ustanovitelja Yeezyja skoraj eno leto delali na več obsežnih projektih. Med njimi je bila tudi pomoč pri koordinaciji dogodka za poslušanje njegovega albuma Donda 2, ki je bil v začetku leta izdan ekskluzivno za predvajalnik Stem.

Pomagali so tudi pri organizaciji štirih tednov njegove nedeljske maše ter pri oddaji "Free Larry Hoover", v kateri je sodeloval Drake. Morda najdražji projekt, pri katerem so pomagali Kanyeju, pa je bil njegov nastop na festivalu Coachella leta 2022, ki pa ga je odpovedal manj kot dva tedna pred dogodkom.

Kanye West3.jpg
Kanye West se pogosto ujame v težave.
Profimedia

Čeprav Kanye ni izdal izjave, v kateri bi razkril, zakaj je odpovedal nastop, je pred tem zagrozil, da bo to storil, če se soplesalka Billie Eilish ne bo opravičila Travisu Scottu zaradi svojih komentarjev o njegovem usodnem festivalu Astroworld (kar se ni zgodilo). Hkrati se je na spletni strani Change.org pojavila peticija, ki je Coachello pozivala, naj prekliče Kanyejev nastop zaradi njegovega kontroverznega vedenja, ki je vključevalo večkratno nadlegovanje svoje nekdanje žene Kim Kardashian preko družabnih medijih.

Vendar se zdi, da je odpoved Coachelle raperja spravila v finančno stisko. Podjetje Phantom Labs v sodnih dokumentih trdi, da jim Kanye do februarja 2022 dolguje 6 milijonov dolarjev za neplačane storitve. Vendar je trdil, da bo za poravnavo računov uporabil svoj 9-milijonski honorar za nastop na festivalu Coachella.

Kanye West.jpg
Kanye je pogosto na naslovnicah, a ne zaradi svojega umetniškega ustvarjanja.
Profimedia

Poleg tega produkcijsko podjetje trdi, da so zaradi odpovedi koncerta plačati še 1,2 milijona dolarjev, Kanye pa jim tega ni nameraval vrniti. Podjetje Phantom Labs zdaj raperja toži zaradi kršitve pogodbe in zahteva vsaj 7,1 milijona dolarjev za kritje tega, kar jim po njihovih besedah dolguje. Kanye, ki je po ocenah vreden 2 milijardi dolarjev, se na tožbo doslej še ni javno odzval.